reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ja już po wizycie :D jest serducho <3 lekarz powiedział że ten mój progesteron bardzo ładny :) a termin z zarodka nam na 8.02 Zobacz załącznik 987750
Cudowne zdjęcie. Ja z OM mm termin na 5.02, przy rejestracji ciąży wpisała mi położna 8.02,po tym usg co miałam to nic nie wiem oprócz że serduszko bije. Dowiem się wszystkiego 3lipca :D za dwa tygodnie. Aż jestem ciekawa. Wydaje mi się że miałam owu o czasie. :p brałam clo. To idealnie czułam kiedy była... :D

reklama
Kochane jest fasolka 4,1mm i jest serduszko 112 uderzeń na minutę ! Mowil że mogłoby być ciut lepiej ale ciaza wczesna więc nie ma się czego czepic. Kolejna wizyta 10.07, a termin 14.02 czyli tak poki co jak podałam [emoji4] powiedział że ciąża 6+2. Ogólnie lżej mi na duszy, czekam na 10.07 , aha i ma spadek progesteronu dostalam duphaston 3x1
20190619_190153.jpg

Kochane jest fasolka 4,1mm i jest serduszko 112 uderzeń na minutę ! Mowil że mogłoby być ciut lepiej ale ciaza wczesna więc nie ma się czego czepic. Kolejna wizyta 10.07, a termin 14.02 czyli tak poki co jak podałam [emoji4] powiedział że ciąża 6+2. Ogólnie lżej mi na duszy, czekam na 10.07 , aha i ma spadek progesteronu dostalam duphaston 3x1Zobacz załącznik 987777
Super :) też mam kolejną wizytę 10.07

Dziewczyny a która robi prenatalne i nifty albo pappa. Naczytalam się że ten pappa często pokazuje wady a okazuje się że jest wszystko okej. Myślicie że samo usg wystarczy? Sama nie wiem.
Niby nie mam w rodzinie żadnych obciążeń genetycznych ale różnie to bywa.
Co myślicie o tych testach i może znacie przybliżone ceny?

Gratulacje. Ja mam dopiero 4 lipca wizytę. To czekanie mnie męczy strasznie.
Dziewczyny a czy to normalne że cycki teraz mnie jakoś trochę mniej bolą? Czy to powinno być coraz mocniej?
Bo już się martwię ze coś nie tak...
Cycki to sprawa indywidualna, ale nie bolą mocniej w miarę rozwoju ciąży :D spokojnie.
Kochane jest fasolka 4,1mm i jest serduszko 112 uderzeń na minutę ! Mowil że mogłoby być ciut lepiej ale ciaza wczesna więc nie ma się czego czepic. Kolejna wizyta 10.07, a termin 14.02 czyli tak poki co jak podałam [emoji4] powiedział że ciąża 6+2. Ogólnie lżej mi na duszy, czekam na 10.07 , aha i ma spadek progesteronu dostalam duphaston 3x1Zobacz załącznik 987777
Ale piękny dzidziuś!
Dziewczyny a która robi prenatalne i nifty albo pappa. Naczytalam się że ten pappa często pokazuje wady a okazuje się że jest wszystko okej. Myślicie że samo usg wystarczy? Sama nie wiem.
Niby nie mam w rodzinie żadnych obciążeń genetycznych ale różnie to bywa.
Co myślicie o tych testach i może znacie przybliżone ceny?
Szczerze to nie robiłam ich w pierwszej ciąży i nie zamierzam robić teraz. Chyba że. Lekarz zaleci inaczej.

Super to może jak pójdę w piątek to też zobaczę serduszko [emoji16] bo idę też że spadkiem progesteronu będę w tedy w 5+5 a jak nie to będę mieć jeszcze wizytę 25. Czerwca i wtedy będę 6+3 bo jak na razie to wiem że 29 maja na 100% miałam owulacje więc wtedy najpóźniej musiało dojść do zapłodnienia ale wiem w które dni wspolrzylismy i albo udało się 19 albo właśnie 29 [emoji23]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry