reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

superowa ta czapeczka, taka urocza!
Ja ostatnio z robótek ręcznych to wyszyłam obrazki: Krzyk i takie łódeczki w szarych barwach :)

Boże, to już 7 miesięcy...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję dziewczyny :)

Gosiu, kwiatki są powbijane w gąbkę florystyczną. Kiedyś widziałam jak w kwiaciarni pani wycinała serce z prostokąta, też miałam taki zamiar, ale ja dziś znalazłam gotowe serce więc zadanie było trochę ułatwione. Dla lepszego trzymania się kwiatów wcześniej potraktowałam końcówki klejem na gorąco - aczkolwiek bez tego też się ładnie trzymały.

Wiola, Kwiaty są sztuczne, ale nie takie typowe - plastikowe, tylko takie hmmm nie wiem jak to nazwać - płatki róż są takie jakby "piankowe" i wyglądają w miarę fajnie. Prawdziwe kwiaty są oczywiście dużo ładniejsze, bardzo chciałam chłopcom postawić teraz coś od siebie, a prawdziwe kwiaty w te mrozy to nie zdały by egzaminu. Na wiosnę zrobię im na Wielkanoc jakieś wielkanocne stroiczki z prawdziwych kwiatów. Co to za pytanie czy możesz zgapić? Oczywiście, że tak :) Wojtuś na pewno się ucieszy na stroik samodzielnie zrobiony przez mamusię. Ja w boki wcisnęłam listki i leder, a środek wyłożyłam seledynowym sizalem (Sizal 50g różne kolory - Hurtownia florystyczna, Hurtownia kwiatów sztucznych) na to postawiłam Aniołka. Również boki serduszka pod listkami obkleiłam tym sizalem - i efekt widoczny na zdjęciu :)

Bibiana - możesz spróbować na Wielkanoc :) też będę próbowała wielkanocne zrobić - podobne do tego, ale kwiatki może białe, bazie gdzieś wplecione jakiś kurczaczek, albo zajączek. Zobaczymy co z tego będzie. Nawet jak nie wyjdzie - to myślę, że chłopaki będą się cieszyć, że mama sama zrobiła i mają swój wyjątkowy, a nie taki z kwiaciarni, powtarzalny :)

Kinga - przytulam - dla Twojej kruszynki (*)

Ostatnia edycja:
Teraz sie domyślam, kiedyś byłam w takiej hurtowni przed komunią chłopców. Róże prawie jak żywe. Kupiłam bukiet na grób dziadka. Dzieki za podpowiedź, jak poszperam to pewnie znajdę tam masę przydatnych rzeczy. Ta hurtownia jest spora i tak szczegółowo wszystkiego nie oglądałam.
Żywe kwiaty mają cieżko. Ja u Wojtusia nawet nie próbuję zgarniać śniegu, bo od razu sie łamią. Boję się jak będzie wygladać, gdy mróz odpuści, pewnie wszystkie wiązanki będę musiała wyrzucić. Do tej pory męza zmobilizuję i skrzyneczkę mi wyprodukuje,

Witam:)

Gosia sliczne cuda robisz :) masz talent :)

Karolek wczoraj dostał od znajomych nowego merola na grobek( merol cudny taki sliczny wyglada jak nowy , boje sie ze ten moga mu ukrasc) .. tamten stary juz sie troszke zuzył .. ale mezus powiedział ze odrestauruje go na wiosne :)

Telka stroiczki sliczne :)

ja wrociłam z pracy ... głowa mnie cos boli a i @ tez mnie meczy :wściekła/y: wrrrr:wściekła/y:

Karolku syneczku (*)
Aniołeczki(*)
Fasolinki(*)

Gosiu, piekna czapeczka :-)
Tekla. cudowne stroiki, masz talent babo, więc nie rozumiem o jakim anty talencie piszesz.
A ja się dzielnie uczę szydełkowania, właśnie jestem na etapie serwetki, potem bedę próbowała czapki. Mojemu G, bardzo się podobał strój Karolinki, komplecik z sukieneczką, co zrobiła As. Więc mam cel i na to tylko 3 m-ce :-)
Ta sukieneczka to była chyba 3 lub rzecz ,którą zrobiłam na szydelku ,więc masz duże szanse :-D:-D
Sukieneczka była zrobiona w 1 weekend :-):-);-):-p:-p

gosiulek śliczna czapeczka .
Stroiki są piękne .

A ja właśnie skończyłam robić koszyczek dla malej

Załączniki

• DSC_0186.jpg
    DSC_0186.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_0183.jpg
    DSC_0183.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 32
Witam nowe Mamusie.
Obudzilam sie i zasnac nie moge, wiec zabralam sie za doczytanie ...
Dziewczyny, ale wy cuda robicie...

Ja też doczytuję .Doczytałam ,że pisałyście trochę o sobie i swoich pupilach.
Jestem mamą 7 dzieci.
Troje mam na ziemi i czworo w niebie ,ale wszystkich kocham równie mocno.
Bóg tak chciał i tak musi być .:tak:

Jestem miłośniczką zwierząt i mam prawie mini zoo w domu.:-D:-D:-D
W domu z nami mieszkają 2 psy rasy Golden Retriever ,żółw stepowy,królik miniaturka i mam akwarium z rybkami.Na podwórku jest owczarek i nieopodal w stajni moja ukochana klacz .:-D:-D

Z zawodu jestem rękodzielnikiem więc w wolnych chwilach tworzę coś na szydełku,drutach,szyję lub wyszywam obrazy .:-D:-D:-D
Tyle o mnie w telegraficznym skrócie.

Na fotkach moja Klacz ,a dosiada ją Klaudia
i moje 2 cudowne istoty Klaudia z Karolisią
Na ostatniej fotce jest CUD Kubuś

Załączniki

• DSC_0095.jpg
    DSC_0095.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC_0091.jpg
    DSC_0091.jpg
    45,2 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_1013.jpg
    IMG_1013.jpg
    55,4 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_0462.jpg
    IMG_0462.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 56
  • 20121002523.jpg
    20121002523.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Witajcie kochane
Stała się dla mnie ogromna tragedia,okazało się że nie jestem w ciąży,jest puste jajeczko płodowe
:-((((((
Nic się nie pokazało na monitorze doktorka przypuszcza że było już odrazu puste albo poprostu obumarło.Niechce mi się już żyć!!!!

gosiulek Masz piękne zdolności,śliczna czapeczka
tekla23 Piękne te serca zrobiłaś dla chłopców,aż serce ściska że są tak cudowne.
As 76 piękny koszyczek.

Moja córciu myślałam że będzie inaczej tym razem,myślałam że tym razem utule swój skarb w ramionkach ale Bóg niechce mi dać tego poczuć.Nie mam już sensu w życiu,nie mam żadnego już dla siebie celu.
[*]

Aniołeczki
[*]

Do góry