reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
To była fatalna noc, boli mnie głowa, mdli mnie i jestem dalej okropnie śpiąca. Jeszcze pogoda jest jaka jest, więc żyć nie umierać 😂
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i bety ❤️

Ktoś tu pisał ze walczy z zaparciami . No ja wczoraj to az byłam spocona na ubikacji . Matko jedyna. Zjadłam jabłko , popilam kawa, przegryzłam gruszka i dopiero poszło. Jak tak dalej będzie to tylko owoce będę jeść 😂
Mój problem polega na tym, że te "owocowe" metody działają zbyt gwałtownie... Mam potem skurcze, których się boje. No i prawie dostaję biegunki, a przy tej ilości leków, które biorę, to nie jest dobry pomysł. Wypiłam wczoraj trochę zakwasu buraczanego i do dziś żałuję... Idę w środę do gastrologa, popytam go o wszystko.

Ktoś tu pisał ze walczy z zaparciami . No ja wczoraj to az byłam spocona na ubikacji . Matko jedyna. Zjadłam jabłko , popilam kawa, przegryzłam gruszka i dopiero poszło. Jak tak dalej będzie to tylko owoce będę jeść 😂

Mi się zaczęła robić bardzo brzydka cera. Wysypuje mnie 😓
Z tymi zaparciami to uwzaj, jak się, ze tak powiem, zakorkujesz na dobre to nie przyj na sile, bo to prosta droga do hemoroidów, a to ostatnie czego byś chciała. Lepiej spróbować domowych metod, może sok z kiszonej kapusty? W lidlu można kupić w kartoniku. No i jedzenie lżejsze ze zwiekszona zawartością błonnika.

Mnie tez znów strasznie wysypało, miałam tak na początku brania proga, minęło na trochę i teraz znów. Robią mi się wszędzie takie malutkie ropne krostki i kaszka na całej twarzy. Dochodzą nowe krostki cały dzień. Wygladam strasznie 😔😔😔😔

Witam się w poniedziałek, oby dla nas wszystkich był łaskawy ❤️
Trzymam kciukasy za wizyty i bety ✊
Ja się przerzuciłam na zbożowa, bo mnie od zwykłej odrzuca, czasami od tej zbożowej też. Jedyne co z ciepłych napoi mogłabym pic litrami to herbatka z cytrynką, na nią mam smaka od samego początku 🤤
Ja używam dwóch aplikacji Preglife i ciąża+ uwielbiam te animacje w 2 aplikacji ❤️
Wczoraj cały dzień praktycznie spałam, czułam się jak na kacu! 🙈 Przez jakiś czas bolał mnie brzuch jak na miesiączkę taki jakbym miała za chwile ją dostać… trochę się przestraszyłam, ale z czasem zelżał. Wiek mojego purchlaczka dzisiaj to 8+1, chciałabym go już podejrzeć, a wizyta dopiero 19.04 chyba przejdę się do innego lekarza wcześniej. 😁
Miłego dnia dziewczynki 🥰

Mój problem polega na tym, że te "owocowe" metody działają zbyt gwałtownie... Mam potem skurcze, których się boje. No i prawie dostaję biegunki, a przy tej ilości leków, które biorę, to nie jest dobry pomysł. Wypiłam wczoraj trochę zakwasu buraczanego i do dziś żałuję... Idę w środę do gastrologa, popytam go o wszystko.
No właśnie ja musiałam poczekać trochę zanim mnie po tych owocach ruszyło.
Muszę zmienić dietę. Chyba przejdę na tą co miałam przed ciąża tylko zwiększę trochę podaż kalorii
Mam swojska kiszona kapustę i ogórki to będę się ratować tym jak coś.
Współczuje, biegunka w takim przypadku pewnie spowoduje ze leki się dobrze nie wchłoną , wiec lepiej uważać. Daj znać co Ci gastrolog powiedział. Może da złota radę jak sobie radzić
Z tymi zaparciami to uwzaj, jak się, ze tak powiem, zakorkujesz na dobre to nie przyj na sile, bo to prosta droga do hemoroidów, a to ostatnie czego byś chciała. Lepiej spróbować domowych metod, może sok z kiszonej kapusty? W lidlu można kupić w kartoniku. No i jedzenie lżejsze ze zwiekszona zawartością błonnika.

Mnie tez znów strasznie wysypało, miałam tak na początku brania proga, minęło na trochę i teraz znów. Robią mi się wszędzie takie malutkie ropne krostki i kaszka na całej twarzy. Dochodzą nowe krostki cały dzień. Wygladam strasznie 😔😔😔😔
No wiem, że można się nabawić. U mnie w rodzinie ojciec zmaga się właśnie z nimi i to takie ciężkie przypadki. Spróbuje włączyć codziennie kawę , zawsze po niej bezproblemowo szlam na kibelek może pomoże i wrócę do diety.
Tak będę się już ratować kiszonkami.

Ja właśnie biorę proga, wiec to może od niego ? Chociaż przed ciąża wzięłam może 1 opak i nic mi nie było 🤷‍♀️
Mam to samo takie ropne, a kaszkę mam na czole (dobrze ze mam grzywkę ) , i wysypuje mnie ciagle po prawej stronie ( stad tez była owulka )

Właśnie o tę metodę się rozchodzi. Trzeba sprawdzić, jak dana marka to robi. Jeśli używa tylko CO2, to w porządku. A jeśli jakiejś chemii... to gorzej ;-)

Dziękuję za info, zwrócę na to uwagę dziewczyny 🙂 dobrze być tu na forum 🤍

Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania 🤞🏻spokojnego poniedziałku 😊

Hej dziewczyny. Ja dziś wstać nie mogłam 🙈 pewnie przez tą zmianę czasu. Córka ma biegunkę, chyba jakiś wirus znowu , no poprostu tydzień zaczyna się wspaniale.
Mało tego nie wiem czy to od tych globulek na infekcje czy co , ale dziś rano miałam takie różowe plamienie, a lekarz dopiero jutro...

reklama
No wiem, że można się nabawić. U mnie w rodzinie ojciec zmaga się właśnie z nimi i to takie ciężkie przypadki. Spróbuje włączyć codziennie kawę , zawsze po niej bezproblemowo szlam na kibelek może pomoże i wrócę do diety.
Tak będę się już ratować kiszonkami.

Ja właśnie biorę proga, wiec to może od niego ? Chociaż przed ciąża wzięłam może 1 opak i nic mi nie było 🤷‍♀️
Mam to samo takie ropne, a kaszkę mam na czole (dobrze ze mam grzywkę ) , i wysypuje mnie ciagle po prawej stronie ( stad tez była owulka )
Moja znajoma w ciąży teraz nabawiła się hemoroidów 4 stopnia 🥺😥 niestety w ciąży o to cholerstwo nie trudno, a lubi się później ciągnąć pół życia za nami.. mój brat tez się z nimi zmagał aż w końcu poddał się operacji i teraz żyje innym życiem.

Ja te wypryski łączę z progiem, bo wysypało mnie jak zaczęłam brać te mega duże dawki, a później jakoś jakby organizm się przyzwyczaił? I trochę się uspokoiło. Ale teraz jak wystąpiło u mnie plamienie to lekarz kazał mi wziąć 3x dupka jednocześnie i problem wrócił ze zdwojoną siłą dlatego myśle, ze to może od tego.

Do góry