reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
@Lady With Cats wierze że 21.03 zobaczysz już zarodek 😍

@Hope99 przyrost jest w normie , wiec na chwile obecna nie zamartwiaj się bo szkodzisz tylko sobie. Zajmij czym głowę a będzie dobrze. Wiem ze to niełatwe ale napewno pomoże 🥰

@123…4 Witam maleństwo 🥰 co ginekolog powiedział na temat twoich plamien ?

Kochana nie denerwuj się! Moja każda ciąża z USG była 2 tygodnie młodsza , obecna też . Ja mam długie cykle i często późno owulację także to jest normalne , pamiętaj że nasze organizmy nie są 0-1 tu potrafi się taka magia zadziać że , szok. Przecież Karola @Calineczka92 jest w ciąży z cyklu gdzie lekarze twierdzili że nie było owulacji ;)
Powtórzysz USG za kilka dni i bedzie wszystko wiadomo. Proszę tu tego dzidziola nie skreślać na starcie 😘❤️

Dokładnie tak. Proszę mi nie skreślać dzidziol 💚🍀.
U mnie był na początku młodszy, teraz przyspieszył i nijak się w ogóle to ma z owulacja 😅. U nie jednej dziewczyny była różnica spora, potem się normuje 😊. U jednej nie było nic, potem nagle bijące serduszko. Ja trzymam kciuki 💚🍀🍀. Także jak wychodzi na usg młodsze nic na razie się nie dzieje, poczekajmy wojownik jeszcze się pokaże 🍀
Dobra, nie będę go skreślać 🤞🏻.
Ale…
USG z 7.03. uwidoczniło pęcherzyk ciążowy o wymiarze 5,7 mm.
Dziś mamy 17.03.: pęcherzyk ma 10,5 mm.
Trochę mało urósł przez te 10 dni.

No nic, czekam grzecznie na USG 21.03. i 22.03. Faktycznie, czasem dzieje się magia, ale trzeba realnie na to patrzeć.

@Lady With Cats trzymam kciuki za kropka.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dobrych przyrostów.
Rety jaki mam zły dzień. Wszystko mam na nie i wszystkich bym dzisiaj rozszarpała. Dowiedziałam się, ze nasze wspaniałe hry zmieniają dostawce usług medycznych i mój pakiet wygaśnie z końcem kwietnia i nie nie można zostać, wiec sobie tuż po teście pappa albo tuż przed mogę szukać kogoś kuxwa nowego w jakiejś instytucji, która pracuja z różnymi placówkami. Wyć mi się chce na takie zmiany w 1/3 ciazy

reklama
Dobra, nie będę go skreślać 🤞🏻.
Ale…
USG z 7.03. uwidoczniło pęcherzyk ciążowy o wymiarze 5,7 mm.
Dziś mamy 17.03.: pęcherzyk ma 10,5 mm.
Trochę mało urósł przez te 10 dni.

No nic, czekam grzecznie na USG 21.03. i 22.03. Faktycznie, czasem dzieje się magia, ale trzeba realnie na to patrzeć.
Pamiętasz moja sytuację? Najpierw zarodek 11 mm be akcji serca , 3 dni później zarodek niecałe 5 mm i dwa pęcherzyki żółtkowe i podejrzenie ciąży bliźniaczej 🤯🤯 a finalnie jest jeden zdrowy zarodek z bijącym serduszkiem ... Mnie jednak z nic nie zdziwi ;) trzeba poczekać chwilę i powtórzyć USG 🤞😘

Do góry