reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dlatego ja kupiłam dysona przeznaczonego do zbierania sierści :) bo tez nie radzę sobie z sierścią swojego potwora.

Mi tez lecą jak głupie 🙄 do końca ciąży to łysa zostane 😩
Nie nie nie. Przyjdzie taki moment w ciąży, że włosy przestaną wypadać i zaczną rosnąć nowe. Na czas ciąży będą w uśpieniu 😏

reklama
dziewczyny, u was sie sprawdziły te przesady odnośnie płci, że brzuch okrągły na dziewczynke, szpiczasty na chłopaka, wypryski i słodkie na córkę itd?

u mnie poprzednim razem te przesady sie nie sprawdzily. Z corka mialam brzuszek malutka pileczke, ladnie wygladalam i mdlosci ani wymiotow nie bylo, za to sprawdzilo sie metoda owulacji, ze kilka dni przed oraz chinski kalendarz plci 😜😆 naromiast drugim razem mialam okropne mdlosci i wymioty, a byl chopiec. I znow sprawdzial sie metoda owulacji że w tym dniu. Niestety poronilam w 17 tygodniu. Zobaczymy jak bedzie teraz 🙃 z chinskiego kalendarza wychodzi coreczka i bylabym bardzo szczesliwa jak by sie sprawdzilo 😊

Ja nie wiem nie wnikalam w to nigdy ale przy córce pochłanialam ogromne ilości czekolady i tak mnie na cole cisnęło strasznie 😀

u mnie poprzednim razem te przesady sie nie sprawdzily. Z corka mialam brzuszek malutka pileczke, ladnie wygladalam i mdlosci ani wymiotow nie bylo, za to sprawdzilo sie metoda owulacji, ze kilka dni przed oraz chinski kalendarz plci 😜😆 naromiast drugim razem mialam okropne mdlosci i wymioty, a byl chopiec. I znow sprawdzial sie metoda owulacji że w tym dniu. Niestety poronilam w 17 tygodniu. Zobaczymy jak bedzie teraz 🙃 z chinskiego kalendarza wychodzi coreczka i bylabym bardzo szczesliwa jak by sie sprawdzilo 😊
Bardzo mi przykro, ze poronilas na tak późnym etapie :( Można wiedzieć co było powodem ?

Trzymam ogromnie kciuki, zeby teraz się udało ❤️

dziewczyny, u was sie sprawdziły te przesady odnośnie płci, że brzuch okrągły na dziewczynke, szpiczasty na chłopaka, wypryski i słodkie na córkę itd?
W sumie brzuch miałam okrągły jak piłka, ale jadłam sporo ostrych i pikantnych rzeczy. W lodówce musiałam mieć paprykarz szczeciński i pasztet pomidorowy 😂 Natomiast sprawdził się kalendarz chiński 😂

Mi tez nie działało forum i tez miałam dziwne sny. Snilo mi się ze miałam plamienie ze skrzepami jak byłam na egzotycznych wakacjach. Jak otworzyłam oczy to od razu biegłam do łazienki zobaczyć czy wszytsko ok

@minnieee ja ostatnio miałam ochote na amino grzybowa i mąż spełnił moje marzenie 🤣 a tez nie jadłam meeeega długo takich zupek

Nie nie nie. Przyjdzie taki moment w ciąży, że włosy przestaną wypadać i zaczną rosnąć nowe. Na czas ciąży będą w uśpieniu 😏
Prawda. W poprzedniej ciąży miałam super włosy. Za to jak po porodzie zaczęły wypadać to myślałam, że łysa będę 🙈
Ja zaczęłam pochłaniać słodkie w poprzedniej ciąży, a wcześniej jadłam baaaardzo rzadko, no i mam córkę. Ale czy to była kwestia płci czy tego, że mi się zwiększyło zapotrzebowanie energetyczne.. 🤷 kalendarz chiński się sprawdził. Jeszcze sobie wmawiałam dziewczynkę przez to, że miała szybszy puls, a gdzieś kiedyś wyczytałam, że szybszy puls jest u dziewczynek, a u chłopców wolniejszy 😁

reklama
Prawda. W poprzedniej ciąży miałam super włosy. Za to jak po porodzie zaczęły wypadać to myślałam, że łysa będę 🙈

Ja zaczęłam pochłaniać słodkie w poprzedniej ciąży, a wcześniej jadłam baaaardzo rzadko, no i mam córkę. Ale czy to była kwestia płci czy tego, że mi się zwiększyło zapotrzebowanie energetyczne.. 🤷 kalendarz chiński się sprawdził. Jeszcze sobie wmawiałam dziewczynkę przez to, że miała szybszy puls, a gdzieś kiedyś wyczytałam, że szybszy puls jest u dziewczynek, a u chłopców wolniejszy 😁
Po porodzie jak mi nie pykło z kp to brałam przez 3 miesiące Biotebal max i jakoś ten okres przetrwałam, a po jakimś czasie rozpoczęłam kolejne starania i znów brałam różne suple więc włosy się utrzymały :)

Do góry