reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Jeśli martwi Cię coś od strony zębów, że mogło zaszkodzić to pamiętaj, że gorzej nie leczyć stanów zapalnych. Ja wczoraj zrobiłam test a w środę byłam u dentysty, pierwsze co to zrobił mi rtg, okazało się ze mam stan zapalny w zębie, który był już leczony kanałowo, wiec mam leczenie re-endo. Na razie wsadził mi dentysta jakieś lekarstwo i wizyta za mc.
tak tak, ja tez gdy zaczęłam się starać o dziecko to pierwsze co to umówiłam się na przegląd u dentysty, zrobił mi również zdjęcie panoramiczne, wszystko było zdrowe i zero ubytków do leczenia, ale myśle ze każda z nas powinna się wybrać jeśli ostatnio nie była i się zbadać.
A oprócz tego dbajcie szczególnie teraz o higienę jamy ustnej! Szczególnie te którym zdarzają się wymioty - po wymiotach poczekajcie pol godziny zanim umyjecie zeby, po to żeby pH się zwiększyło. Bezpośrednio po wymiotach lepiej przepłukać sobie jamę ustną woda.

reklama
Ja w poniedziałek według apki będę 5+6.
Wczorajsza beta była 3462.
Typowych objawów ciążowych nie mam. Może dlatego tak się obawiam 🤷‍♀️

Będzie dobrze,to naturalne że się martwimy.
U mnie dziś beta 2267(5+2)
Gin kazała jeszcze zrobić we wtorek.
Ja mam z rana lekkie mdłości,latam siusiu i ciężkie piersi ,trochę zmeczona to wszystko.

Może Cię to nie pocieszy, ale spróbuję pomoc jak potrafię - w weekend będę szukala dodatkowego pakietu medycznego (mój zakład takiego nie oferuje, jedynie dodatkowe ubezpieczenie grupowe). Jeśli jestes zainteresowana to mogę Ci później napisać które ma najlepszy stosunek jakości i ilości usług do ceny. Oczywiście, ze będzie to dodatkowo płatne, ale tutaj niestety nie mogę Ci pomoc, bo decyzje zapadły
:( jedynie mogę pomóc wybrać jakieś sensowne dodatkowe, które wyjdzie optymalnie w porównaniu do kosztów leczenia bez pakietu.
Nie pocieszy. Mozesz napisać, ale i tak nie mam wyjścia i będę musiała to wziąć, bo mam podpiętych chłopaków. Najgorzej boli mnie fakt, ze zmiany są przez narzekania tych, którzy nie korzystają, bo się wypisali nie potrafiąc umawiać na wizyty. To poprawia, będzie można spróbować zapisać się wszędzie. Dla mnie to jakiś koszmar. Plus jakieś możliwości refundacji wizyt takich innych. Nie lubię ogarniać takich rzeczy. Kiedyś miałam od tego asystentkę 😂🙈
Dzisiaj mam tak podły humor, ze siedzę i płacze, nic mnie nie cieszy ani nie pociesza. Próba pocieszenia kończy się jeszcze większym płaczem :(

Będzie dobrze,to naturalne że się martwimy.
U mnie dziś beta 2267(5+2)
Gin kazała jeszcze zrobić we wtorek.
Ja mam z rana lekkie mdłości,latam siusiu i ciężkie piersi ,trochę zmeczona to wszystko.
Wiem ze to naturalne. Każda z Nas czuje niepokój i lęk.
Ja już chyba więcej nie będę robić to była moja 4 beta.
Ja pije dużo wody wiec i tak często latam siusiu
Każda z Nas doświadczy innych objawów
Fajnie ze możemy się wymieniać tutaj wszystkim 🥰

