reklama
Darapuszkin
Fanka BB :)
Dokladnie takMalutkie i białe
Cookie_
Moderator
@alible Szampon-pianka z Musteli jest fajna. Używałam przy synu i efekt był szybki. Plusem było to, że myłam włoski i później nic nie musiałam wyczesywać.
Stosowanie oliwki wkurzało mnie.
U nas ciemieniuchy nie ma. Była delikatna na brwiach i czole (początek) usunęłam przy pomocy olejku że słodkich migdałów i pieluszki tetrowej.
@natusia.mamusia86 jak dajesz pierwsza butelkę to dziecko się naje i po niej mniej efektywnie pierś opróżnia i sygnał jest by zmniejszać laktacje. Lepiej najpierw podać pierś.
Dziecko w tym wieku potrzebuje ok 120 ml mleka na 1 karmienie.
Ja swojej podaje tą lewa pierś, jest lepiej niż było. Laktatora używam tylko by odciągnąć jak mała dłużej śpi. Mam wtedy mleko na "dopicie" Zazwyczaj podaję 2 piersi i czasem mała dopije 30-50ml mleka wcześniej ściągniętego.
Na laktacje mam F. E. M. A. L. T. I.K.E. R smaczny i pomaga.
Stosowanie oliwki wkurzało mnie.
U nas ciemieniuchy nie ma. Była delikatna na brwiach i czole (początek) usunęłam przy pomocy olejku że słodkich migdałów i pieluszki tetrowej.
@natusia.mamusia86 jak dajesz pierwsza butelkę to dziecko się naje i po niej mniej efektywnie pierś opróżnia i sygnał jest by zmniejszać laktacje. Lepiej najpierw podać pierś.
Dziecko w tym wieku potrzebuje ok 120 ml mleka na 1 karmienie.
Ja swojej podaje tą lewa pierś, jest lepiej niż było. Laktatora używam tylko by odciągnąć jak mała dłużej śpi. Mam wtedy mleko na "dopicie" Zazwyczaj podaję 2 piersi i czasem mała dopije 30-50ml mleka wcześniej ściągniętego.
Na laktacje mam F. E. M. A. L. T. I.K.E. R smaczny i pomaga.
alible
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam na teleporade, bo Nela ma ultra suchą skórę, prawie pękająca, to się dowiedziałam, że kolejny raz mam ograniczac nabiał w szczególności jajka. Skóra atopowa, mam smarować i myć emolientami. "Dziecko ma być tłuste" !
Spytałam o ciemieniuche, to pani doktor powiedziała, że nie ma magicznych płynów, które ją usuwają. Trzeba cierpliwości w usuwaniu płynami zmiękczającym do ciemieniucha. @Cookie_ tą Mustele kupuję jednak, dzięki za opinie!
I w końcu dowiedziałam się, że rotarix można podać najpóźniej do końca 3 miesiąca, więc do 3 maja mamy czas.
Spytałam o ciemieniuche, to pani doktor powiedziała, że nie ma magicznych płynów, które ją usuwają. Trzeba cierpliwości w usuwaniu płynami zmiękczającym do ciemieniucha. @Cookie_ tą Mustele kupuję jednak, dzięki za opinie!
I w końcu dowiedziałam się, że rotarix można podać najpóźniej do końca 3 miesiąca, więc do 3 maja mamy czas.
Darapuszkin
Tak, tylko trzeba pamietac ze koniec 3 miesiaca liczy sie jako koniec 12 tygodnia. Nie zawsze wypada rowno tak jak dzien urodzinNie wytrzymałam i zadzwoniłam na teleporade, bo Nela ma ultra suchą skórę, prawie pękająca, to się dowiedziałam, że kolejny raz mam ograniczac nabiał w szczególności jajka. Skóra atopowa, mam smarować i myć emolientami. "Dziecko ma być tłuste" !
Mam troche gów**any temat ale jestem ciekawa jak czesto Wasze dzieciako robią kupki? Moja raz na 4 dni mniej wiecej. Podobno przy kp to jest ok. A czasami zdarza sie ze 2 dziennie
Cookie_
Moderator
@Darapuszkin moja co 7-10 dni Choć w tym tyg jedna była po 7 dniach i kolejna następnego dnia a obie ledwo pampers złapal Dodam, że mam po pachę rękę w gipsie i ledwo ją umyłam po tym
Mimo nie częstego wypróżniania kolek brak, brzuszek miękki i bączki jak u starego chłopa
@alible szczerze piankę polecam. Mam nadzieję, że po 9 latach nie zmienili składu na gorszy i równie dobrze działa. Dla mnie była też po prostu wygodna, bo wkurzało mnie wyczesywanie dokładne i dla dziecka średnio przyjemne też to było.
Mimo nie częstego wypróżniania kolek brak, brzuszek miękki i bączki jak u starego chłopa
@alible szczerze piankę polecam. Mam nadzieję, że po 9 latach nie zmienili składu na gorszy i równie dobrze działa. Dla mnie była też po prostu wygodna, bo wkurzało mnie wyczesywanie dokładne i dla dziecka średnio przyjemne też to było.
Darapuszkin
Hahaha kupastrofy, padlam!
Chyba poki brzucho miekki i szczesliwe dziecko to wszystko gicik
Chyba poki brzucho miekki i szczesliwe dziecko to wszystko gicik
alible
Też jestem tego zdania, bo bardzo boję się tych kolek ( będąc dwa tygodnie w szpitalu z małą po porodzie, miałam na sali chłopczyka, który wył dosłownie pół nocy przy tych kolkach i pamiętam jak bardzo współczułam jemu i jego matce).
Z innej beczki teraz, czy kładziecie swoje pociechy w łóżeczku na poduszce czy zupełnie na płasko?
Z innej beczki teraz, czy kładziecie swoje pociechy w łóżeczku na poduszce czy zupełnie na płasko?
reklama
Darapuszkin
Klade na plasko, poduszke klin wkladam pod materac lozeczka na wypadek ulania. Czasem tez mala spi ze mna w lozku w kokonie bo boje sie ze ja zgniote jak mocniej zasne...