reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

@Jotka_Szczotka oczywiście, że zagłosuję!
@Paryżanka zmieniaj lekarza, no kurcze! Ciąża bliźniacza a on nie chce zwolnienia dać? No kurcze :/
@Niespodzianka został kawałek karkówki, zawsze coś... a w hm patrzyłaś może?

mnie glukozę narazie badali tylko z krwi, czyli później jest ta słodka maź do wypicia? [emoji33]

@paulina.blachut nic mi nie mów, mam takiego lenia w dupie, że nie wiem jak po powrocie się ogarnę [emoji23] córeczka sliczniutka [emoji173]️

@Peeszet moje na bank lenistwo po ojcu odziedziczy [emoji23] byleby tak szybko zasypiał jak i on :D
My dzisiaj powiedzieliśmy rodzeństwu, bardzo się ucieszyli.

@Różamama przytulam Cię na odległość [emoji173]️ cieszę się, że masz wsparcie i opiekę w mężu [emoji173]️

reklama
Cześć dziewczyny,
Czuję się tak dobrze, ze aż się zaczynam zastanawiać czy jest wszystko ok. Nie wymiotuję, mdłości minęły, zapachy nawet ok, brzuch przestał bolec.. czy któraś tak ma ze czuje się tak dobrze?

Ja mam przynajmniej ten mały plus z wczesnej cukrzycy ciążowej że zdiagnozowali mi ją już na podstawie cukrów na czczo bo były i tak złe i już nie było sensu robić krzywej cukrowej, więc przynajmniej to mnie ominie.

U nas już mniej więcej cała rodzina wie (najbliższej powiedzieliśmy a reszta pewnie pocztą pantoflową się dowie).

Ja też ostatnie dni nagła poprawa. Dzisiaj miałam mały zjazd energetyczny po angielskim ale zawsze tak reaguje na te zajęcia. Za duży wysiłek umysłowy.
A tak to ostatnie dni naprawdę super sie czułam
Cześć dziewczyny,
Czuję się tak dobrze, ze aż się zaczynam zastanawiać czy jest wszystko ok. Nie wymiotuję, mdłości minęły, zapachy nawet ok, brzuch przestał bolec.. czy któraś tak ma ze czuje się tak dobrze?

@Jotka_Szczotka zagłosowane. I też mi się nie chce. Pomijając poranne ogarnięcie chaty nic nie zrobiłam. Masakra.
@Paryżanka dobra decyzja. Zmieniaj lekarza i nie patrz na nic - to Ty masz się dobrze czuć.
@Różamama jak się czujesz kochana?
@godzbal może coś tam się uda zatrzymać w żołądku, Grilla sama bym zjadła...

Fajnie, że napisałyście o tej glukozie. We wtorek na to idę. Dziwne, bo od razu mi skierowanie wypisała na obciążenie glukozą, a jak czytam to raczej w drugim trymestrze to badają. W poprzedniej ciąży nie miałam tego badania - rodziłam w UK.
Powiedzcie mi proszę gdzie najlepiej kupic wygodne legginsy ciążowe? Patrzyłam w sklepach internetowych, ale co mi po patrzeniu. Zależy mi na tym żeby sie na kolanach nie wypychały i nie traciły fasonu. Na tym etapie nie muszą być nawet ciążowe - byle brzucha nie uciskały.
Ja w poprzedniej ciąży podczas ogólnych badań wyszła mi glukoza jakoś koło 90 a norma chyba była do 92,5 czy jakoś podobnie (nie chce mi się szukać teraz starych wyników) a chodziłam do lekarki „nadgorliwej” która na wszystko wypisywała skierowania i kazała sprawdzać.. Noi po tym wyniku zaraz mi dała skierowanie na krzywa, z wypiciem tego płynu.. także u ciebie może podobnie? Tez lekarza zaniepokoiła zwykła glukoza na czczo?
Dla mnie mega wygodne legginsy są w lidlu...ALE. Kupiłam je nie tak dawno, a już po pierwszym praniu zrobiły mi się prześwitujące :( na dzień dzisiejszy prałam je może z 3 czy 4 razy i jak się schylę to widać mi całe majtochy, a oprócz tego na nogach tez są takie poprzecierane:unsure: może szare by tak nie przeswitywaly:confused:
Jak będę w galerii to zobaczę jeszcze w hm ;)

