reklama
Olga089
Fanka BB :)
Mój na razie pakuje do buzi tylko swoje rączki ;P Zabawkami jakby się mniej interesuje.
Doczytałam odnośnie chwytania zabawek u mamy fizjoterapeuty i to ze 3miesięczniak nie chwyta to całkiem normalne. W zasadzie świadomy chwyt pojawia się dopiero w 5tym miesiącu.
Daję link:
Doczytałam odnośnie chwytania zabawek u mamy fizjoterapeuty i to ze 3miesięczniak nie chwyta to całkiem normalne. W zasadzie świadomy chwyt pojawia się dopiero w 5tym miesiącu.
Daję link:
Kiedy niemowlę chwyta zabawki? - Kiedy dziecko zaczyna łapać zabawki? - MamaFizjoterapeuta
Jeśli masz „na stanie” noworodka i zastanawiasz się, kiedy zafundować mu pierwszą grzechotkę… możesz spać spokojnie. 😉 Jeszcze upłynie trochę wody w rzece zanim Twój maluszek będzie gotowy, aby wysunąć rączki w jej kierunku i czerpać dużo frajdy z zabawy trzymanym w rękach przedmiotem. 😊...
mamafizjoterapeuta.pl
Cookie_
Moderator
U nas też jeszcze nie chwyta i pakuję ręce do buzi.
Z gryzaków to mamy zwykle żelowe jakieś w formie np kluczyków, zwierzątek itd.
Po synu u chował się nie używany z Avent taka ala rybka.
Syn lubił podgryzać pierwszą z zestawu trzech szczoteczek dla maluchów.
Mate mamy z Fisher price pande.
Z gryzaków to mamy zwykle żelowe jakieś w formie np kluczyków, zwierzątek itd.
Po synu u chował się nie używany z Avent taka ala rybka.
Syn lubił podgryzać pierwszą z zestawu trzech szczoteczek dla maluchów.
Mate mamy z Fisher price pande.
Załączniki
Ostatnia edycja:
Darapuszkin
Ja mam takie najzwyklejsze gryzaki z plynem w srodku. Mala zaczyna chwytac zabawki i bawic sie raczkami. Cmoka je glosno tak, ze slychac w calym domu
Moj tez z taka namietnoscia sobie te raczki gryzie
U starszej zelowe gryzaki z rossmana nie byly wogole zauwazane
Szukam jakiegos prezentu na dzien dziecka wiec juz do wtedy chyba bardziej skuma trzymanie w raczkach.
Czy u Was po tym szamponie z musteli minela ciemieniucha? Ja mylam z 5 razy, troche poprawe widac ale nadal jest tego sporo :/
U starszej zelowe gryzaki z rossmana nie byly wogole zauwazane
Szukam jakiegos prezentu na dzien dziecka wiec juz do wtedy chyba bardziej skuma trzymanie w raczkach.
Czy u Was po tym szamponie z musteli minela ciemieniucha? Ja mylam z 5 razy, troche poprawe widac ale nadal jest tego sporo :/
Cookie_
Moderator
Pytanie który kupiłaś, bo zamawiając kilka dni temu zobaczyłam że są 2 rodzaje tej pianki (kiedyś był tylko 1). Jeden jest do ciemieniucha a drugi na skórę chyba z AZS.
U nas mniejsza, fakt że dużo też jej nie było. Na czole pomiędzy brwiami i na nich brak (była tam też widoczna)
U nas mniejsza, fakt że dużo też jej nie było. Na czole pomiędzy brwiami i na nich brak (była tam też widoczna)
Mam ten na ciemieniuche. Troche mamy mniejsza - pewnie dluzej musi potrwac bo byla spora oryginalniePytanie który kupiłaś, bo zamawiając kilka dni temu zobaczyłam że są 2 rodzaje tej pianki (kiedyś był tylko 1). Jeden jest do ciemieniucha a drugi na skórę chyba z AZS.
A myjesz wlosy co dzien?
Na brwiach tez stosujesz? Wlasnie sie nad tym zastanawialan czy tam tez myc tym szamponem czy jakos inaczej kombinowac
Darapuszkin
Troche zmiekcza ta mustela ale musze sie dalej mocno nameczyc zeby wyczesac i przejechac milion razy szczotka w jednym miejscu... kupilam jeszcze jakis wynalazek - Dermicin. Zobaczymy czy cos da
reklama