reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ja myślałam że mam 4+2 a aplikacja pokazuje mi 4+5. Dlaczego ? Mam cykle 25 dniowe. Więc dodaje 3 dni do standardowego 28? Bo wtedy jak zmieniam na 28 długości cykl to mi pokazuje moje obliczenia 4+2. Pogubiłam się. To jest mądrzejsze niż myślałam.

reklama
Ja myślałam że mam 4+2 a aplikacja pokazuje mi 4+5. Dlaczego ? Mam cykle 25 dniowe. Więc dodaje 3 dni do standardowego 28? Bo wtedy jak zmieniam na 28 długości cykl to mi pokazuje moje obliczenia 4+2. Pogubiłam się. To jest mądrzejsze niż myślałam.
I tak USG zweryfikuje, jaki jest faktyczny wiek ciąży😉.

Ja mam według apki dzisiaj 7+6, a wedle USG 7+2, także nie ma co się na początku tym sugerować.
Druga sprawa: jeśli nie byłaś na monitoringu, to nie wiesz, kiedy dokładnie miałaś owu.

Może jest późno i coś już słabo rozumuje, więc mnie ewentualnie poprawcie ale apka chyba dobrze liczy bo teoretycznie mając krótsze cykle owulacja powinna być wcześniej (chociaż w praktyce bywa różnie, wiadomo). Przy cyklu 25 dniowym apka może wyliczać owulację w 12 dc a przy 28 dniowym w 14 dc, czyli przy krótszym cyklu ciąża jest starsza...?

Cześć! Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad? 🙂
U mnie dziś dwie kreseczki na teście 🥳 termin wg kalkulatorów 4 listopada

Lista listopadowych mam ♥️

Cześć! Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad? 🙂
U mnie dziś dwie kreseczki na teście 🥳 termin wg kalkulatorów 4 listopada

Lista listopadowych mam ♥️
Cześć, u mnie też 2 kreski na teście, ale strach mam ogromny, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, wizyta 30.03. Na razie obserwuje wątek, ale obym mogła dołączyć na stałe :)

Ostatnia edycja:
Muszę nad tym pomyśleć , chyba nie rozumiem dzisiaj tego. 🤣🤣

Ja się tylko modlę żebym do USG dotrwała. Mam strachu pełne portki.

A ja mam takie pytanie - jeśli wiem kiedy miałam owulacje, to i tak na USG mogą mi powiedzieć, że ciąża jest młodsza? Czy może to również zależeć od momentu implantacji (skoro może ona wystąpić w pewnym przedziale czasowym)?

A ja mam takie pytanie - jeśli wiem kiedy miałam owulacje, to i tak na USG mogą mi powiedzieć, że ciąża jest młodsza? Czy może to również zależeć od momentu implantacji (skoro może ona wystąpić w pewnym przedziale czasowym)?
Tak, na USG wyliczy wiek ciąży. Na początku ciąże "rosną" podobnie

O matko, co za dzień, od samego rana rzygałam (ze tak się wyrażę )jak kot , w pracy jako kelnerka starałam się żeby komuś na stół nie nabrudzić🤣 sikałam może ze 20 razy na godzinę, do tego lekki ból głowy.. i myślałam ze zasnę na stojąco 😬 jutro mam wolne i zamierzam cały dzień przeleżeć w łóżku w pidżamie 😂😂

reklama
Dziewczyny, używacie aplikacji do śledzenia przebiegu ciąży? 😏😏😏
Zobacz załącznik 1510403

Ja używam Preglife i ciaza+, nie mogłam się zdecydować na jedną 😄 u mnie dziś 5+1 🥹

Wracając do tematu kawy… Jestem strasznym kawoszem i piłam nawet 4 filiżanki dziennie 😋 ale odkąd wiem o ciąży piję jedną bezkofeinową dziennie. Chyba, że jestem tak przymulona że nie funkcjonuje to wypiję normalną 😌 staram się nie popadać w paranoję 😅

Ostatnia edycja:
Do góry