Dzoana88
Fanka BB :)
Mam ją i pokazuje tak [emoji16][emoji16][emoji16]@kiniusia1987 @Dzoana88 Pregnancy Calendar
Ta apka pokazuje bardzo fajnie w którym dniu, tygodniu, miesiącu jesteś [emoji846]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam ją i pokazuje tak [emoji16][emoji16][emoji16]@kiniusia1987 @Dzoana88 Pregnancy Calendar
Ta apka pokazuje bardzo fajnie w którym dniu, tygodniu, miesiącu jesteś [emoji846]
Wiesz co bardzo to skomplikowane dlatego ze nie wiadomo na jaki tydzień patrzeć... czy bieżący czy ukończony.. dziewczyny fajne obrazki tu wstąpiły ale z drugiej trony ten 14 tydzień to 13+0 czy 14+0? Bo to mnie zastanawia ja mam flo i mam zaznaczone ze pokazuje mi tydzień ukończony (tak mi siostra doradziła, ze lekarze pytają o ukończony) Noi według tego pokazuje mi 13+1, a jeśli zmienię na bieżący to mam 14+1...I bądź tu mądrym...13+0 To początek 14 czyli początek II trym ?? [emoji16][emoji16][emoji16]
Jak zapisywalam się na prenatalne i z obliczeń wyszło że to będzie 12+3 (jak dla mnie 13sty tydzien) zapytałam czy to nie za późno A doktorek powiedział że to nadal 12 tydzień jest więc okWiesz co bardzo to skomplikowane dlatego ze nie wiadomo na jaki tydzień patrzeć... czy bieżący czy ukończony.. dziewczyny fajne obrazki tu wstąpiły ale z drugiej trony ten 14 tydzień to 13+0 czy 14+0? Bo to mnie zastanawia ja mam flo i mam zaznaczone ze pokazuje mi tydzień ukończony (tak mi siostra doradziła, ze lekarze pytają o ukończony) Noi według tego pokazuje mi 13+1, a jeśli zmienię na bieżący to mam 14+1...I bądź tu mądrym...
Kuźwa żebyśmy nie wiedziały w którym tygodniu miesiącu i trymestrze jesteśmy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Zobaczcie to jest kosmos. 3 różne kalkulatory i 3 różne wyniki . To ja już nic nie rozumiem ... zapytaj @Dzoana88 na tej wizycie Zobacz załącznik 1002807Zobacz załącznik 1002808Zobacz załącznik 1002809
Liczę podobnie jak ty, ale jak ktoś pyta to podaję pełne skończone tygodnie. Czyli na mam 10+1 to mówię, że jestem w ciąży 10 tygodni albo że jestem w 3 miesiącu [emoji6]Tu gdzieś na stronie o usg dla potwierdzenia płci pisze że wykonują je po pełnych 14 tygodniach i w nawiasie jest "od 14+0". Czyli ja rozumiem to tak, że gdy masz 14+0 to już leci ci 15 tydz.
Idąc tym tropem jestem teraz 13+3, czyli mam 13 pełny tydz ukończony i leci mi teraz 14 tydz.
Ale nie wiem czy dobrze myślę (???) bo mojemu umyslowi ciężko to ogarnąć
Ja mówię dokładnie tak samoLiczę podobnie jak ty, ale jak ktoś pyta to podaję pełne skończone tygodnie. Czyli na mam 10+1 to mówię, że jestem w ciąży 10 tygodni albo że jestem w 3 miesiącu [emoji6]
Też podaję skończone tydzień, czyli teraz 13 chyba stąd się biorą te różnice kiedy zaczyna się drugi trymestr, że czasem piszą 13tc, a czasem 14.Liczę podobnie jak ty, ale jak ktoś pyta to podaję pełne skończone tygodnie. Czyli na mam 10+1 to mówię, że jestem w ciąży 10 tygodni albo że jestem w 3 miesiącu [emoji6]