Mi dzisiaj raz zimno, a raz gorąco. Położyłam się bo dostałam się do sprzątania jak głupi do sera i padnięta jestem, o dentyście zapomniałam, a jak poleżałam to mnie głowa rozbolała.
Uwielbiam teraz ciszę, ale u mnie to nie wykonalne, bo od momentu jak moje młode oczy otworzy to nadaje jak najęty. Ciszy nie uznam. Nie mogę się doczekać roku szkolnego. He he, a tak na serio to muszę się z nim do zoo wybrać w przyszłym tygodniu. Nie będzie gorąco to może zniosę zapachy od zwierząt, chociaż moja mama twierdzi, że szybciej będziemy wychodzić z zoo jak do niego wchodzić. W każdym bądź razie muszę mu jakąś rozrywkę wymyślić, bo mi chałupę rozniesie.
Ja ostatnio byłam z moim mężem w zoo w Ostravie, polecam gorąco! Też obawiałam się zapachów ale nie było najgorzej, ale miałam też jeden z lepszych dni:p zoo dla dzieci jest super przystosowane- sporo placów zabaw, jeden taki naprawdę na wypasie, do tzw mini zoo można wejść i pokarmić kozy czy świnki morskie i króliki. Ja cieszyłam się jak dziecko:) ale teren też dość duży, padłam w podróży powrotnej.

@Velvetka ja w naszym zo byłam 1maja, było dość gorąco. Ale powiem Ci ze Zoo przechodzi duża modernizację i ładnie sprzatajq. Wcale nie capili. Jedziemy co roku i 3kata temu to była masakra.. A teraz jest naprawdę czysto.

@Jotka_Szczotka zagłosowane. I też mi się nie chce. Pomijając poranne ogarnięcie chaty nic nie zrobiłam. Masakra.
@Paryżanka dobra decyzja. Zmieniaj lekarza i nie patrz na nic - to Ty masz się dobrze czuć.
@Różamama jak się czujesz kochana?
@godzbal może coś tam się uda zatrzymać w żołądku, Grilla sama bym zjadła...

Fajnie, że napisałyście o tej glukozie. We wtorek na to idę. Dziwne, bo od razu mi skierowanie wypisała na obciążenie glukozą, a jak czytam to raczej w drugim trymestrze to badają. W poprzedniej ciąży nie miałam tego badania - rodziłam w UK.
Powiedzcie mi proszę gdzie najlepiej kupic wygodne legginsy ciążowe? Patrzyłam w sklepach internetowych, ale co mi po patrzeniu. Zależy mi na tym żeby sie na kolanach nie wypychały i nie traciły fasonu. Na tym etapie nie muszą być nawet ciążowe - byle brzucha nie uciskały.

Polecam legginsy bezszwowe, kupowałam w bon prix, ale pewnie gdzieś indziej też takie będą :) a one nie uciskają i nie uwierają, dla mnie było to mega odkrycie [emoji1]

U mnie bez zmian. Nadal leci jak z wiadra . Psychicznie się pogodziłam także z każdym dniem lepiej. W środę wizyta zobaczymy co powie doktor.
Powiem wam dziewczyny ze mąż mnie zaskakuje z godziny na godzinę. Tak się mną opiekuje ze szok. Dziś zrobił sam obiad i zrobił 2 ciasta ( sernik na zimno i ciasto z rabarbarem ) plus sprząta w domu i opiekuje się synkiem i starszą córka. Mimo sytuacji w której jestem powiem wam dziewczyny , że jestem szczęściarą . Cały czas was czytam i nie opuszczam bo jestem ciekawa jak wasze maleństwa i ci u Was. Trzymam za was dziewczyny kciuki i fajnie ze jesteście

Super, że masz takie wsparcie w mężu. Trudne chwile to najlepszy sprawdzian [emoji4] to krwawienie to już trwa chyba dłużej, niż normalny okres?

Cześć dziewczyny,

Nie martw się tym, że czujesz się dobrze. Ja całą pierwszą ciążę czułam się rewelacyjnie, żadnych dolegliwości, naczytałam się, że dziecko może się źle rozwijać bla bla bla, a jajco prawda :) ciesz się dobrym samopoczuciem [emoji8] trochę wytchnienia się należy, co nie? :)

reklama
Hej kochane ja wczoraj miałam pracowity dzień i od wieczora boli mnie brzuch tak jakby jajniki ciągnęły.. trochę się martwię .. choć może to macica się powiększa? Brzuch już zaczyna być widoczny o zgrozo.. aż strach się na co będzie dalej..

Wy tak pichcicie to i ja coś upiekłam . Babeczki z gorzką czekolada i czerwoną porzeczka..

Życzę miłego dnia[emoji8]
IMG_20190714_112116.jpeg

Do góry