reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczyny mam inny problem. Lekarz stwierdził u mnie łożysko obniżające się ok 2 cm od szyjki. Do tej pory wszystko było ok i teraz nagle w 29 tygodniu takie coś. Ma ktoś podobne doświadczenia?

reklama
U mnie synuś w 25 tygodniu 1230g… 😬
@Madzia08.1978 masz jakieś objawy? Lekarz dał jakieś zalecenia co robić? Trzymam kciuki, żeby było dobrze 🤞🏻
Ooo, to kawał chłopa już. No właśnie nie miałam kompletnie żadnych objawów, czasami bóle w dole brzucha jak na okres i ciągniecie macicy, ale to też może być normalny objaw w ciąży. Ogólnie mam się oszczędzać nie dźwigać, nie podnosić rąk, w razie krwawienia pędem do szpitala. Kolejna wizyta za 2 tyg. to się okaże co dalej.

Dziewczyny, a odczuwacie jakieś dolegliwości związane z objętością brzuszka? Ja mam duszności i problem z zakładaniem skarpet/butów…
A zaczynamy dziś z Mikołajkiem trzeci trymestr 🩵

@Madzia08.1978 faktycznie kawał chłopa, ale my też należymy do wysokich i ja urodziłam się duża więc staram się nie zamartwiać. Urodzę po prostu „górą” albo „dołem” 🤭
dbaj o Was teraz szczególnie ☺️ a jak się ogólnie czujesz?

Dziewczyny, a odczuwacie jakieś dolegliwości związane z objętością brzuszka? Ja mam duszności i problem z zakładaniem skarpet/butów…
A zaczynamy dziś z Mikołajkiem trzeci trymestr 🩵

@Madzia08.1978 faktycznie kawał chłopa, ale my też należymy do wysokich i ja urodziłam się duża więc staram się nie zamartwiać. Urodzę po prostu „górą” albo „dołem” 🤭
dbaj o Was teraz szczególnie ☺️ a jak się ogólnie czujesz?
Ja w tej chwili 29 tydzień i muszę przyznać ze brzuszek tez już mi przeszkadza , wiązanie butów na pewno, duszności tez mam od Ok 3 tygodni to tez podobno zależy od ułożenia dzidziusia. Samopoczucie raz lepiej raz gorzej. Czasem mam takie dni ze mogłabym góry przenosić s są momenty ze tylko bym leżała i nie mam na nic siły. Ja puls w spoczynku mam cały czas powyżej 100 wiec ogólnie czuje się jakbym cały czas biegła w maratonie. Jak to mówi moj lekarz wszystko Ok tylko pesel się nie zgadza - za 3 ni kończę 45 lat i boje się jak holera 😀

U nas jutro będzie równe 28 tygodni. Od 1 sierpnia jestem na diecie cukrzycowej, już mam dosyć pilnowania godzin posiłków, mam wrażenie że ciągle w kuchni siedzę 😅
Jeszcze wrzesień się zbliża, nowy rok szkolny a ja całkiem w lesie ze wszystkim. Dziś na dobry początek kilka zeszytów kupiłam 😆

Też mam takie skoki energii 😅 bywają dni, że jak tylko mogę to cały dzień leżę… we wrześniu nikogo do szkoły ani przedszkola nie muszę wybierać, więc bez wyrzutów sumienia korzystam z tych chwil 😌
Ostatnio właśnie jak byliśmy u lekarza, to powiedział, że duszności mogę mieć bo synuś akurat głową uciska na przeponę. Gdy się odwróci powinny ustąpić 🙂

Hej Dziewczyny:)
Co tam u Was slychac? Trochę nam grupa zamilkła ostatnio 😅
Jak tam Wasze samopoczucie i maleństwa ( w sumie już nie takie male :D )
moja gwiazda w 31+2 miala 1800 g💪 wszystko u Nas dobrze, jest mniej wiecej w 50 centylu wiec sie cieszę, ze jest wszystko w normie.
Brzuch rośnie, już trochę kg mam do przodu, ale też nie mam zgagi wiec sobie jedzeniowo dogadzam 😅
Jak tam wyprawki? Macie juz wszystko pozamawiane i poukładane? Mi jeszcze pare rzeczy zostało do zamówienia typu przewijak, ale ostatnio kupiliśmy komode i tę nakladke na nią pod przewijak wiec już do przodu. Ciuszki po malu piore, prasuje i ukladam. Już nawet wózek, fotelik, dostawke i baby hugu złożyliśmy.
Ktos ma z Was baby hugu z chicco? Dokupujecie do niego materacyk? Bo w zestawie taki dosyć miękki się wydaje.
Już nawet dostawka wylądowała w sypialni na przymiarkach. Musze powiedzieć ze kolorystycznie pięknie się prezentuje, ale muszę jakas pierwsza przzytulanke młodej dokupić. Macie cos do polecenia? Chciałabym zeby byla z naturalnych miaterialow. Jeszcze pewnie wyleci szafka nocna, ale tez gdzies pampersy i inne rzeczy bede musiala mieć pod ręka w nocy. Moze macie jakieś rozwiązanie do dostawki ?
W dzień będziemy sie przebierać w innym pokoju.

Załączniki

• IMG_2277.jpeg
    IMG_2277.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 109
reklama
Hej Dziewczyny:)
Co tam u Was slychac? Trochę nam grupa zamilkła ostatnio 😅
Jak tam Wasze samopoczucie i maleństwa ( w sumie już nie takie male :D )
moja gwiazda w 31+2 miala 1800 g💪 wszystko u Nas dobrze, jest mniej wiecej w 50 centylu wiec sie cieszę, ze jest wszystko w normie.
Brzuch rośnie, już trochę kg mam do przodu, ale też nie mam zgagi wiec sobie jedzeniowo dogadzam 😅
Jak tam wyprawki? Macie juz wszystko pozamawiane i poukładane? Mi jeszcze pare rzeczy zostało do zamówienia typu przewijak, ale ostatnio kupiliśmy komode i tę nakladke na nią pod przewijak wiec już do przodu. Ciuszki po malu piore, prasuje i ukladam. Już nawet wózek, fotelik, dostawke i baby hugu złożyliśmy.
Ktos ma z Was baby hugu z chicco? Dokupujecie do niego materacyk? Bo w zestawie taki dosyć miękki się wydaje.
Już nawet dostawka wylądowała w sypialni na przymiarkach. Musze powiedzieć ze kolorystycznie pięknie się prezentuje, ale muszę jakas pierwsza przzytulanke młodej dokupić. Macie cos do polecenia? Chciałabym zeby byla z naturalnych miaterialow. Jeszcze pewnie wyleci szafka nocna, ale tez gdzies pampersy i inne rzeczy bede musiala mieć pod ręka w nocy. Moze macie jakieś rozwiązanie do dostawki ?
W dzień będziemy sie przebierać w innym pokoju.
Ja tez mam kupione łóżeczko dostawne z chicco next to me magic evo to do 9 kg dziecka i baby huga tez kupiliśmy ale jeszcze nie mamy złożone. U nad 34 tydzień . Malutka ma Ok 2 kg więc drobna. Ja z wyprawki mam już wszystko ale jeszcze nic nie wyprane 😕. Dopiero jestem od poniedziałku na zwolnieniu więc dopiero się będę zabierać, na razie mam miejsce zrobione w szafie i komodę pod przewijak będziemy składać w weekend😀. Mam skierowanie na cc i jutro ide ustalić termin do szpitala, będzie pomiędzy 2 a 6 listopada 😳. Ten czas tak szybko leci.

Do góry