reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Jaju mogę być ja. . Jak masz tak ciągle pisać o tym. To już niech będzie...

Właśnie też nie wiem. Dla mnie to trochę obdzieranie się z prywatności co innego jak sobie piszesz w temacie ciężko wyłapać cośkonkretnego w takim natłoku... A tak to wszyscy mają wszystko jak na talerzu... Dziś nie tak...

Nas obudził znowu kolejna noc z rxetu dacie ryja jakiś gowniarzy... No masakra ok 3w nocy pod naszymi oknami urządzają sobie schadzki i się dra, gadają o cpaniu, ruchaniu... Ostatnio bardzo wyraźnie wszyscy słyszeli jak dziewczyna mówiła "no zdejmuje te spodnie to opier****ci tą gałe... No ludzie.... Masakra totalna.... Już pare razy miałam dzwonić na policję, bo to uszy wiednac spać się nie da... Ale mąż mi mówi zamknij okno daj se spokój... Masakra.... I gotujemy się w pokoju bo okna otworzyć nie można...

Taka miałam ciężka noc dzisiaj znowu szok... Wstawalam siku, Ci darli ryja, gorąco jak skurczybyk.. Masakra... Dobrze ze dziś jedziemy do mojej babci zrobimy sobie grilla... To trochę głową odsapnie.
witaj kochana :) miło że jesteś :)

Mi tam z tego nic nie wyszło. Wyszlotakjak w kalkuratorach internetowych, a m wyliczył mi 4dni pozniej... Nie wiem z czego bo na tym jej usg to nic nie było :D

Część. Kojarzę Cię chyba z wrześniowek albo z którejś innej gdy byłam w ciąży i nie wyszło.
Hej, ja Ciebie też kojarzę, ale wydaje mi się, że z któregoś staraczkowego wątku :) byłam sierpniówką.

Przykro mi, że nie wyszło poprzednio. Długo czekaliście na wznowienie starań?

reklama
Wznowienie.... Nie wiem jak mam Ci opowiedzieć... Staraliśmy się od sierpnia 2017 cały czas 3biochemiczne przez ten czas parę cykli wolnych od starań żeby głową nie sfiksowala...

Dzień dobry wszystkim, mnie dziś nad ranem obudziła okropna burza. Sądziłam że się trochę schłodzi A jak wstałam o 8:00 to już było 28 stopni.
W poniedziałek byłam z córeczka w przychodni po leki na alergię i młoda musiała coś złapać bo od dwóch dni wieczorami ma 37,7 :-( słów brakuje bo na początku czerwca miała zapalenie ucha i antybiotyk, a teraz znowu coś. Ale cieszę się że na jesieni będę w domu to nie będę miała problemu z opieka nad nią jak zachoruje.
A jakie plany macie na dzisiejszy dzień? U nas będzie grill i może piwko bezalkoholowe. Do tego moja babeczka od paznokci mnie umówiła na dziś na 17:00 bo ja za tydzień wyjezdzam na urlop A ona do 10 lipca nie ma terminu wolnego...
Życzę Wam wszystkim miłego dnia i dużo odpoczynku :-D

Wznowienie.... Nie wiem jak mam Ci opowiedzieć... Staraliśmy się od sierpnia 2017 cały czas 3biochemiczne przez ten czas parę cykli wolnych od starań żeby głową nie sfiksowala...
A, już rozumiem. Przepraszam, myślałam, że poroniłaś nieco później po prostu.

Doskonale znam temat dłuższych starań, mam nadzieję, że teraz 9 m-cy ciąży przed nami wszystkimi :)

mamy na liscie 22 dziewczyny, chyba nie wszystkie sie jeszcze dopisały :D

Cześć wszystkim, chcialabym sie przywitać i dołączyć do grona lutowych mam:) jestem mamą prawie półtorarocznej Luizy, a od tygodnia wiem, ze najprawodopodobniej będę mamą po raz drugi :) Termin z kalendarza internetowego wychodzi na 26.02.2020 (mam.nadzieję, że nie będę "przestępna" szczęsciarą).
Witaj :) mamy córki z podobnym wieku. Moja ma skończone 15 miesięcy :)

A u mnie dzisiaj w końcu chłodno! Właśnie przyjechaliśmy do teściów bo zaprosili nas na obiad, po południu jedziemy do dziadków męża także dzień nam zleci [emoji23]

Co do obliczania terminu, raz mi lekarz powiedział że zazwyczaj jest to tak że od daty ostatniej miesiączki trzeba odjąć 3 miesiące i dodać tydzień. W pierwszej ciąży mi się zgadzało. W tej ostatni okres miałam 17 maja więc powinien termin na 24 luty. Zobaczymy 2 lipca czy to się sprawdza :)

A czy wasi znajomi, rodzina juz wiedza o ciazy? Ja zamierzam rodzinie powiedziec na poczatku sierpnia a znajomym to raczej tak nie mam zamiaru sie oglaszac na fb itp. W pracy zglosze po wizycie u lekarza, ale tak bym chciala ta wiadomosc odroczyc na jak najpozniej. Narazie wie tylko maz.

reklama
@Colorado1989 witam kolejną osóbkę! [emoji253]
@Jotka_Szczotka mój mówi, że oni już od 18 się u nas darli, ale do 22 to niech się drą. Sąsiad zrobił sobie imprezę, bo rodzice wyjechali, ale rano tak się zaczęli wydzierać, że ku@rwy i pi@dy leciały przecinkami. I to z ust dziewczyny.... widocznie coś poszło nie po jej myśli. Normalnie jakbym mieszkała w jakiś slumsach [emoji16]
@Kasia654 u mnie dzisiaj też chłodno, co mnie cieszy. Odsapnę trochę od tego ukropu. Aż miło wyjść na podwórko [emoji4]
@Maminek31 u mnie póki co 24st. ale o 15 ma ponoć padać i być burza, zobaczymy [emoji4] my jedziemy ze znajomymi na działkę, będzie ognisko i oczywiście piwo 0% [emoji6] a wieczorem też mam zamiar zrobić paznokcie [emoji16]
@Koliberka u mnie wie tylko przyjaciółka i koleżanka z pracy, bo musiałam jej powiedzieć, by nie dźwigać worków z ciuchami. Mąż się dowie jutro albo pojutrze, jak już będę po usg i miała zdjęcie. Akurat jutro jest nasza miesięcznica związku, a pojutrze miesięcznica ślubu [emoji16] będzie miał niespodziankę ;)
Rodzeństwu powiemy chyba w połowie lipca, akurat tak się złoży, że wszyscy będziemy razem u moich rodziców.

Do góry