reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Vani u mnie czesto to samo :O w sumie to przewracam sie na drugi bok :p
Ja tez mialam podejrzenie saczenia wod, lozko mokre, bielizna mokra, ale wg lekarzy wszystko ok i lezalam prawie tydzien na patologii :O to byl 39tydz, wiec znajomy lekarz mojej mamy, zmarl niestety na poczatku tego roku, przebil mi pecherz plodowy, oksy i byla Mila :)
Dziewczyny orientujecie sie moze jak to jest z wyborem lekarza? Otoz za SP dr Kaczora przyszedl inny lekarz, z innej miejscowosci, pracuje juz od lat w szpitalu w Glubczycach i niestety nie jest lubiany, w szpitalu w ktorym chce rodzic tez nie ma dobrej opinii i gdyby chcial mnie on zbadac (jest ponoc cholernie nieprzyjemny, krzyczy i ogolnie gbur) to moge poprosic,by zbadal mnie inny lekarz?
Wyobrazcie sobie,ze moja kolezanka, termin na koniec lutego, byla w szpitalu, bo krwawila, on ja zbadal baaardzo bolesnie i po usg powiedzial,ze z tego zarodka nic nie bedzie, do usuniecia. Jednak po rozmowie ze mna ( mialam taki sam przypadek i niestety pozwolilam na wyczyszczenie macicy, ufajac lekarce, ze Malenstwo nie zyje) powiedziala,ze sie nie zgadza i wypisala sie na wlasne zadanie. Po kilku dniach znow trafila do szpitala, ow lekarz na obchodzie smial sie z niej, ze jest mloda i naiwna, ze i tak tej ciazy nie utrzyma, a jeszcze i moze umrzec z powodu powiklan... i tak oto nosi w swym lonie zdrowa coreczke :)

reklama
Magsia znam podobnego lekarza, pracuje w szpitalu w ktorym mam gina. Jak bylam na usg stwierdzajacym ciaze to mi powiedzial ze to niekoniecznie coaza, ze moze sie macica sama oczyscic i bezczelnie zapytal co robimy z ta ciaza, jakby sugerujac niewiem co. A ja wtedy bylam w 7tyg.

Magsia a jak sobie radzisz z tym bólem uszu?, ja tez mialam jedno poronienie trafilam do szpitala i tam czekano co dalej dostalam leki powstrzymujace skurcze poronne ale mimo to poronilam lekarze nie chcieli zadnych zabiegow robic liczyli ze ciaza sie utrzyma.. Zabieg mialam po poronieniu na drugi dzien bo zostały resztki endometrium grozil stan zapalny. Co lekarz to inne podejscie..

Cześć dziewczynki:)
My dziś wizytowaliśmy, synuś waży 2300g, brzuch się już lekko obniżył, wg usg 34tc 2dzień. Oby do połowy stycznia tam siedział no:p
Później ostatnie przedświąteczne zakupy i wizyta w szpitalu. Udało się trafić na wolnego anestezjologa i po opłaceniu 50zł i 5minutowym wywiadzie połączonym z macaniem pleców dostałam zgodę na ZZOlub podpajęczynowe. Zobaczymy;) może uda się bez:)
W ciągu tyg przytyłam 1kg...to chyba te cholerne pierogi:( cóż, trudno się mówi.
Ciąża donoszona to skończony 36tc, czyli 37tc i 1 dzień to już może być po;) Niektóre dzieci są duże i gotowe do porodu w tym czasie, niektóre wolą pomoczyć się w wodach płodowych do prawie 42tc:p:p
Dla mnie idealnie to tak 38tc, coby wielka klucha nie była i jakoś ze mnie wylazła. Mój ma już odruch oddychania, na usg widać jak mu płucka pracują, więc nie powinien mieć żadnych problemów po porodzie.

Gratki Aisha udanej wizyty :-) synus rosnie i kluseczek z niego juz ;-)

Monia nie spiesz sie bo teraz masz jeszcze czas dla nas na ploteczki a potem to wpadniesz w wir matczynej milosci do corci i sie nie wyrwiesz do nas ;-)

monia tak jak pisze ewka matczyna milość Cię porwie, ale jeszcze niech Cię podtrzyma miłość do ciuszków zawsze coś wyrwiesz, pokażesz i tym, co ledwo chodzą (czytaj Ja) lepiej na duszy, poczekaj odrobinę:-)
Vani gratki z tym GBS:tak:

reklama
Hej! My tez dzis wizytowalismy u nowego lekarza, ktory byl dosc porazkowy. Jeszcze za cztery tygodnie do niego pojdziemy, a po porodzie zaklepalam sobie juz innego gina na kwiecien (zapisy do niego dopiero od lutego). Porazkowe bo zero wyczucia i respektu, co sie skonczylo moim burakiem strzelonym na fotelu. Ja tu do pasa gola i rozkraczona, a tu sobie wchodzi babeczka z recepcji z nienacka i mu asystuje. Ale najwazniejsze: wszystko pieknie! Szyjka niczym glaz, no i pierwszy raz dowiedzialam sie ile wazy i mierzy: 1870g i 37cm. Rozmiar glowki na wyrost, a brzuszek i noga o 2 tygodnie mniejsze od sredniej. Dostalam magnez, chcial mi jeszcze witaminy dac, ale w koncu nie wykupilam tej recepty. No a moja hemoglobina 12 w porzadeczku.
Dodam jeszcze, ze w gabinecie bylam z mezem i corka i czulam sie czulam sie jak jakas krowa rozplodowa, tak bez pardonu i poczucia intymnosci... no ale jak juz pisalam nie zostane u tego doktorka.

Do góry