reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy po porodzie, podczas karmienia piersią suplementujecie się jakimiś preparatami (tak jak podczas ciąży ja np brałam Femibion 2).
Dajcie znać co używacie lub jeśli nie to dlaczego?:)

reklama
Dziewczyny, pytanie z innej beczki. Czy po porodzie, podczas karmienia piersią suplementujecie się jakimiś preparatami (tak jak podczas ciąży ja np brałam Femibion 2).
Dajcie znać co używacie lub jeśli nie to dlaczego?:)
Skończyłam swoje witaminy i teraz przyjmuje jedynie tran HASCO by dostarczyć kwasów DHA

Właśnie nie spytałam mojej ginekolog a ten femibion jest trudno dostać w aptekach.

Inne pytanie, u małej pojawiło się coś takiego jak w załączniku: IMG_20200323_182241.jpg
Dzwonilam do pediatry i powiedziała że to może być od jedzenia lub potówki. Mam do jutra obserwować, a już widzę że jest tego więcej. Wiecie może co to takiego?

Zgrubienia jest pod pachą, jest zaczerwienione, wielkością przypomina wrzód. Tak sobie pomyślałam o tym zatkany kanaliku, ale mógłby zrobić się pod pachą?
Natusia, ja miałam właśnie takie zgrubienie na lewej piersi pod pachą. Od razu pomyślałam o zatkanym kanaliku bo na szkole rodzenia poruszano ten temat. Na początku nie bolało, ale później coraz bardziej i bardziej, właśnie tak jak stan zapalny. Wzięłam to rozmasowałam pod ciepłym prysznicem, w nocy bolało mnie jeszcze bardziej, wziełam paracetamol i 3 kolejne karmienia były z tej piersi. A rano już było dużo lepiej i jakoś tak przeszło.

reklama
Dorapuszkin, dokladnie. Niemowlaki tak maja i do tego kazdy inny wiec nie ma regul. Wydaje mi sie ze trzeba teraz to przezyc, po 3 miesiacach bedzie duzo lepiej. Tylko oczywiscie dojdzie zabkowanie - w przypadku mojej starszej np to znaczylo nieskonczone pobudki w nocy ;) trzymajcie sie!
Ps ja to sie ciesze ze juz urodzilam przed ta epidemia. Teraz to musi byc ciezko z calym tym zamieszaniem
Macie rację, musimy jakoś przetrwać te 3 miesiące, w końcu mówią że to czwarty trymestr i maluszek musi się przyzwyczaić do tego świata.
Jasne, że później dzieci też płaczą, ale łudzę się, że później płaczą z bardziej konkretnych powodów np. ząbkowanie, bo teraz mam wrażenie że płacz jest ich stanem naturalnym, na zmianę ze snem i tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi ;)
Ja też się niesamowicie cieszę, że urodziłam przed tą epidemią! To musi być bardzo stresujące dla obecnych ciężarnych.

Do góry