reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Ja przedwczoraj zamówiłam pajace, body i spodenki z Sinsay. Niedawno uruchomili sprzedaż online ubranek dziecięcych. Mam kilka ciuszków dla syna ich marki kupionych jeszcze stacjonarnie i sobie chwalę. Przede wszystkim podobają mi się wzory i nie są drogie ;)
Sin Say i Reserved to ta sama firma i ubrania podobne gatunkowo. Reserved ma dobre dziecięce

reklama
Tu nie pomogę, bo wszystko mam po siostrzenicy i nowe które moja mama wysłała. Mam dla niej m. in. next, hm, carter's early day i są jak nowki nie widać że użytkowało je już 1 dziecko.
Dla starszego często ubrania kupuje w 5.10.15, hm są dobre jakościowo tak samo jak z Lidla. Tylko lidl ma zawyżoną rozmiarówkę.
Jak był mały to też z cocodrillo kupowałam.
O dzieki, popatrze na te coccodrillo, widze ze maja 25% obnizki.

Ja tez kupuje wlasnie 68 przez neta :D mam glownie ze smyka, hm i 5 10 15. Wszysykie dobre jakosciowo. Piore w 60 stopniach i nic sie nie dzieje.
Po probie spaceru w tym tygodniu (po tej koronawirusowej przerwie jest gorzej niz wczesniej jesli chodzi o wozek, nie moglam malego wogole uspokoic) ostatecznie sie przekonalam i zamowilam ta tule hybryde ktora polecalas. Dzis przymiarka 😊
Ciekawa jestem ile max mozna dziecko np na dzien w tym nosic? My raczej tylko na spacery.

Po probie spaceru w tym tygodniu (po tej koronawirusowej przerwie jest gorzej niz wczesniej jesli chodzi o wozek, nie moglam malego wogole uspokoic) ostatecznie sie przekonalam i zamowilam ta tule hybryde ktora polecalas. Dzis przymiarka 😊
Ciekawa jestem ile max mozna dziecko np na dzien w tym nosic? My raczej tylko na spacery.
My wczoraj też byliśmy na spacerze pierwszy raz od dłuższego czasu i mały wytrzymał w wózku zaledwie kilka minut. Wsadziłam go do chusty i zaraz zasnął. Spacerowaliśmy chyba z 40 minut, aż mnie plecy rozbolały. A ponoć dzieci tak lubią spacery w wózkach - no chyba nie mój.

My wczoraj też byliśmy na spacerze pierwszy raz od dłuższego czasu i mały wytrzymał w wózku zaledwie kilka minut. Wsadziłam go do chusty i zaraz zasnął. Spacerowaliśmy chyba z 40 minut, aż mnie plecy rozbolały. A ponoć dzieci tak lubią spacery w wózkach - no chyba nie mój.
Mój też nie, zdecydowanie nie :)
Starsza tez tak miala, moze troche mniej. Ale po przesiadce do spacerowki było znacznie lepiej. A juz najlepiej po 2 urodzinach to tylko by w wózku spacerowała 😅

Dziś zamówiłam sobie kolektor mleka , by zbierać wyciekający pokarm w czasie karmienia. Czytałam pozytywne opinie. Zobaczymy czy się sprawdzi. Może uzbieram przez cały dzień porcje do zamrożenia.

Załączniki

• Screenshot_20200424_231009.jpg
    Screenshot_20200424_231009.jpg
    71,4 KB · Wyświetleń: 33
Kurka znowu powiadomień nie dostawałam😡
Krótkie podsumowanie szczepienia: moja córka jest bardziej dzielna ode mnie, super to przeszła a później zero objawów, zachowuje się jak zawsze, jak gdyby nigdy nic 🙂
Co do ubranek, też polecam Lidla (chociaż bodziakow mają głębokie dekolty) i od 4 maja w gazstkach widziałam body, spodnie i rampersy w ofercie na co już długo czekałam🙂 Sinsay ma dużą różnicę między 62 i 68. W rzeczy 62 Nela się nie zmieściła (przymierzałam dopiero po praniu i nie mogę odesłać) a w 68 się topi (wczoraj na szczepieniu zmierzyli ją i na niby 61cm). Gatunkowo super jak za tą cechę 🙂 rzeczy z 5.10.15 mamy sporo i tu Nela ma rozmiar 74 bo leginsy ją opinały i nie mieściła się w pasie. Sfrustrowana trochę tym zamawianiem przez neta i testowaniem rozmiarów dziś udałam się do Pepco z miarą. Niestety były tylko duże rozmiary ale udało mi się kupić pajacyki na suwak (super sprawa, polecam). Dodatkowo teraz mają -30% na cały asortyment to kupilam jakieś grzechotki, gryzaki, przytulanki 🙂

reklama
@alible tak myslalam, ze bedzie u Was podobnie ze szczepieniem jak u nas - wiecej stresu niz to warte... musze obczaic gdzie jest pepeco u nas bo mamy troche rzeczy po corce kolezanki i sa naprawde spoko!

@Cookie_ a ten odciagacz to jest jak np. Karmisz z jeden a z drugiej leci, czy jak?

Do góry