reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

reklama
Wiecie co zastanawia mnie czop śluzowy. Znów jestem otwarta i znów jego ani widu ani słychu jak w poprzedniej ciąży 😝
Dziś wieczorem okropnie piersi mnie pobolewały i skutki mrowiły, chyba organizm samoczynnie przygotowuje się i gdyby nie cc niedługo by ruszył.

Cześć, byłam u anesteziologa ludzi multum ponad 20 osób na szczęście wpuścili mnie poza kolejką. Dostałam papiery do wypełnienia i komplet badań m.in układ krzepnięcia, jonogram, pełna morfologie i inne. Jutro z rana mam je zrobić i skoczyć później prosto na przyjęcie do szpitala.

Kurczę to nie wiedziałam, że tyle tego się robi przed cc. Normalnie nie mogę uwierzyć, że już niedługo będziesz po wszystkim🤱😁👍Będę mocno ściągać kciuki😁😁

Kurczę to nie wiedziałam, że tyle tego się robi przed cc. Normalnie nie mogę uwierzyć, że już niedługo będziesz po wszystkim🤱😁👍Będę mocno ściągać kciuki😁😁
To chyba zależy od szpitala. Kiedyś miałam zabieg i anestezjologa dopiero na oddziale widziałam a badania też juz tam robili. W moim szpitalu ponoć od niedawna jest tak że wczesnej idzie się i samemu wszystko załatwia. Nawet samemu zapisuję się na cc 😝

To chyba zależy od szpitala. Kiedyś miałam zabieg i anestezjologa dopiero na oddziale widziałam a badania też juz tam robili. W moim szpitalu ponoć od niedawna jest tak że wczesnej idzie się i samemu wszystko załatwia. Nawet samemu zapisuję się na cc 😝
Właśnie tak myślałam, że wszystko robi się już w szpitalu przed cc. Podziwiam Cię Cookie_, że potrafisz tak to wszystko ogarnąć i w ogóle podchodzisz do tego z zimną głową. Super, przygotowana jesteś już od dawna, zawsze doradzisz jak któraś z nas ma problem, małemu urodziny zorganizowalaś👏👏👏

Też @Cookie_ o Tobie tak pomyślałam dziś. Że jesteś pokorna dziewczyna. Bo leżeć w ciąży to ile to zaparcia trzeba. Życzę Tobie by Dobry Bóg niech Ci wynagradza we wspaniałych dzieciach.
Co do cc to mi w sumie robili sami w szpitalu badania nie wiem jakie. Ale może nie wszystkie bo źle się czułam.
Nasz dzidzi dziś o niebo lepiej. Może te skurcze go tak wymęczyły. Dziś też idę na spacer 😀

reklama
Hej dziewczyny!
Muszę się wam pochwalić, że 29.01.2020 na świat przyszedł mój pierworodny (mimo daty z usg 16.02 lub OM 27.02.2020).
Mam teraz z nim mały problem, bo on nie umie się przystawić do mojej piersi, próbowałam w szpitalu z położną oraz ze specjalistkami laktacyjnymi. Co prawda nie mam zbyt dużo pokarmu, bo w ciągu ściąganie trwającego ok.30 min (obie piersi) wyciągam ok 40-50 ml. Szczerze mówiąc męczy mnie ściąganie pokarmu co te 2:30h żeby potem jeszcze siedzieć i karmić małego z butelki.
Czy macie jakieś porady co zrobić, żeby mały zaczął ssać? Z jedzeniem z butelki nie ma żadnego problemu.

Dzięki

Do góry