reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lublin od kuchni

Krokiety z kapustą i pieczarkami

0,5 kg kapusty kiszonej (ja kupuję zawsze taką pakowaną w Biedronce)
0,5 kg pieczarek
sól, pieprz

Kapustę kiszoną gotuję jakieś 15 minut, pieczarki duszę. Gdy przestygnie szatkuję i łączę ze sobą, doprawiam solą i pieprzem.

Smażę naleśniki (3 szklanki mleka, 3 szklanki mąki, jajko, sól). Nakładam na środek farsz, zawijam. Obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na patelni.
 
reklama
PASZTET Z CUKINII:

3 szkl. cukini startej na tarce o grubych oczkach
3 duze cebule drobno pokrojone (ja potraktowałam blenderem)
2 szkl.bułki tartej
4 surowe jajka
20 dkg sera zoltego startego na grubych oczkach
pół szkl.oleju
sól
pieprz
wegeta
natka pietruszki
gałka muszkatołowa
zioła prowansalskie

Posolić startą cukinię, poczekać aż puści sok a potem wycisnąć.
Wszystko wymieszac i piec 1 godz. w tem 180 stopnii

SMACZNEGO!!!:tak:
 
Sos pomidorowy


3kg pomidorów sparzyć, obrać, pokroić w kostkę
1 kg cebuli pokroić w kostkę
3-4 papryki czerwone i żółta
1 puszka ananasów pokroić
1 puszka kukurydzy
2 łyżki musztardy sarepskiej
1/2 łyżki pieprzu mielonego
3 szkl. cukru
3/4 szkl. octu
2 yżki soli
2 łyżki czubate mąki ziemniaczane

Pomidory, cebule, paprykę, sól gotować na wolnym ogniu 1 godz. Dodać pozostałe składniki
oprócz soku ananasowego i mąki ziemniaczanej. Gotować 30min. Następnie dodać sok rozmieszany z mąką. Zagotować. Wekować i pasteryzować.

Z przepisu wychodzi 8 słoików 500ml.
 
Sos pomidorowy


3kg pomidorów sparzyć, obrać, pokroić w kostkę
1 kg cebuli pokroić w kostkę
3-4 papryki czerwone i żółta
1 puszka ananasów pokroić
1 puszka kukurydzy
2 łyżki musztardy sarepskiej
1/2 łyżki pieprzu mielonego
3 szkl. cukru
3/4 szkl. octu
2 yżki soli
2 łyżki czubate mąki ziemniaczane

Pomidory, cebule, paprykę, sól gotować na wolnym ogniu 1 godz. Dodać pozostałe składniki
oprócz soku ananasowego i mąki ziemniaczanej. Gotować 30min. Następnie dodać sok rozmieszany z mąką. Zagotować. Wekować i pasteryzować.

Z przepisu wychodzi 8 słoików 500ml.

brzmi pysznie...tylko po co ten ananas....:zawstydzona/y:
 
reklama
Do góry