reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Ok, no to rzeczywiscie nieduzo przybiera ale tak jak @Cookie_ pisala. Dzieci to nie roboty zaprogramowane. Mozna jeszcze poradzic sie CDL czy z przystawianiem i iloscia mleka ok... zadna z nas pediatra nie jest ale sensowne bardzo wydaje sie byc zrobienie badań, zwiekszenie ilosci karmien i kontrola. Pozniej jesli to bylby moj problem to chyba predzej dalabym mm niz sloiczek bo ma wiecej kalorii no ale wiadomo ze musicie zdecydować sami. Bedzie dobrze, wazne ze juz macie plan dzialania i sprawa pod kontrola ;)

reklama
Ja w ciągu dnia zmieniam tak ok co 3h no chyba że kupa to od razu. A w ciągu nocy po pierwszych 6-7h snu (pobudka na karmienie) i później po 3h na kolejnym karmieniu. Tak z 6-7 pewnie średnio wyjdzie.
Zalezy jaki rozmiar masz pieluch im większy tym mniej ich w paczce 😉 U nas 2 43szt starczały na ok 7 dni

Ja zazwyczaj zmieniam od razu po siku i od razu po kupie. W nocy jedynie małej nie rozbudzam, ale pampers ma suchy, dopiero ranem "nadrabia". W tych 3 lupilu jest około 50szt. to właśnie na 3-4 dni mamy. Czuję się z tym źle teraz, że nie jestem eko, ale martwię się żeby mała nie miała problemów ze skórą.
Rozumiem, że tylko ja tak robię i mogę zmienić ten nawyk?

U mnie zazwyczaj zmiana jest zsynchronizowana z dłuższym jedzeniem, drzemką lub spacerem. Na drzemkę i spacer zawsze suchy pampers i po sprawdzenie czy nie potrzeba zmiany 😜 Ze skórą wszystko ok i nigdy odparzenia nie było.

Ja zmiemiam tez tak co 3 h, po kupie od razu ale w nocy nie zmieniam w ogole zeby malej nie wybudzac. Dopiero kolo 7 zakladam nowa. Pupa ani razu nie odparzona :D kolezanki bawią się w wielopielo ale to nie dla mnie... chociaz przyznaje ze sliczne sa te pieluszki :) tez tak na tydzien starcza paczka

Wracając to tematu następnej ciąży to zamierzam mieć krótką przerwę między dziećmi, bo powoli czas mi się kończy🙃Mam 34 lata także nie mam na co czekać😉
@Aniaaa33 my mieliśmy problem ze wzdeciami do momentu jak mały skończył 2,5 miesiąca, teraz już jest dobrze, dużo pierdzi, zwłaszcza rano. Wcześniej podawałam espumisan teraz już nawet tego nie podaję i kupka jest regularnie co dwa dni.
@alible faktycznie malutki wolno przybiera. My dzisiaj kończymy 18 tyd. i Janek waży 6700, waga ur. 3010.Ja skupiłabym się na karmieniu piersią, metodzie i ilości. Zwłaszcza karmiłabym częściej w nocy. Ostatnio też się bałam, że może mam za mało mleka, bo nie mam takich wycieków jak pisała kiedyś Cookie_ albo Darapuszkin. Nawet nie noszę wkładek laktacyjnych. Zaczęłam małego budzić w nocy na karmienie, bo potrafił już przespać 8 godzin a właśnie szkoda mi było tego nocnego, tłustego pokarmu. Co do warzyw też uważam,że za dużo nie dadzą, tym bardziej, że na początku są to znikome ilości(2-3 łyżeczki).
@Darapuszkin u nas też odpada problem z chrzcinam😉

Ja też zmieniam tak co 3h i po kupię od razu. W nocy od jakiegoś czasu nie przebieram, bo wcześniej mały płakał przy tej czynności a obecnie pieluszka jest sucha. Nadrabia po przebudzeniu😉Pytałam pediatrę, czy to normalnę, że mały nie siusia podczas snu.Jest to ok jeśli moczy pieluszkę jak jest aktywny. Widocznie ma już pojemny pęcherz.

reklama
Wracając to tematu następnej ciąży to zamierzam mieć krótką przerwę między dziećmi, bo powoli czas mi się kończy🙃Mam 34 lata także nie mam na co czekać😉
@Aniaaa33 my mieliśmy problem ze wzdeciami do momentu jak mały skończył 2,5 miesiąca, teraz już jest dobrze, dużo pierdzi, zwłaszcza rano. Wcześniej podawałam espumisan teraz już nawet tego nie podaję i kupka jest regularnie co dwa dni.
@alible faktycznie malutki wolno przybiera. My dzisiaj kończymy 18 tyd. i Janek waży 6700, waga ur. 3010.Ja skupiłabym się na karmieniu piersią, metodzie i ilości. Zwłaszcza karmiłabym częściej w nocy. Ostatnio też się bałam, że może mam za mało mleka, bo nie mam takich wycieków jak pisała kiedyś Cookie_ albo Darapuszkin. Nawet nie noszę wkładek laktacyjnych. Zaczęłam małego budzić w nocy na karmienie, bo potrafił już przespać 8 godzin a właśnie szkoda mi było tego nocnego, tłustego pokarmu. Co do warzyw też uważam,że za dużo nie dadzą, tym bardziej, że na początku są to znikome ilości(2-3 łyżeczki).
@Darapuszkin u nas też odpada problem z chrzcinam😉
To super że przeszło ;) u nas dziś trochę lepiej . Nie dałam tego syropu na refluks i jest mniej bąków także chyba powodem w pewnym stopniu jest syrop ;)
Ale Wam zazdroszczę jak piszecie o kp :( ja tylko 2.5 miesiąca karmiłam choć mały pięknie przybierał , ale niestety moi synowie mają problemy z brzuchem , refluksem , alergię (po mężu) i już jadłam 5 rzeczy na krzyż a i tak mega śluz w kupie -tak naprawdę kupą ze śluzu :( ale ja już najprawdopodobniej kończę przygodę z ciążami więc już mi nie będzie dane ;) a i ja mam 30 lat ;)

Do góry