reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Jak ja mam mieć takie, jak w pierwszej ciąży, czyli do połowy ciąży, to już mogę to oddać, mimo, ze jeszcze nie mam. A później czytanie tych wszystkich informacji, ze mijają mdłości rzekomo w 14tygodniu albo 16 tygodniu- w ogóle nie pomaga 😂
Ja w poprzedniej ciąży też miałam długo, bo pamiętam jak w 16 tyg szłam na wizytę do innego lekarza żeby sprawdził płeć i mu narzekałam, że te mdłości mam 🙈 jedyne co to liczę, że jak przyjdzie wiosna to większą wenę do życia będę miała
Dobry wieczór,
Witam się na razie bardzo nieśmiało i pewnie zamykając stawkę (część z was kojarzę już z marcowych staraczek). Dziś 10 dpo. Wczoraj cień cienia, a dziś piękna krecha.
Beta 21, progesteron 29.8.
Jak się uda dotrwać do końca to termin na 29 listopada.
Gratulacje ❤️ rozgość się i wiadomo, że zostajesz do końca. Nikogo stąd nie wypuścimy 🤭

reklama
Jak ja mam mieć takie, jak w pierwszej ciąży, czyli do połowy ciąży, to już mogę to oddać, mimo, ze jeszcze nie mam. A później czytanie tych wszystkich informacji, ze mijają mdłości rzekomo w 14tygodniu albo 16 tygodniu- w ogóle nie pomaga 😂
Jeju nie straszcie mnie, ja właśnie się dziś pocieszyłam czytając, że mdłości przechodzą w ok. 14tyg 🙈😂 Dziś jestem dosłownie zielona 🤢

Nie martwcie się brakiem objawów :) ja miałam ciąże prawie bezobjawową. Nie bolały mnie piersi, nie wymiotowałam, czułam się super! Jedyne co to śmierdziała mi kawa 🤪
Tak bardzo bym chciała żeby ciąża była bez objawów .. na początku było super 4 i 5 tc wydaje mi się nawet ze energii miałam więcej,jedyne co to sikałam co chwile 😝 a później się zaczęłoo i tak do teraz poranne mdłości,zawroty głowy,mega zmęczenie,humorki i wzdęcia no i piersi jak dwa skopane wielkie kamienie 😖 co mnie cieszy to to ze tylko raz wymiotowałam i mam nadzieje ze więcej nie będę bo muszę jakoś w pracy funkcjonować 🥲 dopiero się to zaczęło bo 7+2 tc dziś jest ale już sprawdzałam na Google jak długo to może trwać i kiedy w końcu minie bo czuje się podle,do tego jakieś przeziębienie mnie wzięło także to nie pomaga na pewno 🫣

Ja w poprzedniej ciąży też miałam długo, bo pamiętam jak w 16 tyg szłam na wizytę do innego lekarza żeby sprawdził płeć i mu narzekałam, że te mdłości mam 🙈 jedyne co to liczę, że jak przyjdzie wiosna to większą wenę do życia będę miała

Jeju nie straszcie mnie, ja właśnie się dziś pocieszyłam czytając, że mdłości przechodzą w ok. 14tyg 🙈😂 Dziś jestem dosłownie zielona 🤢
Byłoby pięknie, gdyby one trawy 1,5 miesiąca, naprawdę 😂 ja już sie na to nie nastawiam, tym bardziej, ze już co nie zjem, to boli mnie żołądek, a od trzech dni chodzę zgięta, bo mnie lędźwia na pograniczu z miednica bolą, nawet basen nie pomógł 🤷‍♀️🙄 także już się zaczęło 😂😂

Gratulacje ❤️ na kiedy masz termin?

Gratulacje ❤️ czyli teraz też jesteś obstawiona lekami już od początku?

Cudownie 🥰 a mówił coś o przyczynie tego krwawienia? Od wczorajszej akcji już się to nie powtórzyło? Z USG wyszło Ci tak jak mi dokładnie, w sensie też mi wyszedł taki termin wg usg. Czyli mogę zakładać, że dziś moja fasoleczka dwa razy większa niż w poniedziałek 😍 chyba fuksem udało mi się na tą wizytę iść tak, że akurat to serce zaczęło bić 🤯

Ja dostałam mdłości w 6+2 🙈 i chętnie je oddam jeśli zależy Ci na objawach 🤭
O tym plamieniu mówił, bo akurat przy badaniu na samolocie widział i tylko powiedział, ze nie widzi tam nic, żadnej przyczyny tego i możliwe jest takie plamienie w tym czasie co akurat powinna wystąpić miesiączka
Taaak, równo termin sie pokrywa 😂❤️

Ja się czuję, jakby walec po mnie przejechał.

I nawet zakupy ubraniowe nie poprawiły mi humoru.
Sad Family Time GIF by Lifetime
Sad Family Time GIF by Lifetime

Nie martwcie się brakiem objawów :) ja miałam ciąże prawie bezobjawową. Nie bolały mnie piersi, nie wymiotowałam, czułam się super! Jedyne co to śmierdziała mi kawa 🤪
Mi tam kawa nie śmierdzi, wręcz chce mi się jej mocnooo, bo do tej pory piłam dużo i mocną a teraz w pracy jedną z jednej łyżeczki i nieeeeraz drugą z mlekiem w domu koło 17 z jednego ziarnka 🙄

reklama
Gratuluje dzisiejszych wizyt ❤️ i trzymam kciuki za te jeszcze „mniej pewne” bo wierze, ze to tylko kwestia czasu 😘
Dziewczyny weekend ! Niech każda z nas choć w jeden dzień zrobi coś dla siebie, przeczyta książkę lub ulubione czasopismo, zrobi sobie domowe spa, pójdzie na zakupy czy długi spacer albo poczilluje bombę z netflixem i smakołykami, a co ! W końcu jesteśmy silne babki, cały tydzień produkujemy organy i tkanki itp czyż nie ? Kto jak nie my, pomyślmy o sobie bardzo Was proszę ❤️
Ściskam i udanego weekendu wszystkim ❤️😏

Do góry