reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@natusia.mamusia86 troche tez mi na tym zalezy bo mala duzo placze i sie prezy, w nocy wydaje dziwne odglosy ale wydaje mi sie ze po prostu panikujemy a nie ma instrukcji obslugi dziecka, w necie duzo zaklamanych informacji... spokojnie, damy rade i za jakis czas wszystkie te dolegliwosci miną a pojawi sie np. Ząbkowanie :)
Dorapuszkin, dokladnie. Niemowlaki tak maja i do tego kazdy inny wiec nie ma regul. Wydaje mi sie ze trzeba teraz to przezyc, po 3 miesiacach bedzie duzo lepiej. Tylko oczywiscie dojdzie zabkowanie - w przypadku mojej starszej np to znaczylo nieskonczone pobudki w nocy ;) trzymajcie sie!
Ps ja to sie ciesze ze juz urodzilam przed ta epidemia. Teraz to musi byc ciezko z calym tym zamieszaniem

reklama
Dziewczynki a macie jakies doswiadczenia z wiotkością krtani? Moja mala nie dosc ze jest kózkoosiołkiem jak sie wkurzy i charczy to jesscze w nocy co chwile sie do niej zrywam bo wydaje dziwne odglosy jakby glosno zasysala powietrze ale pozniej oddycha normalnie i slodko spi. Troche mmie to niepokoi... :(

Dziewczynki a macie jakies doswiadczenia z wiotkością krtani? Moja mala nie dosc ze jest kózkoosiołkiem jak sie wkurzy i charczy to jesscze w nocy co chwile sie do niej zrywam bo wydaje dziwne odglosy jakby glosno zasysala powietrze ale pozniej oddycha normalnie i slodko spi. Troche mmie to niepokoi... :(
Mój chrześniak ją miał i później okazało się że jeszcze jest refluks.

Natusia te zgrubienie to pod pacha czy na piersi? Generalnie jak sie pojawi zgrubienie na piersi (nie wiem jak pod pacha, pewnie podobnie) to trzeba szybko dzialac bo to zatkany kanalik. Dziecko przystawiac do tej piersi broda dziecka w kierunku zgrubienia. Mozna cieple oklady na to miejsce przed karminiem i zimne zaraz po karmieniu. Jak sie utrzymuje to brac jakis lek przeciwzapalny (np ibuprom). I jak karmisz to delikatnie masowac to miejsce ruchem sczesujacym w kierunku brodawki.
U mnie blizna czasem zaciagnie, zgrubien nie czuje. Ale po pierwszej cc mialam i zgrubienia i ciagnelo kilka miesiecy i to bylo normalne.
Moj tez w niektore dni bardziej placzliwy w niektore spokojny. Wspolczuje wielu tych placzliwych bo wiem jak to moze wykonczyc psychicznie :(
Zgrubienia jest pod pachą, jest zaczerwienione, wielkością przypomina wrzód. Tak sobie pomyślałam o tym zatkany kanaliku, ale mógłby zrobić się pod pachą?

Mały robi identycznie, podnosimy go do odbicia. Pomaga to niestety na krótko. Przez to też noce są nieprzespane🙁

reklama
Do góry