reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Dobra, nie będę go skreślać 🤞🏻.
Ale…
USG z 7.03. uwidoczniło pęcherzyk ciążowy o wymiarze 5,7 mm.
Dziś mamy 17.03.: pęcherzyk ma 10,5 mm.
Trochę mało urósł przez te 10 dni.

No nic, czekam grzecznie na USG 21.03. i 22.03. Faktycznie, czasem dzieje się magia, ale trzeba realnie na to patrzeć.
Kochana ja trzymam kciuki 💚🍀. U mnie niby owu nie było, potem endometrium w które nie powinnien mieć się jak wgryź 😅, a dał radę, to i u Ciebie musi być dobrze. Trzymam kciuki z całego serduszka za Ciebie i czekam również niecierpliwe na Twoje kolejne usg 🍀

Pamiętasz moja sytuację? Najpierw zarodek 11 mm be akcji serca , 3 dni później zarodek niecałe 5 mm i dwa pęcherzyki żółtkowe i podejrzenie ciąży bliźniaczej 🤯🤯 a finalnie jest jeden zdrowy zarodek z bijącym serduszkiem ... Mnie jednak z nic nie zdziwi ;) trzeba poczekać chwilę i powtórzyć USG 🤞😘
No dokładnie u Ciebie to w ogóle jakaś parodia była 🙈

@Lady With Cats trzymam kciuki za kropka.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dobrych przyrostów.
Rety jaki mam zły dzień. Wszystko mam na nie i wszystkich bym dzisiaj rozszarpała. Dowiedziałam się, ze nasze wspaniałe hry zmieniają dostawce usług medycznych i mój pakiet wygaśnie z końcem kwietnia i nie nie można zostać, wiec sobie tuż po teście pappa albo tuż przed mogę szukać kogoś kuxwa nowego w jakiejś instytucji, która pracuja z różnymi placówkami. Wyć mi się chce na takie zmiany w 1/3 ciazy
Ojeje kochana współczuję i tule 💚🍀.

Kochana w ogóle Wam wszystkim gratuluję i trzymam za same donoszone ciążę 💚🍀🍀🍀

Ja w poniedziałek według apki będę 5+6.
Wczorajsza beta była 3462.
Typowych objawów ciążowych nie mam. Może dlatego tak się obawiam 🤷‍♀️
To proszę się nie martwić, że objawów nie ma 😊. Jedne ma, druga ich nie ma i o niczym to nie świadczy 😊, oby tak zostało, a nie dołapało Cię potem z dwojona siła 🍀

Pamiętasz moja sytuację? Najpierw zarodek 11 mm be akcji serca , 3 dni później zarodek niecałe 5 mm i dwa pęcherzyki żółtkowe i podejrzenie ciąży bliźniaczej 🤯🤯 a finalnie jest jeden zdrowy zarodek z bijącym serduszkiem ... Mnie jednak z nic nie zdziwi ;) trzeba poczekać chwilę i powtórzyć USG 🤞😘
No u Ciebie to w ogóle był kosmos, faktycznie. Dobra, nie rozmyślam już.

@Aczkolwiek@to_na_pralkę , dziękuję za kciuki.
No to zrobili Ci niemiłą niespodziankę- najgorzej, jak się już zna lekarzy, ma się tych zaufanych. Na dodatek w takim stanie, jak Twój tym bardziej ma to znaczenie.

@Kaala , proszę, postaraj się nie stresować. Ja w tym gronie wyrabiam te zwariowane wizyty. Reszta niech ma spokojne ciąże😗.
Kochana ja trzymam kciuki 💚🍀. U mnie niby owu nie było, potem endometrium w które nie powinnien mieć się jak wgryź 😅, a dał radę, to i u Ciebie musi być dobrze. Trzymam kciuki z całego serduszka za Ciebie i czekam również niecierpliwe na Twoje kolejne usg 🍀
U Ciebie też było combo dziwnych sytuacji przed ciążą i na jej początku.
Cieszy mnie bardzo to, że już teraz maluch macha do Ciebie kończynami w czasie USG🙂💚.
Dam Ci znać we wtorek.

Ja muszę zająć myśli. Plus tej wizyty taki, ze kolejny lekarz dał zielone światło na wylot, to idealna sytuacja, żeby dopiąć w weekend wyjazd i przestać rozmyślać.

No u Ciebie to w ogóle był kosmos, faktycznie. Dobra, nie rozmyślam już.

@Aczkolwiek@to_na_pralkę , dziękuję za kciuki.
No to zrobili Ci niemiłą niespodziankę- najgorzej, jak się już zna lekarzy, ma się tych zaufanych. Na dodatek w takim stanie, jak Twój tym bardziej ma to znaczenie.

@Kaala , proszę, postaraj się nie stresować. Ja w tym gronie wyrabiam te zwariowane wizyty. Reszta niech ma spokojne ciąże😗.

U Ciebie też było combo dziwnych sytuacji przed ciążą i na jej początku.
Cieszy mnie bardzo to, że już teraz maluch macha do Ciebie kończynami w czasie USG🙂💚.
Dam Ci znać we wtorek.

Ja muszę zająć myśli. Plus tej wizyty taki, ze kolejny lekarz dał zielone światło na wylot, to idealna sytuacja, żeby dopiąć w weekend wyjazd i przestać rozmyślać.
Sama wiesz jaki to stres przed wizyta. Jakos staram się nie myśleć ale jak już zacznę to amen.
Ale super , że macie zielone światło na wylot ! 😍

Martwię się trochę bo długo trzebq czekać do tego 24.03 na USG bo we wrotek wyrywałam 8 z takim bolem i stanem zapalnym ale nie było innego wyjścia
Jeśli martwi Cię coś od strony zębów, że mogło zaszkodzić to pamiętaj, że gorzej nie leczyć stanów zapalnych. Ja wczoraj zrobiłam test a w środę byłam u dentysty, pierwsze co to zrobił mi rtg, okazało się ze mam stan zapalny w zębie, który był już leczony kanałowo, wiec mam leczenie re-endo. Na razie wsadził mi dentysta jakieś lekarstwo i wizyta za mc.

reklama
@Lady With Cats trzymam kciuki za kropka.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dobrych przyrostów.
Rety jaki mam zły dzień. Wszystko mam na nie i wszystkich bym dzisiaj rozszarpała. Dowiedziałam się, ze nasze wspaniałe hry zmieniają dostawce usług medycznych i mój pakiet wygaśnie z końcem kwietnia i nie nie można zostać, wiec sobie tuż po teście pappa albo tuż przed mogę szukać kogoś kuxwa nowego w jakiejś instytucji, która pracuja z różnymi placówkami. Wyć mi się chce na takie zmiany w 1/3 ciazy
Może Cię to nie pocieszy, ale spróbuję pomoc jak potrafię - w weekend będę szukala dodatkowego pakietu medycznego (mój zakład takiego nie oferuje, jedynie dodatkowe ubezpieczenie grupowe). Jeśli jestes zainteresowana to mogę Ci później napisać które ma najlepszy stosunek jakości i ilości usług do ceny. Oczywiście, ze będzie to dodatkowo płatne, ale tutaj niestety nie mogę Ci pomoc, bo decyzje zapadły
:( jedynie mogę pomóc wybrać jakieś sensowne dodatkowe, które wyjdzie optymalnie w porównaniu do kosztów leczenia bez pakietu.

Do góry