reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Mnie wczoraj namawiala pediatra orzez tel zeby meningokoki tez szczepic na 1 wizycie ale nie podoba mi sie ten pomysl i akurat ta szczepionke odloze w czasie. Ona jest bardziej gorączkogenna a i tak mam stresa

reklama
Dzieki za dobre slowko ;) troszke mi lepiej! Z kolei mam wrazenie ze mam bardzo malo mleka... piersi miekkie. Myslicie ze laktacja sie ustabilizowala i dlatego? Zwykle w nocy tryskalo z nich i byly megatwarde a teraz sa lekko napelnione po 5h przerwy. Niby mala pije i zasypia wiec chyba sie najada...
Ja tez miekkie ostatnio. Chyba juz stabilizacja ufff 😉

@Darapuszkin miękkie piersi to nie znaczy, że puste. Laktacją dostosowała się do dziecka i nie ma nadprodukcji. Skoro mała przybiera i się najada to jest ok. Nie można chodzić ciągle z twardymi cyckami 😁

Mi też na razie nie twardnieja, ale mały chyba się najada, bo nie jest marudny. Z lewej ściągam teraz laktatorem, bo chcę w końcu wygoić ranę. Na razie idzie sprawnie i odpukać nie robią mi się żadne zastoje. To piszecie, że lepiej się zabezpieczyć w coś na laktacje?

@Olga089 my juz umowieni na szczepienie na nast czwartek. Uwaga, mozna tam tez robic na nfz jesli sie tam zlozy deklaracje.
Dziękuję za informację! Czyli powinnam najpierw zadzwonić na Domaniewska i tam umówić teleporade z jedną z dwóch lekarek i wtedy ewentualnie skierują nas na szczepienia?
Okazało się, że mój mąż trochę za późno dodał syna do opieki w luxmedzie i konto będzie aktywne dopiero od maja.. Więc muszę i tak poczekać.

Co do wspomagaczy laktacji to korzystacie z herbatek laktacyjnych? Słyszałam, że według obecnych badań koper włoski i anyż nie są wskazane podczas karmienia. Ja mimo to piję jedną lub dwie dziennie bo koper działa wiatropędnie, a mój synek miewa problemy z brzuszkiem. Myślę że stosowane w takiej ilości nie zaszkodzą..

Co do wspomagaczy, ostatnio miałam podobną wątpliwość z tym, że mogę nie mieć pokarmu bo piersi miękkie, wypiłam na noc ********** i myślałam, że mi nad ranem piersi wybuchną. Także jakby co to polecam właśnie **********.

reklama
Dziękuję za informację! Czyli powinnam najpierw zadzwonić na Domaniewska i tam umówić teleporade z jedną z dwóch lekarek i wtedy ewentualnie skierują nas na szczepienia?
Okazało się, że mój mąż trochę za późno dodał syna do opieki w luxmedzie i konto będzie aktywne dopiero od maja.. Więc muszę i tak poczekać.

Co do wspomagaczy laktacji to korzystacie z herbatek laktacyjnych? Słyszałam, że według obecnych badań koper włoski i anyż nie są wskazane podczas karmienia. Ja mimo to piję jedną lub dwie dziennie bo koper działa wiatropędnie, a mój synek miewa problemy z brzuszkiem. Myślę że stosowane w takiej ilości nie zaszkodzą..
Zapisuje sie przez ogolna infolinie luxmed na teleporade do tych 2 lekarek o ktorych pisalam na domaniewskiej. I one jak zadzwonia to zapisuja na szczepienie.

Mozesz sie zawsze przepisac do nich na nfz i tak zrobic te szczepienia.
Co do pakietu to zobacz czy masz szczepienia w pakiecie bo ja np nie. Trzeba placic osobno lub wlasnie wykupic osobny pakiet szczepien.

Do góry