reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Czesc Dziewczyny! Czy mozna do Was jeszcze dolaczyc? Termin mam na 9 lutego ale cc zaplanowane wczesniej - 4 lutego wiec juz tuz tuz... a i czekam na synka :) pozdrowienia!
Hej! No jasne, zapraszamy! Skład się powiększa bliżej lutego :D trochę zazdroszcze, że tak szybko zobaczysz swoje dziecko! A jak samopoczucie?

reklama
Ja mam przewidywany termin wedlug usg 17.02 a wedlug OM 27.02. ale na ostatniej wizycie gin stwierdzil ze szyjka zaczela się otwierac na jeden palec, od 3 tyg odczuwam skurcze, wiec z mężem tez siedzimy na tykajacej bombie ;p mimo ze to dop 36tc ;)

Ja mam przewidywany termin wedlug usg 17.02 a wedlug OM 27.02. ale na ostatniej wizycie gin stwierdzil ze szyjka zaczela się otwierac na jeden palec, od 3 tyg odczuwam skurcze, wiec z mężem tez siedzimy na tykajacej bombie ;p mimo ze to dop 36tc ;)
Najlepiej skonczyc ten 37 zeby ciaza byla donoszona ale juz pewnie naszym dzieciom jest mega ciasno... moja mala tak sie wypycha ze czasami boje sie ze mi rozerwie brzuch! A jakie masz te skurcze? Bolesne? Bo mnie tez lapia czesto ale bardziej bym powiedziala ze nieprzyjemne i wkurzajace, nie bolą

Hej! No jasne, zapraszamy! Skład się powiększa bliżej lutego :D trochę zazdroszcze, że tak szybko zobaczysz swoje dziecko! A jak samopoczucie?
Dziekuje za cieple przyjecie 😊 samopoczucie dobre, gdyby nie to ze sie zmeczylam ostatnio szykowaniem ciuszkow i porzadki (zostawilam to niestety na koncowke) to nie czulabym sie wcale jak na ten etap ciazy. Ale w nastepnym tygodniu mam w planach tylko relaks i spanie ;)
A Wy jak znosicie ostatnie tygodnie?
Boska to juz faktycznie moze byc w kazdej chwili :) ja nie mam zadnych skurczy ani nic mi sie nie otwiera czy skraca wiec nawet torby jeszcze nie pakowalam ;)

Dziekuje za cieple przyjecie 😊 samopoczucie dobre, gdyby nie to ze sie zmeczylam ostatnio szykowaniem ciuszkow i porzadki (zostawilam to niestety na koncowke) to nie czulabym sie wcale jak na ten etap ciazy. Ale w nastepnym tygodniu mam w planach tylko relaks i spanie ;)
A Wy jak znosicie ostatnie tygodnie?
Boska to juz faktycznie moze byc w kazdej chwili :) ja nie mam zadnych skurczy ani nic mi sie nie otwiera czy skraca wiec nawet torby jeszcze nie pakowalam ;)
@middayjoy ja sie czulam swietnie do 8go miesiaca, chodzilam na gimnastyke, rozne cwiczenia, spacery ale ze wzgledu na skracajaca szyjke musialam zwolnic i tak sie zastalam ze ledwo teraz ide do kibelka... w nocy kolo 3 sie budze bo córka w brzuchu szaleje, brzuch mi czesto twardnieje, krocze pobolewa. Chcialabym juz niedlugo rodzic bo czuje sie jakbym chodzila dwa lata w tej ciazy, jak slon :D

Ja póki co ile mogę tyle działam. Ostatnio ciężko mi zasnąć, bo albo skurcze łapią (raczej uczucie promieniujące od góry brzucha schodzące ku kroczu i później nieprzyjemny "strzał" albo mała się wierci) i wstaje rano, bo też młoda sie rozpycha.
Dół boli przy chodzeniu i dłuższym staniu. Z początkiem lutego w 38tc mam zdjęcie pessara więc póki go mam to korzystam a później jeśli okaże się, że jednak cc to zaciskać będę nogi by akcja wcześniej nie ruszyła.
Jeszcze synowi wcześniej organizuje urodziny, bo te wlasciwe ma prawie w termin porodu 🙈😉. Zresztą liczy, że siostra będzie Walentynką jak on.
Dziś szaleje przy desce do prasowania 🤦‍♀️

Najlepiej skonczyc ten 37 zeby ciaza byla donoszona ale juz pewnie naszym dzieciom jest mega ciasno... moja mala tak sie wypycha ze czasami boje sie ze mi rozerwie brzuch! A jakie masz te skurcze? Bolesne? Bo mnie tez lapia czesto ale bardziej bym powiedziala ze nieprzyjemne i wkurzajace, nie bolą
No wiadomo chciałabym donosic ten 37 tc, ale jeśli małemu się będzie spieszyło to już nic nie poradzę ;p lekarz powiedział, że jeśli urodziłby się nawet w 37 to już nie byłby wcześniakiem ;)
Ale póki co to krotki spacerek 20 min dziennie i siedzę w domu, żeby go nie prowokować do wyjścia ;p
A skurcze to raczej takie lekkie ćmienie na dole brzucha jak 2 dni przed okresem... Niby czuję, ale bez przesady. Czasem lekko promieniuje na pachwiny i lędźwie. No i oczywiście ból krocza... Wejscie do samochodu to męka!!

reklama
U mnie kilka.. kilkanaście razy napinania brzucha, czasem trochę krzyż. Przytyka mnie wtedy, ciężko oddychać. Termin z om 20.02.20 ale 2tyg temu na wizycie uformowana i zamknięta byłam. Dziś jestem nie do życia. W nocy nie mogę spać od kilku dni. 3latek nie pomaga. Ciężko mi oddychać i bym spała.

Do góry