dominikaknika
mama Nikoli[*] i Julci
u moich rodziców Gosiu powodem był brak pieniędzy, ksiądz im powiedział że jeśli chcą mnie ochrzcić to muszą wziąść ślub, a gdy powiedzieli że ich na to nie stać to rozłożył ręce i powiedział że to nie jego problem bo za ślub się płaci tyle i tyle i niech przyjdą jak będzie ich na to stać. I że jak ich stać na dziecko to powinno i stać na ślub bo dziecko więcej kosztuje... i jeszcze coś tam mówił że jak związek nie jest poświęcony przez Boga to związek krótko potrwa a jednak są dalej razem, ślub wzieli 25 lat temu więc uważam że jak się kogoś kocha to będzie się z nim choćby nie wiem co, nie powiem że są idealnym małżeństwem bo wiadomo że się kłócą i sprzeczają ale gzie się takie rzeczy nie zdażają??
Wtedy Oni też przystali chodzić do kościoła ale modlą się w domu do tej pory, ale 2 razy w roku za to idą do kościoła...
Teraz chyba nie ma problemu z tym że rodzice nie mają ślubu bo mam koleżanki i u nich nie było problemu z ochrzczeniem dziecka
Wtedy Oni też przystali chodzić do kościoła ale modlą się w domu do tej pory, ale 2 razy w roku za to idą do kościoła...
Teraz chyba nie ma problemu z tym że rodzice nie mają ślubu bo mam koleżanki i u nich nie było problemu z ochrzczeniem dziecka