reklama
alible
Fanka BB :)
Czyli ciut wyżej główka. My od urodzenia na płasko ale mam od kompletu pościeli poduszeczkę, ona ma gdzieś 2cm wysokości u zastanawiam się od kiedy to mogę używać.
Jak mała zasypia z nami w łóżku to zazwyczaj przy cycku to kokon też nie wchodzi w grę.
Jak mała zasypia z nami w łóżku to zazwyczaj przy cycku to kokon też nie wchodzi w grę.
Tez zamowilam ta pianke@alible Szampon-pianka z Musteli jest fajna. Używałam przy synu i efekt był szybki. Plusem było to, że myłam włoski i później nic nie musiałam wyczesywać.
Stosowanie oliwki wkurzało mnie.
U nas ciemieniuchy nie ma. Była delikatna na brwiach i czole (początek) usunęłam przy pomocy olejku że słodkich migdałów i pieluszki tetrowej.
@natusia.mamusia86 jak dajesz pierwsza butelkę to dziecko się naje i po niej mniej efektywnie pierś opróżnia i sygnał jest by zmniejszać laktacje. Lepiej najpierw podać pierś.
Dziecko w tym wieku potrzebuje ok 120 ml mleka na 1 karmienie.
Ja swojej podaje tą lewa pierś, jest lepiej niż było. Laktatora używam tylko by odciągnąć jak mała dłużej śpi. Mam wtedy mleko na "dopicie" Zazwyczaj podaję 2 piersi i czasem mała dopije 30-50ml mleka wcześniej ściągniętego.
Na laktacje mam F. E. M. A. L. T. I.K.E. R smaczny i pomaga.
![Smiling face with smiling eyes :blush: 😊](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60a.png)
Cookie_
Moderator
Może suche powietrze i musi nawilżac sluzuwkeU nas kilka kup dziennie nadal, mysle ze z 5 minimumjak to mowimy, produkcja trwa
Kurcze, mojemu po nocy nadal zbiera sie troche kataru w nosie, pewnie nas nie zaszczepia w nastepnym tygodniu![]()
![Thinking face :thinking: 🤔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f914.png)
Hmmm sprobuje nawilzyc na noc bo ostatnio nic nie nawilzalam. Ale zawsze jak w nocy odciagam katarkiem to troche zoltego gluta wychodzi wiec to chyba jednak katar?Może suche powietrze i musi nawilżac sluzuwke![]()
Darapuszkin
A moze kozy? Dziecku tez normalnie sie tworza jak doroslym i sa wlasnie takie w kremowym kolorze. Ja codziennie wpuszczam sol i odciagam katarkiem. Jak zagladam do noska to widac ze są suche w nosie a wlasnie po qpuszczeniu soli opuszczaja nos w postaci bardziej plynnej :d sorki za obrazowość tematu kóz...Hmmm sprobuje nawilzyc na noc bo ostatnio nic nie nawilzalam. Ale zawsze jak w nocy odciagam katarkiem to troche zoltego gluta wychodzi wiec to chyba jednak katar?
reklama
Darapuszkin
A dodatkowo jak to koncowka infekcji to szczepia. Chyba odmowiliby gdybh teraz sie ten katar pojawil. Tak pisala mamaginekolog