reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Pielęgniarka mi pomagała 😁 Wyjela mała z fotelika, zdjęła sweterek itd. Zdziwiona była, że tak swobodnie ja rozbieram/ubieram i noszę 😉 Gdzie mi miało dłużej zejść i więcej kombinowania to ja prosiłam, bo w domu to mąż zakładał sweterek. Ja specjalnie pod spod body kopertowe. Po szczepieniu w 1 rękę torbę w drugą fotelik i wyszłam z gabinetu 😂
Co do ciemiczka to też małe 0,5x0,5

Ooo to Roma ma 1x1 ale wlasnie babka mowila ze to nie jest powod do niepokoju tylko zeby obwody sprawdzac :) qle ja zawsze musze miec powod do zmartiwien chyba. Dzielna z Ciebie mama! Fajnie ze mamy za sobą :)

Ooo to Roma ma 1x1 ale wlasnie babka mowila ze to nie jest powod do niepokoju tylko zeby obwody sprawdzac :) qle ja zawsze musze miec powod do zmartiwien chyba. Dzielna z Ciebie mama! Fajnie ze mamy za sobą :)
Fajnie Dziewczyny, ciesze sie ze juz po jestescie i wszystko ok 😊
A Roma to zdrobienie czy imie? Bardzo ładne :)
My jutro z rana mamy szczepienie, pani dr powiedziala ze usg bioderek robia i jutro nam wystawi skierowanie na cito

W poniedziałek my ruszamy na bioderka. Dziś kolejne skierowanie dostałam, bo pierwsza wizyta była u nas w mieście a teraz zamknęli poradnie przez wirus i muszę jechać do osciennego miasta.

Fajnie Dziewczyny, ciesze sie ze juz po jestescie i wszystko ok 😊
A Roma to zdrobienie czy imie? Bardzo ładne :)
My jutro z rana mamy szczepienie, pani dr powiedziala ze usg bioderek robia i jutro nam wystawi skierowanie na cito
U nas jest samo Roma jako pelne imie ale moze byc tez zdrobnienie od Romualda albo Romana (te juz mi nie brzmia dobrze... :D) jesli chodzi o bioderka to ekstra ze mozecie zrobic. Mi dzisiaj powiedziala pediatra ze usg jest dopelnieniem badania pediatrycznego, ze u nas widac ze ladnie odwodzi nozki, nie ma obciazen w wywiadzie i ze moge to olac... wiec chyva oleje chociaz mam caly czas na portalu luxmed skierowanie na usg i konsultacje z ortoppeda (jest napisane ze przed 1 rokiem zycia). Moze to umowie jak juz bedzie jakos stabilniej. Do dziewczyn, ktore ida na szczepienia w luxmed - bardzo fajnie i sprawnie jest to zorganizowane, bylam sama w przychodni wiec mysle ze o zachorowanie nie ma stresu!;)

U mnie w przychodni też super organizacja. W rejestracji siedziała 1 pani, ale te drzwi w godz szczepień były zamknięte. Wchodzialm drugimi przy gabinecie zabiegowym. Byłam ja z dzieckiem, pielęgniarka i lekarz. Tuż przy zabiegowym w gabinecie ważono, mierzono dziecko był wywiad i po nim za ścianą w zabiegowym szłam na szczepienia. W międzyczasie przyszła kolejna osoba, która czekała w drugim gabinecie i nie mieliśmy ze sobą kontaktu. Jak my wyszliśmy i zamknięte były drzwi przedsionka ich poproszono do gabinetu na badanie.
Co do bioderek to dobrze je zrobić, bo wewntualne niedociągnięcia rzutują później na kolejne etapy siadanie, raczkowanie itd. Po roczku jak dziecko chodzi też jest kontrola, lekarz sprawdza postawę i chód

Przed szczepieniami miałyście tyle badań wykonywanych (obwód główki, waga, wzrost, ciemiączko itd) :o
Ja chyba to sobie spisze przed jutrem żeby sprawdzić czy będzie to samo a jak nie to dopytam. Nie ukrywam, coraz bardziej się stresuje tym szczepieniem 😔

reklama
@Darapuszkin dzięki 🙂 mąż mówi, że jestem panikara, ale ja się zawsze wszystkim tak mega przejmuje. Jeszcze kurka zamiast rano to nam zrobić to na 16:00 mamy,cały dzień będę o tym myśleć.

Do góry