reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja używam Preglife i ciaza+, nie mogłam się zdecydować na jedną 😄 u mnie dziś 5+1 🥹

Wracając do tematu kawy… Jestem strasznym kawoszem i piłam nawet 4 filiżanki dziennie 😋 ale odkąd wiem o ciąży piję jedną bezkofeinową dziennie. Chyba, że jestem tam przymulona że nie funkcjonuje to wypiję normalną 😌
Zastanawiam się czy ta bezkofeinowa jest taka w porządku, w końcu w jakiś sposób muszą te kofeinę z niej wyciągnąć. Ciekawe w jaki

reklama
Zastanawiam się czy ta bezkofeinowa jest taka w porządku, w końcu w jakiś sposób muszą te kofeinę z niej wyciągnąć. Ciekawe w jaki
No właśnie nie jest taka w porządku😏.
To już lepiej wypić zwykłą kawę, skoro można te 300 mg kofeiny w czasie ciąży spożywać.
Poza tym dla mnie nie ma sensu picie kawy bezkofeinowej- po to piję kawę, żeby właśnie dostarczyć kofeinę.

No właśnie nie jest taka w porządku😏.
To już lepiej wypić zwykłą kawę, skoro można te 300 mg kofeiny w czasie ciąży spożywać.
Poza tym dla mnie nie ma sensu picie kawy bezkofeinowej- po to piję kawę, żeby właśnie dostarczyć kofeinę.
Ja ją piłam kiedyś w czasach pierwszych starań, kiedy zdołowani chodziliśmy po nocy, a z daleka świeciło się do nas na niebie M McDonald'sa. Wtedy w środku nocy brałam taką, bo inaczej to chyba byśmy łazili do rana 🙃

będzie dobrze!! ❤️ trzymam kciuki! Jaki to będzie tydzień?

Będzie dobrze :) czekamy na fotę tego małego kropka 🥰

Widzę, że masz termin na ten sam dzień co ja. Kiedy miałaś ostatnia miesiączkę ? Ja umówiłam się dopiero na wizytę 6.04 ale u mnie dzisiaj dopiero 4+2.
Dziś 4+4 , ale wizytę musiałam mieć wcześniej z racji CC rok temu. Wolę by ginekolog sprawdził czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu. Natomiast potem chce 7 kwietnia (6+2) i liczę, że zobaczę serduszko.

reklama
Ja tez jestem mega kawoszem , ale kawe odstawiłam już jakiś czas temu ze względu na dietke i jakos już nie muszę jej pic. Czasami wypije jeden kubek na weekend a tak to już jakos mnie nie ciągnie. Ale to musi być taka dobra kawusia wiec robię sobie z ekspresu z 1 ziarenka. Jakiś smak kawy jest ale wiadomo wolałoby sie wypić taka pyszna kawe z dobrej kawiarni 🥰

Ktoś tu pisał ze walczy z zaparciami . No ja wczoraj to az byłam spocona na ubikacji . Matko jedyna. Zjadłam jabłko , popilam kawa, przegryzłam gruszka i dopiero poszło. Jak tak dalej będzie to tylko owoce będę jeść 😂

Mi się zaczęła robić bardzo brzydka cera. Wysypuje mnie 😓

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i bety ❤️

Do góry