reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lodóweczki 2010 na NK !!!

Ej ... ja tyje okrutnie ... jak zaszłam wazyłam 63 ... potem na pierwszej wizyie u ginka 68 ... miesiąc temu 72 ... teraz 78 !!! Jestem załamana ... tym bardziej ze do tych 63 długo dochodziłam po odstawieniu hormonów ... w najgorszym momencie na antykopach wazyłam 82 kg ...
o widzę moją kategorię wagową :-)jak wspaniale! :tak:

reklama
Ja dziś byłam u ginki i przede mną weszła dziewczyna. Nigdy bym nie pomyślała, że jest w ciąży a była w 2 tyg starszej niż moja... :tak:

aa ja już też mam 9 kg na plusie z tym że z 49 skoczyłam na 58 i narazie od 2 tyg waga stoi w miejscu .. zrezygnowałam całkiem ze słodyczy.. cięzko jest bardzo , ale boję się duzo przytyć .. posiłki też jakoś ograniczam i nie wiem czy dobrze robię jakos sie w tym pogubiłam wszystkim , nie wiem co jesc zeby bylo dobrze a przedewszystkim ile jesc bo mam teraz duzy problem bo gdybym mogła to jadłabym tonami:p

Jesli chodzi o to, to jak bylam u ginekologa na poczekalni spotkalismy kolege Artura, ktorego kobieta jest o miesiac dalej, a podobno jest ze dwa razy wieksza...I do mnie z tesktem : zaczynasz 6 msc? niemozliwe moze 6 tydzien :( mi sie smutno zrobilo bo wszytkie babki na mnie patrzyly...a moj kochany jest bardzo przewrazliwiony na tym punkcie ( z reszta jak widac ja tez ) no i zaczal sie martwic, bo takie wielkie brzuchy tam siedzialy gdzies tylko o 2 tyg starsze itd...:( ale jak zobaczyl dzidzie i ze tylko o kilka deko za male, ze miesci sie w normie to sie troszke uspokoił.

reklama
a ja coś wam opowiem, co powiedziała mi mama:
jak ona była na porodówce ze mną w ciąży, leżała o bok niej strasznie szczupła dziewczyna - brzuch jakby tylko się najadła. Urodziła chłopca - długiego ale wagowo niecałe 3 kilo. Po porodzie płaski brzuch - lekarze po niej nieźle jeździli, że zagłodziła dziecko a ona na to, że tylko jogurty jadła i owoce żeby dużo nie przytyć:szok:to się nazywa kretyństwo.
Zawsze chciałam mieć ładny okrągły ciążowy bębenek ( tak samo jak zawsze chciałam być szczupłą długonogą bejbe:cool2:), ale czy to jest naprawdę ważne? Popatrzcie sobie na nasze brzuszki - te w wątku o brzuszkach i USG - mamy podobne terminy a jak bardzo się różnimy:tak:

Do góry