reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@Różamama prawda? Dla mnie byłby to ogromny szok na pewno. W końcu wszystko już naszykowane a tu, bach, niespodzianka [emoji16] ja bym chyba nie wytrzymała w niepewności [emoji4]

Mnie ogólnie bardzo ciągnie do dziewczęcych ubranek, ale mi to obojętnie jaka płeć. Najważniejsze, by się wszystko dobrze rozwijało i dzieć był zdrowy :)

reklama
Cześć [emoji6]
Miłego dnia [emoji6]
Witajcie Dziewczyny :)
Czytałam cały wątek od początku ale piszę dopiero dziś bo wczoraj byłam na badaniu. Ciąża na 200 procent tak usłyszałam od pani ginekolog, dziecko ma 7 tygodni i serduszko już widziałam. Niesamowite, powoli do mnie dociera ten cud, to nasze pierwsze. Serdecznie Was pozdrawiam ,życząc miłego dnia. Trzymam kciuki z całych sił za nas wszystkie.

Dzięki za cynk o Lidlu i legginsach i jeansach w dobrych cenach! Poleciałam dzisiaj i akurat były ostatnie 2 pary jeansów, w tym jedne w moim rozmiarze. Więc już pozostaje czekać na powiększający się brzuszek, bo jeszcze jako tako w swoje spodnie się wciskam, chociaż przy siedzeniu mnie uciekają...
Super że udało Ci się coś trafić [emoji4]

U mojej siostry ciotecznej tak było. Miał być chłopak a przy porodzie lekarz do niej :gratuluję ma Pani śliczna córkę. No i zonk haha [emoji12]
Zdarza się ale to było 8 lat temu, teraz pomyłki chyba rzadziej się zdarzają.
Prenatalne też są dokładniejsze i dużo kobiet je robi. Zazwyczaj płeć się potwierdza już po tych pierwszych prenatalnych więc może już będziemy wiedzieć wcześniej. Ale z drugiej strony nie wiem czy się wtedy nakręcac.
Moja dentystka na dniach rodzi 4 chłopca [emoji16].

Co do awokado, to ja niestety nie byłam w stanie go zjeść nawet przed ciążą. Tolerowałam tylko w sushi, nie wiem, po prostu mi nie podeszło. Ale za to melona lubię i toleruję.

Co do płci, to też jestem ciekawa. Teraz moja koleżanka urodziła kilka dni temu i wiecie co? Miała być Marysia przez całą ciąże, a tu przy porodzie niespodzianka, jest chłopiec...

I znam jeszcze jedną taką sytuację, mojej b. dobrej koleżanki siostra, no wpadło im się z 3cim. Ona w ogóle miała nieregularne cykle i skapnęła się dopiero jakoś w 3-4 miesiącu o ciąży. W domu dwóch chłopaków i na każdym usg lekarz mówił, że chłopak. Wyprawka po starszych braciach, wszystko naszykowane, jeszcze kilka dni przed cesarką usg i faktycznie chłopak. Bracia już, że Gabryś będzie, że gang chłopaków itp a tu Wyjęli malucha i mówią do niej, że ma śliczną córkę [emoji23] no i jest Majka [emoji16]

Ale słodko, gratuluję kochana i mega się cieszę. Mam nadzieję że u mnie jutro podobne wieści będą [emoji12]
Powiem Ci tak, no ogromniaście życzę Ci dziewczynek!!!!

Później wróci do normu:)

Witaj i wpisuj się w tabele zje kochana. :)

Jestem już po wizycie. :) [emoji3590] Pani dr. Jak zwykle mnie nie zawiodła, powiedziała że wszystko jest mega książkowe. Dzidzia rowniotko dziś 9tydzien, termin idealnie na 5 lutego, 2,27cm :) okraglutenki pecherzyk zóltkowy, pepowinka jest elegancka. :) Dzidzia jak ta lala. :) Pani Doktor się zachwycała, że taka idealna fasoleczka :)

Jestem już po wizycie. :) ❤ Pani dr. Jak zwykle mnie nie zawiodła, powiedziała że wszystko jest mega książkowe. Dzidzia rowniotko dziś 9tydzien, termin idealnie na 5 lutego, 2,27cm :) okraglutenki pecherzyk zóltkowy, pepowinka jest elegancka. :) Dzidzia jak ta lala. :) Pani Doktor się zachwycała, że taka idealna fasoleczka :)
O jaka juz duza dzidzia :) Super, ze wszystko ksiazkowo!

Tez bym skoczyła do Lidla po te ciuszki ale powiem Wam że się boję z tym niskim ciśnieniem i od tego cały czas mnie mdli. Nie wymiotuję, raz mi się zdarzyło czy dwa ale normalnie czuje się tak jakby mnie mdlilo z głodu. Zjem, jest okej a później mnie mdli z powodu tego że zjadłam. I tak w kółko. Zwariować idzie.
A Wy jak macie z tymi mdłościami?

@anchela Bardzo masz niskie cisnienie? Wspolczuje :( ja tez mam mdłości jak jestem głodna (czyli co jakieś 2 godz :D ), ale po zjedzeniu na jakiś czas przechodzi. Wymiotowałam tez dwa razy, ale od odruchów wymiotnych boli juz mnie gardło :p Jem bardzo często, ale po troszeczku, jakieś rodzynki, żurawinke, migdały przegryzam. W razie bardzo dużych mdłości jedyne co mi przechodzi przez gardło to pomidory.

reklama

Jestem już po wizycie. :) ❤ Pani dr. Jak zwykle mnie nie zawiodła, powiedziała że wszystko jest mega książkowe. Dzidzia rowniotko dziś 9tydzien, termin idealnie na 5 lutego, 2,27cm :) okraglutenki pecherzyk zóltkowy, pepowinka jest elegancka. :) Dzidzia jak ta lala. :) Pani Doktor się zachwycała, że taka idealna fasoleczka :)
Super wieści! ☺️ Gratuluje ❤️ Mam nadzieje na podobne wieści dziś wieczorem ...:p

Do góry