Hej ja mam wizytę na 24.03. Beta z 15.03 wyszla 3379.2 a tydzień wcześniej na wizycie nie było widać nic nawet pęcherzyka hmmm zobaczę co będzie po wizycie na teścia moce 2 kreski odrazu i ostatnia moesiaczka 29.01
Gratulacje ❤️ na kiedy masz termin?
Cześć dziewczyny! :) chciałam się nieśmiało przywitać. Wklejam foto testu z wczoraj, jutro powtórzę i w poniedziałek będę się umawiać do mojego gine. Termin z apki wyskakuje na 25.11 :) krótko o mnie - to moja 4ta ciąża. Dwie pierwsze to były biochemy, po nich się badałam, wyszło mi pai w homozygocie więc został wdrożony Acard i heparyna od pozytywnego testu i z tej ciąży na lekach mam synka, który 15.04 kończy roczek :) trzymam kciuki za Was wszystkie, już niestety nie nadrobię tylu stron, ale mam nadzieje, że uda mi sie być od teraz na bieżąco.
Gratulacje ❤️ czyli teraz też jesteś obstawiona lekami już od początku?
Cześć cioteczki ❤️
Oto moje czwarte szczęście
Serduszko bije, tętno ma 120 i mamy 6+3 z terminem na 07.11
Ja mam zakaz współżycia i nakaz sporego odpoczynku oraz Duphaston 2x1 doustnie
Cudownie 🥰 a mówił coś o przyczynie tego krwawienia? Od wczorajszej akcji już się to nie powtórzyło? Z USG wyszło Ci tak jak mi dokładnie, w sensie też mi wyszedł taki termin wg usg. Czyli mogę zakładać, że dziś moja fasoleczka dwa razy większa niż w poniedziałek 😍 chyba fuksem udało mi się na tą wizytę iść tak, że akurat to serce zaczęło bić 🤯
Ja w poniedziałek według apki będę 5+6.
Wczorajsza beta była 3462.
Typowych objawów ciążowych nie mam. Może dlatego tak się obawiam 🤷‍♀️
Ja dostałam mdłości w 6+2 🙈 i chętnie je oddam jeśli zależy Ci na objawach 🤭

W końcu Was doczytałam do końca.

Ja dzisiaj po pracy położyłam się spać i wstałam dopiero teraz. Tak mnie mocno zmogło :-(

Lady trzymam mocno kciuki by okazywało się, że faktycznie było jakieś przesunięcie i wszystko jest Ok.

Te niektóre USG naprawdę mnie przerażają. Człowiek chce się czegoś dowiedzieć, a nic nie widać!

Ja chociaż Was nie znam i jesteście mi zupełnie obcymi osobami to przeżywam każdy post o tym, że pojawiła się krew lub nie widać zarodka. Trzymam mocno kciuki by wszystko się poukładało.

Dawajcie dziewczyny znać jak sytuacja.

Gratulacje ❤️ na kiedy masz termin?

Gratulacje ❤️ czyli teraz też jesteś obstawiona lekami już od początku?

Cudownie 🥰 a mówił coś o przyczynie tego krwawienia? Od wczorajszej akcji już się to nie powtórzyło? Z USG wyszło Ci tak jak mi dokładnie, w sensie też mi wyszedł taki termin wg usg. Czyli mogę zakładać, że dziś moja fasoleczka dwa razy większa niż w poniedziałek 😍 chyba fuksem udało mi się na tą wizytę iść tak, że akurat to serce zaczęło bić 🤯

Ja dostałam mdłości w 6+2 🙈 i chętnie je oddam jeśli zależy Ci na objawach 🤭
Nie zależy mi , ale jak masz jakieś objawy to chociaż wiesz ze jesteś w ciąży 😂🤭

Nie pocieszy. Mozesz napisać, ale i tak nie mam wyjścia i będę musiała to wziąć, bo mam podpiętych chłopaków. Najgorzej boli mnie fakt, ze zmiany są przez narzekania tych, którzy nie korzystają, bo się wypisali nie potrafiąc umawiać na wizyty. To poprawia, będzie można spróbować zapisać się wszędzie. Dla mnie to jakiś koszmar. Plus jakieś możliwości refundacji wizyt takich innych. Nie lubię ogarniać takich rzeczy. Kiedyś miałam od tego asystentkę 😂🙈
Dzisiaj mam tak podły humor, ze siedzę i płacze, nic mnie nie cieszy ani nie pociesza. Próba pocieszenia kończy się jeszcze większym płaczem :(
Znaczy, będziesz musiała wziąć tę opcje w pracy, tak? Nie interesuje Cię żaden dodatkowy pakiet? Rozumiem, oby ten nowy był równie atrakcyjny lub nawet lepszy jak bieżący ♥️

reklama
Nie zależy mi , ale jak masz jakieś objawy to chociaż wiesz ze jesteś w ciąży 😂🤭
Ja tez nie mam żadnych objawów 🤷🏻‍♀️ od kilku dni lekko bolą mnie piersi a poza tym nic totalnie. Żadnych mdłości, nie sikam więcej niż zwykle, nie mam zachcianek, nic. Gdyby nie brak okresu i pozytywna beta to nie wiedziałabym, ze jestem w ciąży. 🙃

Do góry