reklama
Ja tak, femibion 3Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy po porodzie, podczas karmienia piersią suplementujecie się jakimiś preparatami (tak jak podczas ciąży ja np brałam Femibion 2).
Dajcie znać co używacie lub jeśli nie to dlaczego?
Darapuszkin
Fanka BB :)
Ja biore pregne plus i DHA i asmag forte
A i dha tezJa tak, femibion 3
Darapuszkin
Trzese portami przed szczepieniem jutro, bede plakac razem z dzieckiem chyba. Znajac ja bedzie straszny krzyk
Cookie_
Moderator
Skończyłam swoje witaminy i teraz przyjmuje jedynie tran HASCO by dostarczyć kwasów DHADziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy po porodzie, podczas karmienia piersią suplementujecie się jakimiś preparatami (tak jak podczas ciąży ja np brałam Femibion 2).
Dajcie znać co używacie lub jeśli nie to dlaczego?
alible
Właśnie nie spytałam mojej ginekolog a ten femibion jest trudno dostać w aptekach.
Inne pytanie, u małej pojawiło się coś takiego jak w załączniku:
Dzwonilam do pediatry i powiedziała że to może być od jedzenia lub potówki. Mam do jutra obserwować, a już widzę że jest tego więcej. Wiecie może co to takiego?
Inne pytanie, u małej pojawiło się coś takiego jak w załączniku:
Dzwonilam do pediatry i powiedziała że to może być od jedzenia lub potówki. Mam do jutra obserwować, a już widzę że jest tego więcej. Wiecie może co to takiego?
Olga089
Natusia, ja miałam właśnie takie zgrubienie na lewej piersi pod pachą. Od razu pomyślałam o zatkanym kanaliku bo na szkole rodzenia poruszano ten temat. Na początku nie bolało, ale później coraz bardziej i bardziej, właśnie tak jak stan zapalny. Wzięłam to rozmasowałam pod ciepłym prysznicem, w nocy bolało mnie jeszcze bardziej, wziełam paracetamol i 3 kolejne karmienia były z tej piersi. A rano już było dużo lepiej i jakoś tak przeszło.Zgrubienia jest pod pachą, jest zaczerwienione, wielkością przypomina wrzód. Tak sobie pomyślałam o tym zatkany kanaliku, ale mógłby zrobić się pod pachą?
reklama
Olga089
Macie rację, musimy jakoś przetrwać te 3 miesiące, w końcu mówią że to czwarty trymestr i maluszek musi się przyzwyczaić do tego świata.Dorapuszkin, dokladnie. Niemowlaki tak maja i do tego kazdy inny wiec nie ma regul. Wydaje mi sie ze trzeba teraz to przezyc, po 3 miesiacach bedzie duzo lepiej. Tylko oczywiscie dojdzie zabkowanie - w przypadku mojej starszej np to znaczylo nieskonczone pobudki w nocy trzymajcie sie!
Ps ja to sie ciesze ze juz urodzilam przed ta epidemia. Teraz to musi byc ciezko z calym tym zamieszaniem
Jasne, że później dzieci też płaczą, ale łudzę się, że później płaczą z bardziej konkretnych powodów np. ząbkowanie, bo teraz mam wrażenie że płacz jest ich stanem naturalnym, na zmianę ze snem i tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi
Ja też się niesamowicie cieszę, że urodziłam przed tą epidemią! To musi być bardzo stresujące dla obecnych ciężarnych.