reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Z tego co się orientuję, to ciężarnej po 20 tyg przysługuje ileś tam spotkań z położną. Wogole całą ciążę można prowadzić u położnej a tylko kilka wizyt mieć u gina. No ale ja nie korzystałam nigdy z tego, więc też nie chce wprowadzać nikogo w błąd 😉

reklama
A wiesz czego dotyczą te spotkania? Czy warto z tego skorzystać? To moja pierwsza ciąża więc totalnie się nie orientuję 😉 we wrześniu zaczynam szkołę rodzenia, ale to chyba co innego niż te spotkania z położną 🤔

ja też dostałam skierowanie od lekarza do położnej środowiskowej, ale szczerze nie wiem o co chodzi. Poprzednie dzieci rodziłam 16 i 14 lat temu i położna to była u mnie tylko po porodzie na kontroli. Będę to ogarniać w przyszłym tygodniu, bo wraca z urlopu moja koleżanka, która jest kierownikiem przychodni do której należę to dam znać 8-)

Dziewczyny, czy wasz lekarz namawia na szczepienie p-ko krztuścowi? Podobno jest to rekomendowane dla kobiet w 3 trymestrze . Słyszałyście coś?
Zapytam na wizycie w środę. Akurat dziś zaczęłam trzeci trymestr.

Szczerze, ja jestem bardzo proszczepionkowa, więc jeśli lekarz zarekomenduje, to zapewne się zaszczepię.

Cześć dziewczyny :) Dawno się nie odzywałam, bo u nas bez zmian, powoli kompletujemy wyprawkę. Jesteśmy w 25 tyg 🥰 Jakiś czas temu dostałam skierowanie do położnej od lekarza. Chodzicie na spotkania z położną? Jak to wygląda u Was? Wiem jedynie, że w trzecim trymestrze warto chodzić na ktg.
heeej :) my też właśnie kompletujemy wyprawkę, coraz więcej rzeczy już mamy i ja czuje się spokojniejsza, bo mąż to ma totalny luz ;p ostatnio zamówiłam w końcu wózek i fotelik z bazą no też zdecydowałam się na dostawkę z chicco - tę większą forever. Jeszcze nie złożyliśmy, bo mamy przed sobą mały remont, ale kolor beżowy jest piękny :D Mam nadzieje, że trochę nam posłuży i później zostanie przeniesiona do pokoju młodej.
Ja dopiero zapisałam się do szkoły rodzenia na drugi tydzień września i zajęcia będziemy mieć w weekend. Jest to w ramach nfz i tam też będę musiała wybrać położna - ale jest to dosyć daleko naszego miejsca zamieszkania więc chyba później nie będzie przyjeżdżać do nas, ale mam też pakiet medicover i tam koleżanka mi mówiła, że też przysługuje położna więc muszę zorientować jak to wygląda i co zawiera pakiet :)

Ja dostanę dostawkę po moim chrześniaku 🥰 a pokoik mamy już gotowy i wszystko poukładane. Wiec tez jestem spokojna już ☺️ teraz pozostaje dbać o nas i cierpliwie czekac 🙃
My zaczynamy szkołę rodzenia 5.września 🙂 to jest przyszpitalna szkoła, a swoją położną muszę wybrać gdzie indziej. Raczej wybiorą po prostu z najblizszej przychodni

reklama
Do góry