reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Spróbuj magnez, mi pomagał na to. Jak miałam dlugi czas stres lub zmęczenie psychiczne/,fizyczne to zawsze mi swirowala powieka i po kuracji magnezem pomagało. Tylko jesli masz już magnez w kompleksie tabletek ciazowych to może zapytaj lekarza lub w aptece czy można brać więcej.
Magnez można na szczęście jesc "garsciami" [emoji4][emoji4]

Ostatnia edycja:
Dzięki za cynk o Lidlu i legginsach i jeansach w dobrych cenach! Poleciałam dzisiaj i akurat były ostatnie 2 pary jeansów, w tym jedne w moim rozmiarze. Więc już pozostaje czekać na powiększający się brzuszek, bo jeszcze jako tako w swoje spodnie się wciskam, chociaż przy siedzeniu mnie uciekają...

Weez! Wywróż mi dziewuszki haha! Bo naszej produkcji będzie już koniec:D a z 4 chłopami w domu.... masakra haha
Powiem Ci tak, no ogromniaście życzę Ci dziewczynek!!!!
Dobrze dla Ciebie :) przed ciąża byłam od roku wegetarianka, i awokado było podstawa mojej diety. Teraz się wszystko porypało ;D
Daj znać po wizycie:)
Później wróci do normu:)
Dziękuję za miłe powitanie. 24 luty mam się rozpakować ;)
Witaj i wpisuj się w tabele zje kochana. :)

Jestem już po wizycie. :) ❤️ Pani dr. Jak zwykle mnie nie zawiodła, powiedziała że wszystko jest mega książkowe. Dzidzia rowniotko dziś 9tydzien, termin idealnie na 5 lutego, 2,27cm :) okraglutenki pecherzyk zóltkowy, pepowinka jest elegancka. :) Dzidzia jak ta lala. :) Pani Doktor się zachwycała, że taka idealna fasoleczka :)

No to super fasoleczka, a jaka już spora. Taka mała "Calineczka". Ja już się nie mogę doczekać poniedziałku.
Powiem Ci tak, no ogromniaście życzę Ci dziewczynek!!!!

Później wróci do normu:)

Witaj i wpisuj się w tabele zje kochana. :)

Jestem już po wizycie. :) [emoji3590] Pani dr. Jak zwykle mnie nie zawiodła, powiedziała że wszystko jest mega książkowe. Dzidzia rowniotko dziś 9tydzien, termin idealnie na 5 lutego, 2,27cm :) okraglutenki pecherzyk zóltkowy, pepowinka jest elegancka. :) Dzidzia jak ta lala. :) Pani Doktor się zachwycała, że taka idealna fasoleczka :)

Ojoj [emoji14] no nic co będzie to będzie byle zdrowe [emoji4] jak myślicie kiedy już dowiemy się o plciach? Wrzesień/ październik? Czy to jeszcze za wcześnie?

Tak żeby już dokładnie było widać to tak w 18. Mi już powiedział ze będzie chłopiec chyba w 14 [emoji33][emoji33][emoji33] zdziwiłam się ze tak wcześnie. Zależy jeszcze jak się obruci

reklama
Moja dentystka na dniach rodzi 4 chłopca [emoji16].

Co do awokado, to ja niestety nie byłam w stanie go zjeść nawet przed ciążą. Tolerowałam tylko w sushi, nie wiem, po prostu mi nie podeszło. Ale za to melona lubię i toleruję.

Co do płci, to też jestem ciekawa. Teraz moja koleżanka urodziła kilka dni temu i wiecie co? Miała być Marysia przez całą ciąże, a tu przy porodzie niespodzianka, jest chłopiec...

I znam jeszcze jedną taką sytuację, mojej b. dobrej koleżanki siostra, no wpadło im się z 3cim. Ona w ogóle miała nieregularne cykle i skapnęła się dopiero jakoś w 3-4 miesiącu o ciąży. W domu dwóch chłopaków i na każdym usg lekarz mówił, że chłopak. Wyprawka po starszych braciach, wszystko naszykowane, jeszcze kilka dni przed cesarką usg i faktycznie chłopak. Bracia już, że Gabryś będzie, że gang chłopaków itp a tu Wyjęli malucha i mówią do niej, że ma śliczną córkę [emoji23] no i jest Majka [emoji16]

Ja rozumem odwrotnie , że mówią dziewczynka a wyjdzie chłopak bo sisiak się gdzieś schował ale na odwrót [emoji33][emoji33] . Dziwne uczucie musi towarzyszyć rodzicom jak cały czas myślą ze noszą pod sercem Maje a wychodzi Gucio - tak jak by nie ich dziecko. Ja tak sobie myśle ze przy tej trzeciej ciąży a mam chłopca już i dziewczynkę może zrobimy sobie z mężem niespodziankę ale z drugiej strony będę nosić mała istotkę pod sercem i jak mam się do niej zwracać - takie dziwne. Ja już jak się dowiedziałam jaka jest płeć to od samego początku mówiłam po imieniu było to dla mnie takie naturalne.
Jak rodziłam córkę to w pokoju obok mnie leżała kobieta i dziecko miało już 3 dzień i jeszcze imienia mu nie nadała ta matka . Dziwne to dla mnie było.

Do góry