reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny u nas wszystko dobrze, mały waży ok 2800, był tak ustawiony, że waga może być troszku zaniżona. W przyszły wtorek mam pierwsze ktg, za dwa tyg. wizytę. Szyjki się trzyma👍 wyniki wszystkie dobrze, gbs ujemny, położna mówiła, że nawet jakby był dodatni to nie jest żadna katastrofa.
Trzymam teraz kciuki za Was i czekam na info🙂

reklama
Jestem już po ściągnięciu pessara. Szyjki brak i 2-3 cm rozwarcia. Ktg prawidłowe, ilość wód, przepływy też. Mała waży 2800g. Wg lekarza gdybym nie miała krążka już dawno byłabym po porodzie i dobra decyzja było jego profilaktyczne założenie
Mała nie odwrócona w związku z czym 07.02.2020 powitamy ją na świecie.
Co do dodatniego wyniku czy byłby dodatni czy ujemny i tak mając planowane cc dostaje się antybiotyk.

Całe szczęście, że trafiłaś do lekarza, który w porę zareagował i założył pessar . Dzięki temu mała jest już donoszona. A to można tak z 3cm rozwarcia funkcjonować? Najważniejsze znasz już datę, pozostaję nastawić się psychicznie, że będzie wszystko dobrze.

Ostatnio z 4 cm wyleżałam tydzień a później z pełnym rozwarciem 4 tyg. Skurczy póki co na ktg brak więc zamierzam leniuchowac w domu by dotrwać do 6 (wtedy idę na oddział)

@Cookie_ trzymam mocno kciuki. Który tydzień masz? Dziś mój taki ospały. Na szczęście z rana ktg
Jak u Was @natusia.mamusia86
Dzięki, u nas w porządku. Mały aktywny, rano przed wizytą trochę mnie nastraszył, bo bardzo słabo się ruszał. Za to podczas badania bardzo się wypinał. Dzisiaj wogóle badanie na fotelu było bolesne😖 Ane, na którą masz jutro wizytę?

Z rańca. Ok 7 ktg. Śpioch mój mały. Serdunio bije tak na 120-130. Niewielka aktywność. Nie mogę w siebie wmusić wody ani jedzenia. Coś mnie czyści dziś. Oby do jutra. @Cookie_ mój chyba też koło 3kg nie więcej.

reklama
Do góry