reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe 2020

No i do wcześniejszej wypowiedzi dodam to, że dzień po stosunku czyli 2 tyg temu w niedziele było mi rano lekko niedobrze ‍[emoji3601] później na dniach też się źle i dziwnie czułam. Pod wieczór miałam tak jakby rozpalone całe ciało, zmęczona byłam. Od paru dni mam takie dziwne pobolewania na dole jakby na okres się zbliżało.

Ale już więcej sobie nie wkręcam. I czekam na Wasze odpowiedzi na moje podstawowe pytanie tzn Kiedy Wam kochane wyszły pierwsze najbardziej blade 2 kreski na testach.
Ciężko powiedzieć ale u mnie w poprzedniej ciąży 11 dni po przytulanka była blada kreska a teraz koło 10 dni bez stresu ja kiedy zaczęłam podejrzewać to codziennie przez 3 dni robilam

reklama
Dzień dobry Kobietki. Ja co prawda nie jestem lutowa mamusia 2020, bo urodziłam już w sierpniu 2018 swoją córeczkę, pierwsze dziecko.

Mam do Was pytanie odnośnie wykonania testu, bo wiem, że wy już tutaj jesteście w 4-6 tygodniu ciąży. Kiedy najwczesniej robiłyscie testy ciążowe zwykle z apteki i pokazały wam już druga jasna kreseczkę? Tak jakby liczyć od momentu gdy miał być okres to ile minęło u Was gdy ta druga jasna kreseczka się pojawiła?

Ja nadal karmie piersią moja córcie, już co prawda mniej niż wcześniej, bo je śniadanko, obiadek, deser i kolacyjkę normalna, ale jednsk nadal jest cyckoholiczka [emoji23][emoji5] Od porodu minęło 10 miesięcy i nie miałam jeszcze okresu.

16 dni temu przytulanki były bez zabezpieczenia i zastanawiam się od tamtego czasu czy byłaby możliwa ciąża. Bo od niedzieli 2 tyg temu dziwnie się czuje. Tak nieswojo. Zmęczona jestem, nie mam energii, na piersiach mam duże widoczne żyły. Przy kp ogólnie żyły widać bardziej, ale teraz jest różnica pomiędzy wtedy a teraz.
Wiem, że przy kp i brak okresu jest minimalna a nawet zerowa szansa na zajście w ciąże, ale nie ukrywam, że z moim chcielibyśmy się już starać o rodzeństwo dla córci i chciałam was właśnie podpytać jak to u was było z wykonaniem testu. Kiedy i ile po okresie wyszedł wam dopiero pozytywny?

Bo ja już jak szalona chyba z 4 testy zrobiłam i nic. Wiem, że pewnie nie jestem w ciąży i dlatego nie wychodza kreski, ale nadal tli się nadzieja, że może te 2 tyg po stosunku to za wcześnie?

A wcześniejsza ciąża zaczęła się u mnie tak jakby prawie pod koniec października, urodziłam w sierpniu i wychodzi na to, że owulacja mogła być właśnie w terminie tym co się przytulalismy, bo tak mniej więcej miałam przed ciąża pierwszą.
Mi po 10 dniach nic nie pokazał, za to po 12 dniach już tak. Z tym ze test bardzo czuły, te zwykle dopiero kilka dni później pokazały.

Dzień dobry Kobietki. Ja co prawda nie jestem lutowa mamusia 2020, bo urodziłam już w sierpniu 2018 swoją córeczkę, pierwsze dziecko.

Mam do Was pytanie odnośnie wykonania testu, bo wiem, że wy już tutaj jesteście w 4-6 tygodniu ciąży. Kiedy najwczesniej robiłyscie testy ciążowe zwykle z apteki i pokazały wam już druga jasna kreseczkę? Tak jakby liczyć od momentu gdy miał być okres to ile minęło u Was gdy ta druga jasna kreseczka się pojawiła?

Ja nadal karmie piersią moja córcie, już co prawda mniej niż wcześniej, bo je śniadanko, obiadek, deser i kolacyjkę normalna, ale jednsk nadal jest cyckoholiczka [emoji23][emoji5] Od porodu minęło 10 miesięcy i nie miałam jeszcze okresu.

16 dni temu przytulanki były bez zabezpieczenia i zastanawiam się od tamtego czasu czy byłaby możliwa ciąża. Bo od niedzieli 2 tyg temu dziwnie się czuje. Tak nieswojo. Zmęczona jestem, nie mam energii, na piersiach mam duże widoczne żyły. Przy kp ogólnie żyły widać bardziej, ale teraz jest różnica pomiędzy wtedy a teraz.
Wiem, że przy kp i brak okresu jest minimalna a nawet zerowa szansa na zajście w ciąże, ale nie ukrywam, że z moim chcielibyśmy się już starać o rodzeństwo dla córci i chciałam was właśnie podpytać jak to u was było z wykonaniem testu. Kiedy i ile po okresie wyszedł wam dopiero pozytywny?

Bo ja już jak szalona chyba z 4 testy zrobiłam i nic. Wiem, że pewnie nie jestem w ciąży i dlatego nie wychodza kreski, ale nadal tli się nadzieja, że może te 2 tyg po stosunku to za wcześnie?

A wcześniejsza ciąża zaczęła się u mnie tak jakby prawie pod koniec października, urodziłam w sierpniu i wychodzi na to, że owulacja mogła być właśnie w terminie tym co się przytulalismy, bo tak mniej więcej miałam przed ciąża pierwszą.

Ja okres dostałam dopiero po 15 miesiącach od porodu i też raz miałam wrażenie że chyba jestem w ciąży. Zrobiłam test i tylko jedna kreska. Po jakimś czasie dostałam okres. Wiec u mnie symptomy jak na ciąże zapowiedziały powrót okresu.

Hej dziewczyny, jak Wasze samopoczcie w takie upaly? U mnie fatalnie- tsmperatura w biurze bez klimy 31,5 stopnia... chcialam jak najdluzej pracowac ale nie wiem czy te wakacje przetrwam. A wy pracujecie czy w domku?

Hej dziewczyny, jak Wasze samopoczcie w takie upaly? U mnie fatalnie- tsmperatura w biurze bez klimy 31,5 stopnia... chcialam jak najdluzej pracowac ale nie wiem czy te wakacje przetrwam. A wy pracujecie czy w domku?
Pogoda daje się odczuć. Ja co prawda z klimą, ale jak bez ;)

Byłam u lekarz termin 2.02 odrazu było widac
IMG_20190603_111409.jpeg

reklama
Do góry