reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lodóweczki 2010 na NK !!!

Ej ... ja tyje okrutnie ... jak zaszłam wazyłam 63 ... potem na pierwszej wizyie u ginka 68 ... miesiąc temu 72 ... teraz 78 !!! Jestem załamana ... tym bardziej ze do tych 63 długo dochodziłam po odstawieniu hormonów ... w najgorszym momencie na antykopach wazyłam 82 kg ...
o widzę moją kategorię wagową :-)jak wspaniale! :tak:

reklama
Ja dziś byłam u ginki i przede mną weszła dziewczyna. Nigdy bym nie pomyślała, że jest w ciąży a była w 2 tyg starszej niż moja... :tak:

aa ja już też mam 9 kg na plusie z tym że z 49 skoczyłam na 58 i narazie od 2 tyg waga stoi w miejscu .. zrezygnowałam całkiem ze słodyczy.. cięzko jest bardzo , ale boję się duzo przytyć .. posiłki też jakoś ograniczam i nie wiem czy dobrze robię jakos sie w tym pogubiłam wszystkim , nie wiem co jesc zeby bylo dobrze a przedewszystkim ile jesc bo mam teraz duzy problem bo gdybym mogła to jadłabym tonami:p

Jesli chodzi o to, to jak bylam u ginekologa na poczekalni spotkalismy kolege Artura, ktorego kobieta jest o miesiac dalej, a podobno jest ze dwa razy wieksza...I do mnie z tesktem : zaczynasz 6 msc? niemozliwe moze 6 tydzien :( mi sie smutno zrobilo bo wszytkie babki na mnie patrzyly...a moj kochany jest bardzo przewrazliwiony na tym punkcie ( z reszta jak widac ja tez ) no i zaczal sie martwic, bo takie wielkie brzuchy tam siedzialy gdzies tylko o 2 tyg starsze itd...:( ale jak zobaczyl dzidzie i ze tylko o kilka deko za male, ze miesci sie w normie to sie troszke uspokoił.

reklama
a ja coś wam opowiem, co powiedziała mi mama:
jak ona była na porodówce ze mną w ciąży, leżała o bok niej strasznie szczupła dziewczyna - brzuch jakby tylko się najadła. Urodziła chłopca - długiego ale wagowo niecałe 3 kilo. Po porodzie płaski brzuch - lekarze po niej nieźle jeździli, że zagłodziła dziecko a ona na to, że tylko jogurty jadła i owoce żeby dużo nie przytyć:szok:to się nazywa kretyństwo.
Zawsze chciałam mieć ładny okrągły ciążowy bębenek ( tak samo jak zawsze chciałam być szczupłą długonogą bejbe:cool2:), ale czy to jest naprawdę ważne? Popatrzcie sobie na nasze brzuszki - te w wątku o brzuszkach i USG - mamy podobne terminy a jak bardzo się różnimy:tak:

Do góry