reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
spróbuj naparu z imbiru lub mięty. świetnie pomaga, przynajmniej w moim przypadku pomogło. a ochota na seks wróci. kiedyś musi
moje ostatnie napoje to tylko woda z cytryną 😝 próbowałam tez imbiru i nawet próbowałam jeść bo byłam z rana tak zdesperowana żeby nie czuć tych mdłości i nic .. ale za to ogarnęłam ze woda z cytryna pomaga i z rana zamiast kawy wlatuje woda z cytryna zalana wrzątkiem a jak co kolwiek chce mi się pic na codzień to pije wodę zimną z cytrynką 😆 i tak non stop nic innego ostatnio nie pije 😅

Dziewczyny, czy któraś z was bierze leki na tarczycę i na wieść o ciąży miała zmienianą dawkę?
Ja automatycznie zwiększyłam dawkę, o 25. wcześniej brałam novothyral 100 1/2 i euthyrox 100 1/2. na początku ciąży odstawiałam novo stopniowo, euthyrox teraz biorę 125 i co 3. dzień dorzucam jeszcze połówkę 125. jestem po całkowitej strumektomii

Dzień dobry, miłej soboty 🥰
Jak jesteśmy w temacie wózków to mi bardzo podoba się Bebetto Luca Pro i jest w miarę przystępny cenowo. Teoretycznie dziadkowie zaoferowali, że kupią wózek ale nie chciałabym ich zbytnio naciągać + jak wiele z was tu pisze, nastawiam się później na zakup porządnej spacerówki 😁 No i fotelik, na tym również nie zamierzamy oszczędzać.
Czy ktoś z was planuje zakup bazy pod fotelik? Zastanawiam się czy warto, ale chyba tak, bo dla mnie to będzie duża wygoda aby go na szybko wpiąć. Dość dużo jeździmy, a nie będę się martwić czy na pewno dobrze zabezpieczyłam ten fotelik pasami 🤔

Edit: pomyliłam nazwy wózka 🤣 Bebetto Flavio Pro a nie Luca
Przy córce nie mieliśmy bazy i nie był to problem. Teraz będę się zastanawiać, bo pewnie będę częściej jeździć z maluchem, chociażby zawieźć i odbierać z przedszkola, więc chyba tym razem przyda się to ułatwienie.
Wózek super! 🤩 Ja zostawiam po córce, tzn gondole, a potem spacerówkę na pewno kupię nowa, chce jakiejś odmiany, już sobie nawet upatrzyłam 😁
Hej ja się witam z mdłościami na maxa, na dodatek powrócił ból brzucha.
Seks ? A co to jest ? 🤣 od pewnego czasu moje libido wynosi zero 🤣
Mi pomagała pregna vomi.

moje ostatnie napoje to tylko woda z cytryną 😝 próbowałam tez imbiru i nawet próbowałam jeść bo byłam z rana tak zdesperowana żeby nie czuć tych mdłości i nic .. ale za to ogarnęłam ze woda z cytryna pomaga i z rana zamiast kawy wlatuje woda z cytryna zalana wrzątkiem a jak co kolwiek chce mi się pic na codzień to pije wodę zimną z cytrynką 😆 i tak non stop nic innego ostatnio nie pije 😅
Mam to samo 🫣 nic innego nie umiem wypić

Może i nie mam żadnych „objawów” ale hormony definitywnie dają we znaki 🤣 to będzie ciężki rok co dla niektórych (mam na myśli partnera oczywiście) 😇

reklama
Do góry