reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Witam się niedzielnie [emoji16]
Wczoraj na weselu trochę się pobawilismy, choć nie mogłam tańczyć tak dużo jak zazwyczaj - zwyczajnie nie miałam siły. Jak mnie w pewnym momencie mój mężczyzna poobracal za bardzo w tańcu to miałam później przez pół godziny helikopter [emoji33][emoji1785][emoji21] więc dostał zakaz mocnego obkręcania mnie[emoji28] no i badałam w zasadzie udział w większości gier i zabaw na oczepinach (jako jedyna na trzeźwo, ale też sprawiły mi one sporo radości [emoji16][emoji28])
Dzisiaj tą zabawę troszkę odchorowuje: wczoraj strasznie spuchły mi stopy i kostki, nigdy tego nie miałam i dzisiaj dalej trochę pobolewają. Na szczęście brzusio mi ani trochę nie dokucza [emoji3526][emoji16]

reklama
Polecam legginsy bezszwowe, kupowałam w bon prix, ale pewnie gdzieś indziej też takie będą :) a one nie uciskają i nie uwierają, dla mnie było to mega odkrycie [emoji1]

Super, że masz takie wsparcie w mężu. Trudne chwile to najlepszy sprawdzian [emoji4] to krwawienie to już trwa chyba dłużej, niż normalny okres?

Nie martw się tym, że czujesz się dobrze. Ja całą pierwszą ciążę czułam się rewelacyjnie, żadnych dolegliwości, naczytałam się, że dziecko może się źle rozwijać bla bla bla, a jajco prawda :) ciesz się dobrym samopoczuciem [emoji8] trochę wytchnienia się należy, co nie? :)

5 dzień już tak mam. Nie zapowiada się żeby przestało. Pomimo ze biorę 2x2 duphaston nic nie ustaje.

U mnie bez zmian. Nadal leci jak z wiadra . Psychicznie się pogodziłam także z każdym dniem lepiej. W środę wizyta zobaczymy co powie doktor.
Powiem wam dziewczyny ze mąż mnie zaskakuje z godziny na godzinę. Tak się mną opiekuje ze szok. Dziś zrobił sam obiad i zrobił 2 ciasta ( sernik na zimno i ciasto z rabarbarem ) plus sprząta w domu i opiekuje się synkiem i starszą córka. Mimo sytuacji w której jestem powiem wam dziewczyny , że jestem szczęściarą . Cały czas was czytam i nie opuszczam bo jestem ciekawa jak wasze maleństwa i ci u Was. Trzymam za was dziewczyny kciuki i fajnie ze jesteście

@Jotka_Szczotka zagłosowane. I też mi się nie chce. Pomijając poranne ogarnięcie chaty nic nie zrobiłam. Masakra.
@Paryżanka dobra decyzja. Zmieniaj lekarza i nie patrz na nic - to Ty masz się dobrze czuć.
@Różamama jak się czujesz kochana?
@godzbal może coś tam się uda zatrzymać w żołądku, Grilla sama bym zjadła...

Fajnie, że napisałyście o tej glukozie. We wtorek na to idę. Dziwne, bo od razu mi skierowanie wypisała na obciążenie glukozą, a jak czytam to raczej w drugim trymestrze to badają. W poprzedniej ciąży nie miałam tego badania - rodziłam w UK.
Powiedzcie mi proszę gdzie najlepiej kupic wygodne legginsy ciążowe? Patrzyłam w sklepach internetowych, ale co mi po patrzeniu. Zależy mi na tym żeby sie na kolanach nie wypychały i nie traciły fasonu. Na tym etapie nie muszą być nawet ciążowe - byle brzucha nie uciskały.
@Niespodzianka ja już jestem po teście obciążenia glukozą- robiłam w 5 tygodniu bo wyszedł mi wynik podwyższony na czczo. Krzywa niby ok ale mam zalecenie nie objadać się słodkim. Musi być jaka podatność na pidwyższony cukier w ciazy

reklama
Do góry