reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Znaczy, będziesz musiała wziąć tę opcje w pracy, tak? Nie interesuje Cię żaden dodatkowy pakiet? Rozumiem, oby ten nowy był równie atrakcyjny lub nawet lepszy jak bieżący ♥️
Będę musiała i tak, bo mój pracodawca za mnie płaci. Nie mam opcji, ze wezmę kase i sobie pójdę gdzie chce, bo kasy na to nie dostanę. Jedyne co, to mogę nie podpinać chłopaków i za nich nie płacić dodatkowo. Ale czy to ma sens - chyba nie, bo mój syn często korzysta, mąż tez korzystał ostatnio na problemy z kręgosłupem. Tu było wg mnie dużo fajnych opcji- pomoc doraźna w swieta i niedziele (oczywiście skorzystałam kilka razy zamiast odsiedzieć 5 godzin w szpitalu na NFZ, żeby wrocic i tak do domu, bo zawsze są poważniejsze przypadki niż np. mój wówczas pęknięty mięsień brzucha). Żadne TU nie da tego w pakiecie, bo nie ma swojego szpitala, ale oczywiście czekam na wykaz placówek i świadczeń, których, jak można się domyślić, nie dostałam. Bo lepiej zadecydować i nic ludziom nie mówić. Powiedzieć po fakcie i bez szczegółów. A nie chce płacić dodatkowo za badania i wizyty w ciąży, bo wizyta 300zl, usg 250 itd. itd. Szkoda pieniędzy. A oczywiscie mam swojego lekarza, który poprowadził mi pierwsza ciąże i zaczął te, wiec wkurw… mam na maksa

reklama
Gratulacje ❤️ na kiedy masz termin?

Gratulacje ❤️ czyli teraz też jesteś obstawiona lekami już od początku?

Cudownie 🥰 a mówił coś o przyczynie tego krwawienia? Od wczorajszej akcji już się to nie powtórzyło? Z USG wyszło Ci tak jak mi dokładnie, w sensie też mi wyszedł taki termin wg usg. Czyli mogę zakładać, że dziś moja fasoleczka dwa razy większa niż w poniedziałek 😍 chyba fuksem udało mi się na tą wizytę iść tak, że akurat to serce zaczęło bić 🤯

Ja dostałam mdłości w 6+2 🙈 i chętnie je oddam jeśli zależy Ci na objawach 🤭
Jak ja mam mieć takie, jak w pierwszej ciąży, czyli do połowy ciąży, to już mogę to oddać, mimo, ze jeszcze nie mam. A później czytanie tych wszystkich informacji, ze mijają mdłości rzekomo w 14tygodniu albo 16 tygodniu- w ogóle nie pomaga 😂

Ja tez nie mam żadnych objawów 🤷🏻‍♀️ od kilku dni lekko bolą mnie piersi a poza tym nic totalnie. Żadnych mdłości, nie sikam więcej niż zwykle, nie mam zachcianek, nic. Gdyby nie brak okresu i pozytywna beta to nie wiedziałabym, ze jestem w ciąży. 🙃
No ja mam dokładnie to samo , męczą mnie czasami wzdecia i gazy , ale przed tez miałam 🤷‍♀️

Gratulacje ❤️ na kiedy masz termin?

Gratulacje ❤️ czyli teraz też jesteś obstawiona lekami już od początku?

Cudownie 🥰 a mówił coś o przyczynie tego krwawienia? Od wczorajszej akcji już się to nie powtórzyło? Z USG wyszło Ci tak jak mi dokładnie, w sensie też mi wyszedł taki termin wg usg. Czyli mogę zakładać, że dziś moja fasoleczka dwa razy większa niż w poniedziałek 😍 chyba fuksem udało mi się na tą wizytę iść tak, że akurat to serce zaczęło bić 🤯

Ja dostałam mdłości w 6+2 🙈 i chętnie je oddam jeśli zależy Ci na objawach 🤭
Tak od wczoraj robię zastrzyki z heparyny🙈 miałam jeszcze zapas z ciąży z synkiem, bo wiedziałam ze chcemy szybko drugie 😅

Nie martwcie się brakiem objawów :) ja miałam ciąże prawie bezobjawową. Nie bolały mnie piersi, nie wymiotowałam, czułam się super! Jedyne co to śmierdziała mi kawa 🤪

Dobry wieczór,
Witam się na razie bardzo nieśmiało i pewnie zamykając stawkę (część z was kojarzę już z marcowych staraczek). Dziś 10 dpo. Wczoraj cień cienia, a dziś piękna krecha.
Beta 21, progesteron 29.8.
Jak się uda dotrwać do końca to termin na 29 listopada.

Załączniki

• 2155D635-BD8C-49DB-A4DB-F9F1D7F53BEA.jpeg
    2155D635-BD8C-49DB-A4DB-F9F1D7F53BEA.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 84
  • 64795E45-255D-433D-A440-59A351242777.jpeg
    64795E45-255D-433D-A440-59A351242777.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 71
Ja tez na heparynie … dopiero kilka dni a brzuch wygląda jak pobojowisko 😂🤭
Jaka masz dawkę? Ja 0,4. Jak miałam wczoraj zrobić pierwszy zastrzyk to mi się ręka trzęsła strasznie bo już zapomniałam jak to było i co przyłożyłam igle to rezygnowalam 🤣 dziś już było lepiej ale przyjemność żadna..

Dobry wieczór,
Witam się na razie bardzo nieśmiało i pewnie zamykając stawkę (część z was kojarzę już z marcowych staraczek). Dziś 10 dpo. Wczoraj cień cienia, a dziś piękna krecha.
Beta 21, progesteron 29.8.
Jak się uda dotrwać do końca to termin na 29 listopada.
Czesc,
Rozgosc się i musi się udac ✊✊😘😘

reklama
Do góry