reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lubelscy lekarze specjaliści - tematy połączone.

Mnie się zbliża przeziębienie, już mi cieknie z nosa. Pogoda potrafi dobić, mogłoby już wyjść słonce. Dzisiaj w OBI każdy sprzedawca, który mnie obsługiwał, miał zestaw chusteczek ;))

Bluebell, pewnie w chwilach załamania pociągała z flaszeczki hehe :)))) W sumie tak sobie myślę, że jakbym miała po 9 miesiącach abstynencji się napić, to chyba bym się jednym kieliszkiem upiła ;)

Też miałyście takiego stracha przed porodem? Ja oczywiście się nieźle maskuje, żeby nie denerwować mamy. Ale w głębi duszy to się naprawdę trochę stresuję, nie chcę wyjść na porodówce na wariatkę, jakbym była jedyną, która w ogóle kiedykolwiek rodziła :)

Ja mam podobne podejście do was, zamiast drogiego sprzętu czy "odwalonego" mieszkania, wolałabym, żeby moje dziecko coś zobaczyło, poznało ludzi, uczyło się języków, to zaprocentuje w przyszłości. Mam wrażenie, że ostatnio ludzie zapominają o relacjach z innymi i wychowują takich małych egocentryków - egoistów - "Aaaaa wszystko mi się należy!".
Jakbym kiedyś się stawała taką mamą, to weźcie mnie dziewczyny walnijcie w łeb :)

reklama
Mam wrażenie, że ostatnio ludzie zapominają o relacjach z innymi i wychowują takich małych egocentryków - egoistów - "Aaaaa wszystko mi się należy!".
Jakbym kiedyś się stawała taką mamą, to weźcie mnie dziewczyny walnijcie w łeb :)

Panegiryka - masz jak w banku, tylko ja ciężką rękę mam, hehe...
Ja zawsze mówię Kajkowi, że ma się dzielić tym co ma, a szczególnie jeśli ma mało. Jak ma ostatnią kromkę chleba, to ma dać pół komuś kto nie ma wcale!!!
Solange - u mnie w domu było baaardzo skromnie, ale na kolonie mnie rodzice wysyłali i mama (szczególnie) dbała o moje wykształcenie. Ja niestety nie miałam tyle szczęścia co Ty, bo mama wybrała mi i liceum i kierunek studiów, dlatego jeśli moje dzieci zdecydują, że nie pójdą na studia to pchać ich na siłę nie będę. Jeśli zechcą zostać listonoszami, fryzjerami czy hutnikami to niech będą, ale najlepszymi w swoim fachu, niech wkładają w to serce i mają zabawę.

Jak czytałam Wasze posty to dotarło do mnie, że ja się też będę musiała jakoś spakować za kilka miesięcy.... Znowu;-)

Ja jak się napiłam pierwszy raz po pierwszym porodzie to następnego dnia mój własny mąż zajmował się i mną i dzieckiem. Rzygałam jak kot od świtu do zmierzchu. Od tamtej pory jakaś małolitrażowa jestem, ale tequilkę lubię, oj lubię... i winko czerwone, hmmm....

A i chciałam się przyznać... Chyba zap...doliłam Wam lato...:-D

Panegiryka walniemy w łeb i kopniemy w dupę :-)

Ja po alko nie rzygała ale strasznie mało trzeba mi bylo żeby się strasznie upic, za to jak zapaliłam pierwszego papierosa od porodu...to zemdlałam hahahaha

Anaklim moje dziecko chce byc strazakiem albo operatorem dźwiga...na to mogę się zgodzić, ale ostatnio stwierdził ze będzie czarnym Power Rangersem albo Transformersem...hm...tylko czy te zawody mają płacony ZUS i skladki zdrowotne???:-D:-D:-D

...i oddawaj lato bo jeszcze chwila i jak się wkur....to wywale japonki przez okno:angry::-)

Solange - ja nie palę już 7 lat. Czyli od pierwszego zaciążenia:-)Japonki chętnie przygarnę:-) Dobrze mi tu jak tak ciepło:-) Na którego masz dokładnie termin????

Wg. usg na 12 października, wg. obliczeń mojej Pani doktor 15 października...a według mnie to będzie koło 20 heheheh

A czemu pytasz? Mam przylecieć z tymi japonkami ??? :-):-):-)

Ja za kare mogę jej oddać swój katar! o! :)))

Jak się dziewczyny czujecie w ciąży?

solange, myślę, że będzie musiał mieć ubezpieczenie AC i OC ;))

Ja tam się czuję dobrze....zaczynają mi puchnąc kostki i miewam bóle kręgosłupa ale luzik w sumie...będzie gorzej :tak:
Jutro musze isc do swojej lekarki zeby poprawic zwolnienie bo mi wpisała źle ilosc dni...i zwolnienie wróciło:zawstydzona/y:....i teraz muszę się wtarabanić przed kogos w kolejke bo przeciez nie bedę sieziec w poczekalni pół dnia dla jednej pieczątki:no:

A z tym OC i AC to racja-w końcu to superbohaterowie którzy latają w powietrzu, i zamieniają się z samochodów w roboty....:happy2:

anaklim, jakie skończyłaś studia? Zaciekawiło mnie, jaki kierunek wybrali za Ciebie rodzice.

solange, mnie na szczęście nie puchły nogi. A do jakiego lekarza chodzisz, od kogoś ze szpitala, w którym chcesz rodzić?

Ja się czuję fenomenalnie! Normalnie jak za pierwszym razem, tylko raz się porzygałam - sukces. Druga ciąża to był koszmar. Telepało mną 4 miechy a poranne mdłości kończyły mi się o 20.00.
Teraz jest ok, tylko zaczyna mi brzuch wywalać.Taka mała puchlina głodowa;)
Przylatujcie laski obie:-) Słońca wprawdzie nie ma, ale jest duszno i nie pada, czyli lato jak się patrzy. Nawet bez japonek;)
Ja w sierpniu będę w Lublinie to się będę o kawkę dopominać.
Pytałam o termin, bo chciałam zobaczyć jaka będzie różnica między naszymi dzieciaczkami:-) Nieduża fajnie:-)

reklama
Panegiryka własnie mój lekarz prowadzacy nie pracuje w zadnym szpitalu....
Dr. Małgosia Piłat-Przytuła, przyjmuje w Luxmedzie....

Do góry