reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
@alible Szampon-pianka z Musteli jest fajna. Używałam przy synu i efekt był szybki. Plusem było to, że myłam włoski i później nic nie musiałam wyczesywać.
Stosowanie oliwki wkurzało mnie.
U nas ciemieniuchy nie ma. Była delikatna na brwiach i czole (początek) usunęłam przy pomocy olejku że słodkich migdałów i pieluszki tetrowej.

@natusia.mamusia86 jak dajesz pierwsza butelkę to dziecko się naje i po niej mniej efektywnie pierś opróżnia i sygnał jest by zmniejszać laktacje. Lepiej najpierw podać pierś.
Dziecko w tym wieku potrzebuje ok 120 ml mleka na 1 karmienie.
Ja swojej podaje tą lewa pierś, jest lepiej niż było. Laktatora używam tylko by odciągnąć jak mała dłużej śpi. Mam wtedy mleko na "dopicie" Zazwyczaj podaję 2 piersi i czasem mała dopije 30-50ml mleka wcześniej ściągniętego.

Na laktacje mam F. E. M. A. L. T. I.K.E. R smaczny i pomaga.

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam na teleporade, bo Nela ma ultra suchą skórę, prawie pękająca, to się dowiedziałam, że kolejny raz mam ograniczac nabiał w szczególności jajka. Skóra atopowa, mam smarować i myć emolientami. "Dziecko ma być tłuste" !

Spytałam o ciemieniuche, to pani doktor powiedziała, że nie ma magicznych płynów, które ją usuwają. Trzeba cierpliwości w usuwaniu płynami zmiękczającym do ciemieniucha. @Cookie_ tą Mustele kupuję jednak, dzięki za opinie! :)

I w końcu dowiedziałam się, że rotarix można podać najpóźniej do końca 3 miesiąca, więc do 3 maja mamy czas.

Nie wytrzymałam i zadzwoniłam na teleporade, bo Nela ma ultra suchą skórę, prawie pękająca, to się dowiedziałam, że kolejny raz mam ograniczac nabiał w szczególności jajka. Skóra atopowa, mam smarować i myć emolientami. "Dziecko ma być tłuste" !

Spytałam o ciemieniuche, to pani doktor powiedziała, że nie ma magicznych płynów, które ją usuwają. Trzeba cierpliwości w usuwaniu płynami zmiękczającym do ciemieniucha. @Cookie_ tą Mustele kupuję jednak, dzięki za opinie! :)

I w końcu dowiedziałam się, że rotarix można podać najpóźniej do końca 3 miesiąca, więc do 3 maja mamy czas.
Tak, tylko trzeba pamietac ze koniec 3 miesiaca liczy sie jako koniec 12 tygodnia. Nie zawsze wypada rowno tak jak dzien urodzin :)

Mam troche gów**any temat ale jestem ciekawa jak czesto Wasze dzieciako robią kupki? Moja raz na 4 dni mniej wiecej. Podobno przy kp to jest ok. A czasami zdarza sie ze 2 dziennie

@Darapuszkin moja co 7-10 dni 😝 Choć w tym tyg jedna była po 7 dniach i kolejna następnego dnia a obie ledwo pampers złapal 🤦‍♀️Dodam, że mam po pachę rękę w gipsie i ledwo ją umyłam po tym 😱
Mimo nie częstego wypróżniania kolek brak, brzuszek miękki i bączki jak u starego chłopa 😂

@alible szczerze piankę polecam. Mam nadzieję, że po 9 latach nie zmienili składu na gorszy i równie dobrze działa. Dla mnie była też po prostu wygodna, bo wkurzało mnie wyczesywanie dokładne i dla dziecka średnio przyjemne też to było.

Też jestem tego zdania, bo bardzo boję się tych kolek ( będąc dwa tygodnie w szpitalu z małą po porodzie, miałam na sali chłopczyka, który wył dosłownie pół nocy przy tych kolkach i pamiętam jak bardzo współczułam jemu i jego matce).

Z innej beczki teraz, czy kładziecie swoje pociechy w łóżeczku na poduszce czy zupełnie na płasko?

reklama
Klade na plasko, poduszke klin wkladam pod materac lozeczka na wypadek ulania. Czasem tez mala spi ze mna w lozku w kokonie bo boje sie ze ja zgniote jak mocniej zasne...

Do góry