reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ja przedwczoraj zamówiłam pajace, body i spodenki z Sinsay. Niedawno uruchomili sprzedaż online ubranek dziecięcych. Mam kilka ciuszków dla syna ich marki kupionych jeszcze stacjonarnie i sobie chwalę. Przede wszystkim podobają mi się wzory i nie są drogie ;)
Sin Say i Reserved to ta sama firma i ubrania podobne gatunkowo. Reserved ma dobre dziecięce

reklama
Tu nie pomogę, bo wszystko mam po siostrzenicy i nowe które moja mama wysłała. Mam dla niej m. in. next, hm, carter's early day i są jak nowki nie widać że użytkowało je już 1 dziecko.
Dla starszego często ubrania kupuje w 5.10.15, hm są dobre jakościowo tak samo jak z Lidla. Tylko lidl ma zawyżoną rozmiarówkę.
Jak był mały to też z cocodrillo kupowałam.
O dzieki, popatrze na te coccodrillo, widze ze maja 25% obnizki.

Ja tez kupuje wlasnie 68 przez neta :D mam glownie ze smyka, hm i 5 10 15. Wszysykie dobre jakosciowo. Piore w 60 stopniach i nic sie nie dzieje.
Po probie spaceru w tym tygodniu (po tej koronawirusowej przerwie jest gorzej niz wczesniej jesli chodzi o wozek, nie moglam malego wogole uspokoic) ostatecznie sie przekonalam i zamowilam ta tule hybryde ktora polecalas. Dzis przymiarka 😊
Ciekawa jestem ile max mozna dziecko np na dzien w tym nosic? My raczej tylko na spacery.

Po probie spaceru w tym tygodniu (po tej koronawirusowej przerwie jest gorzej niz wczesniej jesli chodzi o wozek, nie moglam malego wogole uspokoic) ostatecznie sie przekonalam i zamowilam ta tule hybryde ktora polecalas. Dzis przymiarka 😊
Ciekawa jestem ile max mozna dziecko np na dzien w tym nosic? My raczej tylko na spacery.
My wczoraj też byliśmy na spacerze pierwszy raz od dłuższego czasu i mały wytrzymał w wózku zaledwie kilka minut. Wsadziłam go do chusty i zaraz zasnął. Spacerowaliśmy chyba z 40 minut, aż mnie plecy rozbolały. A ponoć dzieci tak lubią spacery w wózkach - no chyba nie mój.

My wczoraj też byliśmy na spacerze pierwszy raz od dłuższego czasu i mały wytrzymał w wózku zaledwie kilka minut. Wsadziłam go do chusty i zaraz zasnął. Spacerowaliśmy chyba z 40 minut, aż mnie plecy rozbolały. A ponoć dzieci tak lubią spacery w wózkach - no chyba nie mój.
Mój też nie, zdecydowanie nie :)
Starsza tez tak miala, moze troche mniej. Ale po przesiadce do spacerowki było znacznie lepiej. A juz najlepiej po 2 urodzinach to tylko by w wózku spacerowała 😅

Dziś zamówiłam sobie kolektor mleka , by zbierać wyciekający pokarm w czasie karmienia. Czytałam pozytywne opinie. Zobaczymy czy się sprawdzi. Może uzbieram przez cały dzień porcje do zamrożenia.

Załączniki

• Screenshot_20200424_231009.jpg
    Screenshot_20200424_231009.jpg
    71,4 KB · Wyświetleń: 39
Kurka znowu powiadomień nie dostawałam😡
Krótkie podsumowanie szczepienia: moja córka jest bardziej dzielna ode mnie, super to przeszła a później zero objawów, zachowuje się jak zawsze, jak gdyby nigdy nic 🙂
Co do ubranek, też polecam Lidla (chociaż bodziakow mają głębokie dekolty) i od 4 maja w gazstkach widziałam body, spodnie i rampersy w ofercie na co już długo czekałam🙂 Sinsay ma dużą różnicę między 62 i 68. W rzeczy 62 Nela się nie zmieściła (przymierzałam dopiero po praniu i nie mogę odesłać) a w 68 się topi (wczoraj na szczepieniu zmierzyli ją i na niby 61cm). Gatunkowo super jak za tą cechę 🙂 rzeczy z 5.10.15 mamy sporo i tu Nela ma rozmiar 74 bo leginsy ją opinały i nie mieściła się w pasie. Sfrustrowana trochę tym zamawianiem przez neta i testowaniem rozmiarów dziś udałam się do Pepco z miarą. Niestety były tylko duże rozmiary ale udało mi się kupić pajacyki na suwak (super sprawa, polecam). Dodatkowo teraz mają -30% na cały asortyment to kupilam jakieś grzechotki, gryzaki, przytulanki 🙂

reklama
@alible tak myslalam, ze bedzie u Was podobnie ze szczepieniem jak u nas - wiecej stresu niz to warte... musze obczaic gdzie jest pepeco u nas bo mamy troche rzeczy po corce kolezanki i sa naprawde spoko!

@Cookie_ a ten odciagacz to jest jak np. Karmisz z jeden a z drugiej leci, czy jak?

Do góry