reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Mi różnie kalendarze pokazują bo jeden na koniec stycznia a drugi na początek lutego ;) Więcej moze się dowiem w środę na wizycie bo to będzie już 9+6, a ostatnio na wizycie serduszkowej lekarz terminu mi nie obliczał ...
Czyli jesteś 9+1,mi dziś wybiła 9+0 :D Mi na pierwszej wizycie w 6 tyg obliczył termin, ale potem następny -mój lekarz prowadzący wyliczył inaczej, wiec można sie pogubić o_O Najważniejsze żeby było ok, zazdroszczę wizyty juz w środę, ja następna mam dopiero 8/07, i będzie stres. Ostatnia ciąża mi obumarła. Wiec chciałabym baaardzo juz sprawdzić, czy maluszek ma sie dobrze <3 Masz jeszcze /juz dużo objawów?

reklama
Czyli jesteś 9+1,mi dziś wybiła 9+0 :D Mi na pierwszej wizycie w 6 tyg obliczył termin, ale potem następny -mój lekarz prowadzący wyliczył inaczej, wiec można sie pogubić o_O Najważniejsze żeby było ok, zazdroszczę wizyty juz w środę, ja następna mam dopiero 8/07, i będzie stres. Ostatnia ciąża mi obumarła. Wiec chciałabym baaardzo juz sprawdzić, czy maluszek ma sie dobrze <3 Masz jeszcze /juz dużo objawów?
To i tak masz szybko wizytę :) wczoraj byłam na wizycie, jestem 8t6d i nastepna wizyta to dopiero USG prenatalne 29 lipca... Pani doktor mówi, że lepiej unikać nadmiernych USG i chodzić co 3-4 tygodnie teraz.

Mi lekarz powiedział że dokładniej mi wyliczą na prenatalnych i tym będziemy sie sugerować :D i w sumie w pierwszej ciąży to co mi wyszło na pierwszych prenatalnych tak było do końca :D a młody sie urodzil dzień po terminie :D oczywiscie nie mówię tutaj gdyby co usg były jakieś duże odchylenia[emoji86]

@Søde85 teraz na pewno będzie wszystko dobrze[emoji173]️ czyli wizytujemy dzień po dniu :)

@godzbal na pewno już będzie cos widać[emoji7]

To i tak masz szybko wizytę :) wczoraj byłam na wizycie, jestem 8t6d i nastepna wizyta to dopiero USG prenatalne 29 lipca... Pani doktor mówi, że lepiej unikać nadmiernych USG i chodzić co 3-4 tygodnie teraz.
Mam tak szybko ze względu na polipa na szyjce macicy. Mieszkam w Danii i tu pierwsze usg to właśnie prenatalne, ale ja dostałam plamien w 6 tyg i ze względu na wcześniejszą historię dostałam skierowanie na usg. Teraz będę mieć w 10 tyg kontrolne, bo polipa trzeba monitorować. A czy jest różnica między zwykłym a dopochwowym jeśli chodzi o szkodliwość ? Bo mam nadzieje ze teraz juz bedzie przez brzuszek.

A ja jadę właśnie po wyniki do miasta bo do punktu gdzie oddawalam krew są wyniki a na stronie nie ma ją nie wiem [emoji85] ale się stresuję bo przy tych wszystkich wynikach robiłam też bete

reklama
Do góry