reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łóżeczko. Kiedy kupić?

reklama
A jakie może mieć znaczenie? Chyba ze chcesz nie wiem porządnie wywietrzyc czy coś ;) Ale możesz i przed pierwszym spaniem w nim kupić.

A jakie może mieć znaczenie? Chyba ze chcesz nie wiem porządnie wywietrzyc czy coś ;) Ale możesz i przed pierwszym spaniem w nim kupić.
No nie wiem. Szykuje z mężem pokoik i koleżanka powiedziała mi że nie powinniśmy kupować tak wcześnie łóżeczka ponieważ tak szybko się nie kupuje. Dlatego wolałam się doradzić innych mam :)

Się nie kupuje bo co? Bo do końca nie wiemy czy przeżyje, czy urodzimy przedwcześnie? Pewnie o to chodzi. Nie dajmy się zwariować. Większość ciąż nie ma komplikacji a zakupy warto rozłożyć w czasie. Tak na prawdę zawsze może wydarzyć się coś nieprzewidzianego...

Ostatnia edycja:
Wyglada na to, ze kolezanka powtarza po prostu gdzies zaslyszane zabobony. Nie ma zadnych medycznych czy innych wskazan kiedy co mozna kupowac. No moze oprocz wozka- zalezy czy czas gwarancji jest liczony od daty zakupu czy przewidzianego terminu porodu.

reklama
Ja obecnie 27 tc i za 2 tygodnie zamawiam poczekamy na nie tak z tydzień więc akurat w 30 tc będzie gotowe myślę że to kiedy kupisz łóżeczko i inne potrzebne rzeczy zależy tylko od Ciebie nie ma to znaczenia lepiej mieć wcześniej niż za późno ja razem z łóżeczkiem zamawiam całą resztę chce już wszystko poukładać pochować i mieć pewność że gdyby mojemu dziecku się pospieszylo to będę wszystko miała. Dzieci same sobie wybierają kiedy przyjadą na świat koleżanka urodziła miesiąc wcześniej a siostra 3 tygodnie z tego wcześniej 3 tygodnie leżała w szpitalu a mąz sam musiał większośc kupowac a wiadomo chłopa wyslac na zakupy ;) nie wiemy nigdy co się może stać więc lepiej mieć już wcześniej.

reklama
Ja kupiłam koło 30 tc i pierwsze co zrobiłam to je wietrzyłam z zapachu lakieru który był dosyć mocny dlatego uważam że warto kupić wcześniej.
To samo z materacem wyłożyłam go z worka żeby pozbyć się tego zapachu "nowości".

Do góry