V
Vel
Gość
Ja podaję dokładną ilość tygodni i dni, bo właśnie każdy lekarz inaczej to liczy i wolę żeby sobie sam zinterpretował. Chyba że osobom postronnym to podaję miesiąc.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super to wyjaśniłaś ... ja tez dokładnie tak myśle i mówię, tylko tu właśnie był problem czy do 2 trymestru podajemy ukończony czy bieżący ale jeśli mam jedna datę ostatniej miesiączki, a każdy kalendarz inaczej mi wylicza, ba, nawet każdy lekarz bo mój wyliczył mi inaczej a na prenatalnych według tej samej OM jeszcze inaczej mi wyliczyli... to ja już nie jestem w stanie nijak tego pojąć. Nawet z położna rozmawiałam i to jest mega kosmos dlaczego tak mi wychodzi...Tu gdzieś na stronie o usg dla potwierdzenia płci pisze że wykonują je po pełnych 14 tygodniach i w nawiasie jest "od 14+0". Czyli ja rozumiem to tak, że gdy masz 14+0 to już leci ci 15 tydz.
Idąc tym tropem jestem teraz 13+3, czyli mam 13 pełny tydz ukończony i leci mi teraz 14 tydz.
Ale nie wiem czy dobrze myślę (???) bo mojemu umyslowi ciężko to ogarnąć
Suuuuuper! Jak słyszałaś takie szybkie dudnienie to pewnie to to ale ci zazdroszczę ...@coco07 dotarł ! Słychać szumy bulgoty kurde ciężko ale myślę że znalazłam! Nie mam 100% pewności że to to Ale pierwszy raz używałam takiego sprzętu i słuchałam wogole pierwszy raz! Pierw bralam moje dla porownania A potem szukałam, po prawej stronie na dole brzucha było, no tak nie dowierzam Ale chyba to to [emoji28][emoji28][emoji14][emoji14][emoji16][emoji16] zobaczymy jutro i pojutrze jak sie Bedzie szukać i jak słychać, Ale już mi lżej na duszy A to najważniejsze!!
Ale że kiedy najlepiej bo nie wiem o co chodzi [emoji16] ?Super to wyjaśniłaś ... ja tez dokładnie tak myśle i mówię, tylko tu właśnie był problem czy do 2 trymestru podajemy ukończony czy bieżący ale jeśli mam jedna datę ostatniej miesiączki, a każdy kalendarz inaczej mi wylicza, ba, nawet każdy lekarz bo mój wyliczył mi inaczej a na prenatalnych według tej samej OM jeszcze inaczej mi wyliczyli... to ja już nie jestem w stanie nijak tego pojąć. Nawet z położna rozmawiałam i to jest mega kosmos dlaczego tak mi wychodzi...
Suuuuuper![emoji3590][emoji3590][emoji3590] Jak słyszałaś takie szybkie dudnienie to pewnie to to ale ci zazdroszczę ...
A najważniejsze, ze jesteś już spokojniejsza jak czytałam na necie, to było napisane kiedy najlepiej badać ..trzymałas się tego?
Ja też mam łożysko z przodu i mi się dzięcioł czasami gdzieś chowa i nic nie słyszę. Mój detektor też czasami łapie 140, ale przeważnie jest np.156. Tak sobie tłumaczę, że jak jest mniej to może śpi.@coco07 sprawdziłam jeszcze raz, tym razem podlaczajac aparat do telefonu komórkowego i włączając aplikację ktora niby mierzy te tętno. Tamto co wtedy slyszalam bylo +-85 więc to napewno moje, na sekundę wskakiwaly obok tego miejsca ok 140 ale to i tak mało, jutro sprawdzę znowu Ale jak sie nie uda to pierdziele narazie ten detektor i czekam do wtorku do wizyty. Mam nadzieje ze jednak jeszcze za wcześnie lub coś źle szukam no nie wiem. A czytałam że z tym twoim lozyskiem z przodu to detektor też pozno wykryje.
A myślicie że zwykłym stetoskopem medycznym dało by się usłyszeć? Ten detektor na jakiej zasadzie działa?Ja też mam łożysko z przodu i mi się dzięcioł czasami gdzieś chowa i nic nie słyszę. Mój detektor też czasami łapie 140, ale przeważnie jest np.156. Tak sobie tłumaczę, że jak jest mniej to może śpi.
A kiedy pierwszy raz sprawdzałaś? I udało Ci się za pierwszym razem znalesc ? Narazie podchodzę do tego na luzie, kilka razy przez sekundę pokazalo ponad 200 wtedy się nalozyly na siebie dwa tętna, tak czytalam. A to już dobry znak skoro są dwaJa też mam łożysko z przodu i mi się dzięcioł czasami gdzieś chowa i nic nie słyszę. Mój detektor też czasami łapie 140, ale przeważnie jest np.156. Tak sobie tłumaczę, że jak jest mniej to może śpi.
Pierwszy raz sprawdzałam ok półtora tygodnia temu, może tydzień. I złapałam tylko na chwilę, a przedwczoraj był 11+5 i złapałam na dłużej, ale też jeszcze gnojek ucieka.A kiedy pierwszy raz sprawdzałaś? I udało Ci się za pierwszym razem znalesc ? Narazie podchodzę do tego na luzie, kilka razy przez sekundę pokazalo ponad 200 wtedy się nalozyly na siebie dwa tętna, tak czytalam. A to już dobry znak skoro są dwa
Tutaj masz O to mi chodziło ...Ale że kiedy najlepiej bo nie wiem o co chodzi [emoji16] ?