reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny u nas wszystko dobrze, mały waży ok 2800, był tak ustawiony, że waga może być troszku zaniżona. W przyszły wtorek mam pierwsze ktg, za dwa tyg. wizytę. Szyjki się trzyma👍 wyniki wszystkie dobrze, gbs ujemny, położna mówiła, że nawet jakby był dodatni to nie jest żadna katastrofa.
Trzymam teraz kciuki za Was i czekam na info🙂

reklama
Jestem już po ściągnięciu pessara. Szyjki brak i 2-3 cm rozwarcia. Ktg prawidłowe, ilość wód, przepływy też. Mała waży 2800g. Wg lekarza gdybym nie miała krążka już dawno byłabym po porodzie i dobra decyzja było jego profilaktyczne założenie
Mała nie odwrócona w związku z czym 07.02.2020 powitamy ją na świecie.
Co do dodatniego wyniku czy byłby dodatni czy ujemny i tak mając planowane cc dostaje się antybiotyk.

Całe szczęście, że trafiłaś do lekarza, który w porę zareagował i założył pessar . Dzięki temu mała jest już donoszona. A to można tak z 3cm rozwarcia funkcjonować? Najważniejsze znasz już datę, pozostaję nastawić się psychicznie, że będzie wszystko dobrze.

Ostatnio z 4 cm wyleżałam tydzień a później z pełnym rozwarciem 4 tyg. Skurczy póki co na ktg brak więc zamierzam leniuchowac w domu by dotrwać do 6 (wtedy idę na oddział)

@Cookie_ trzymam mocno kciuki. Który tydzień masz? Dziś mój taki ospały. Na szczęście z rana ktg
Jak u Was @natusia.mamusia86
Dzięki, u nas w porządku. Mały aktywny, rano przed wizytą trochę mnie nastraszył, bo bardzo słabo się ruszał. Za to podczas badania bardzo się wypinał. Dzisiaj wogóle badanie na fotelu było bolesne😖 Ane, na którą masz jutro wizytę?

Z rańca. Ok 7 ktg. Śpioch mój mały. Serdunio bije tak na 120-130. Niewielka aktywność. Nie mogę w siebie wmusić wody ani jedzenia. Coś mnie czyści dziś. Oby do jutra. @Cookie_ mój chyba też koło 3kg nie więcej.

reklama
Do góry