reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lublin od kuchni

Krokiety z kapustą i pieczarkami

0,5 kg kapusty kiszonej (ja kupuję zawsze taką pakowaną w Biedronce)
0,5 kg pieczarek
sól, pieprz

Kapustę kiszoną gotuję jakieś 15 minut, pieczarki duszę. Gdy przestygnie szatkuję i łączę ze sobą, doprawiam solą i pieprzem.

Smażę naleśniki (3 szklanki mleka, 3 szklanki mąki, jajko, sól). Nakładam na środek farsz, zawijam. Obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na patelni.
 
reklama
PASZTET Z CUKINII:

3 szkl. cukini startej na tarce o grubych oczkach
3 duze cebule drobno pokrojone (ja potraktowałam blenderem)
2 szkl.bułki tartej
4 surowe jajka
20 dkg sera zoltego startego na grubych oczkach
pół szkl.oleju
sól
pieprz
wegeta
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
zioła prowansalskie

Posolić startą cukinię, poczekać aż puści sok a potem wycisnąć.
Wszystko wymieszac i piec 1 godz. w tem 180 stopnii

SMACZNEGO!!!:tak:
 
Sos pomidorowy


3kg pomidorów sparzyć, obrać, pokroić w kostkę
1 kg cebuli pokroić w kostkę
3-4 papryki czerwone i żółta
1 puszka ananasów pokroić
1 puszka kukurydzy
2 łyżki musztardy sarepskiej
1/2 łyżki pieprzu mielonego
3 szkl. cukru
3/4 szkl. octu
2 yżki soli
2 łyżki czubate mąki ziemniaczane

Pomidory, cebule, paprykę, sól gotować na wolnym ogniu 1 godz. Dodać pozostałe składniki
oprócz soku ananasowego i mąki ziemniaczanej. Gotować 30min. Następnie dodać sok rozmieszany z mąką. Zagotować. Wekować i pasteryzować.

Z przepisu wychodzi 8 słoików 500ml.
 
Sos pomidorowy


3kg pomidorów sparzyć, obrać, pokroić w kostkę
1 kg cebuli pokroić w kostkę
3-4 papryki czerwone i żółta
1 puszka ananasów pokroić
1 puszka kukurydzy
2 łyżki musztardy sarepskiej
1/2 łyżki pieprzu mielonego
3 szkl. cukru
3/4 szkl. octu
2 yżki soli
2 łyżki czubate mąki ziemniaczane

Pomidory, cebule, paprykę, sól gotować na wolnym ogniu 1 godz. Dodać pozostałe składniki
oprócz soku ananasowego i mąki ziemniaczanej. Gotować 30min. Następnie dodać sok rozmieszany z mąką. Zagotować. Wekować i pasteryzować.

Z przepisu wychodzi 8 słoików 500ml.

brzmi pysznie...tylko po co ten ananas....:zawstydzona/y:
 
reklama
Do góry