reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lodóweczki 2010 na NK !!!

moja mam jadła normalnie w ciązy, a ja tez byłam maluteńka. W terminie, a wazyłam 2700. także nigdy nic nie wiadomo

reklama
aa ja już też mam 9 kg na plusie z tym że z 49 skoczyłam na 58 i narazie od 2 tyg waga stoi w miejscu .. zrezygnowałam całkiem ze słodyczy.. cięzko jest bardzo , ale boję się duzo przytyć .. posiłki też jakoś ograniczam i nie wiem czy dobrze robię jakos sie w tym pogubiłam wszystkim , nie wiem co jesc zeby bylo dobrze a przedewszystkim ile jesc bo mam teraz duzy problem bo gdybym mogła to jadłabym tonami:p
Poczytaj Kochana w necie co i ile jeść w ciąży jest mnóstwo fajnych artykułów chociaż by te 3 :)
MamaNaCzasie: O czym pamiętać i czego unikać - prawidłowa dieta kobiety w ciąży
Co i ile jeść w ciąży Rodzina - Ciąża - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży
Odżywianie w ciąży - Odżywianie - arykuł

Święte słowa. A ja jeszcze dodam że moje dwie ciąże są całkiem inne... Inaczej tyję, inaczej mnie "wybrzusza". Teraz chyba trochę wcześniej miałam bębenek :-)
Co do tycia to na pewno można zrezygnować ze słodyczy i smażonych rzeczy. Nie zaszkodzi dzidzi a może pomoże...

a ja coś wam opowiem, co powiedziała mi mama:
jak ona była na porodówce ze mną w ciąży, leżała o bok niej strasznie szczupła dziewczyna - brzuch jakby tylko się najadła. Urodziła chłopca - długiego ale wagowo niecałe 3 kilo. Po porodzie płaski brzuch - lekarze po niej nieźle jeździli, że zagłodziła dziecko a ona na to, że tylko jogurty jadła i owoce żeby dużo nie przytyć:szok:to się nazywa kretyństwo.
Zawsze chciałam mieć ładny okrągły ciążowy bębenek ( tak samo jak zawsze chciałam być szczupłą długonogą bejbe:cool2:), ale czy to jest naprawdę ważne? Popatrzcie sobie na nasze brzuszki - te w wątku o brzuszkach i USG - mamy podobne terminy a jak bardzo się różnimy:tak:
No co za głupie dziewuszysko :wściekła/y: aż mnie trzęsie jak takie coś czytam :wściekła/y:
No różnimy się i to bardzo :tak: no ale każda z Nas jest inna ważne tylko by dzidzie były silne i zdrowiutkie :)

moja mam jadła normalnie w ciązy, a ja tez byłam maluteńka. W terminie, a wazyłam 2700. także nigdy nic nie wiadomo

no taaak, ale jak się mówi że nie chce się przytyć w ciąży i się mało je...to no comment wogóle:szok:
wiecie jaki artykuł znalazłam? Pewnie już go czytałyście - o kobietach we Francji i ich ciążach...mnie zatkało normalnie:
Macierzyństwo po francusku:Przegląd prasy | Page-2
"Och, no i nie tyją w ciąży. Wolno im przybrać najwyżej 13 kilo, ale większość nigdy nie osiąga tej granicy. Nie zapomnę swojego smutku po spotkaniu ciężarnej koleżanki, na tydzień przed moim porodem. Zamówiłam dwa ciastka i gorącą czekoladę. Ona zamówiła zieloną herbatę. - Nie jesz? - zapytałam. - Chcę się zmieścić w bikini - odpowiedziała. - Wyjeżdżamy z Paulem na Wielkanoc. Zostawiamy dziecko z babcią...."

Przegląd prasy | Page-2

moja mama jak zaczęła rodzić to wparowała na porodówkę, wody jej odchodzą, skurcze bolą jak sk..syn a baby ją pytają " a Pani tu po co?". Matka się załamała, ale nie było co się dziwić moja mama do 7 m-ca nosiła normalne spodnie. A ja się urodziłam z wagą 1700... :dry:

"Och, no i nie tyją w ciąży. Wolno im przybrać najwyżej 13 kilo, ale większość nigdy nie osiąga tej granicy. Nie zapomnę swojego smutku po spotkaniu ciężarnej koleżanki, na tydzień przed moim porodem. Zamówiłam dwa ciastka i gorącą czekoladę. Ona zamówiła zieloną herbatę. - Nie jesz? - zapytałam. - Chcę się zmieścić w bikini - odpowiedziała. - Wyjeżdżamy z Paulem na Wielkanoc. Zostawiamy dziecko z babcią...."

Lady Mocca
Nie czytałam tego artykułu, ale ten cytat... jezuuuu aż się nóż w kieszeni otwiera... straszne :-:)crazy:
:-(

Powiem Wam że można trafić na takie suki w szpitalach.
Jak rodziłam Lolka to lekarz ciągle powtarzał że jak przestanę udawać to urodzę, nikt jakoś nie chciał mi zrobić żadnych badań a na końcu się okazało że mój synek miał główkę bokiem i nie miałam szans urodzić sama. A przy cesarce lekarz pojechał Mu skalpelem po uszku...

reklama
Powiem Wam że można trafić na takie suki w szpitalach.
Jak rodziłam Lolka to lekarz ciągle powtarzał że jak przestanę udawać to urodzę, nikt jakoś nie chciał mi zrobić żadnych badań a na końcu się okazało że mój synek miał główkę bokiem i nie miałam szans urodzić sama. A przy cesarce lekarz pojechał Mu skalpelem po uszku...
masakra:no: chyba wszystkich tam w tym szpitalu bym tym skalpelem pocięła:crazy:

Do góry