reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Cześć dziewczyny, życzę wam wszystkim miłej niedzieli. ❤️

@Justynka28 bardzo mi przykro, że trafiłaś na kogoś takiego, pewnie buc miał zły dzień i postanowił, że inni też taki będą mieć. 😡 Ale ja również gdzieś czytałam, że na początku tętno płodu jest niższe, więc nie przejmuj się proszę 😞 To była podobna historia, jak widać lekarze uwielbiają tak straszyć ciężarne 🙃

Ja również nie mam żadnych objawów, profilaktycznie tylko sikam na testy ciążowe (miałam ich sporo), aby upewnić się czy jestem w ciąży 😂 Dziś lekko tylko mnie piersi bolą, ale przed okresem potrafiły bardziej boleć 🤷🏼‍♀️ i dwa dni temu lekko mnie zemdliło po jedzeniu 😅

reklama
Hej dziewczyny, witam się z Wami ze szpitala. Dzisiaj cały dzień wymiotowałam, nie byłam w stanie nic zjeść ani nawet łyka wody wziąć bo od razu wszystko oddawałam. I trafiłam na izbę przyjęć i na oddział pod kroplówki. Jestem zdołowana, przyszedł lekarz jakiś buc zrobił USG , pytam czy widać zarodek a on że widać zarodek 2mm ale nie nastawiać się na pozytywne zakończenie bo tętno słabe tylko 86 uderzeń na minutę. Powiedział że przy tętnie poniżej 120 trzeba nastawić się na najgorsze. Leżę i wyje z nerwów
Jaki kretyn z niego… Brak słów! Dziewczyny mają racje na początku jest wolniejsze tętno, później przyspiesza. 😘
Mam nadzieję, ze dzisiaj już czujesz się lepiej, zdrowiej nam Kochana! ❤️

I ja się dzisiaj z Wami przywitam w innym nastroju niż wczoraj🙂.
Raz, że cały dzień było mi…hmm…ciężko na żołądku, jakby było w nim pełno powietrza- dopiero wieczorem zrobiło mi się lepiej, a dwa cycki jednak bolą.
Wieczorem miałam wręcz pypcia na coś bardzo niezdrowego, smażonego lub z serem ciągnącym na wierzchu- nie mamy na szczęście takich produktów w domu 😁.
Mąż już chciał pizzę zamawiać, ale na naszej Pipidówce godzina 20:30 to za późno na zamawianie przez telefon pizzy😝.
Dziś obudziłam się z metalicznym posmakiem w ustach- gdzieś wyczytałam, że zdarza się to na początku ciąży.

Dziś jest u nas piękne słońce i po śniadaniu zamierzam wziąć piesia i męża na długi, niedzielny spacer.

@Justynka28 , dziś może będzie mądrzejszy lekarz na dyżurze. Zdrowiej, nabieraj sił💪🏻.

Ostatnia edycja:
Ja mam to samo , nie czuje się wgl w ciąży i zaczynam mieć obawy 🤷‍♀️🤦‍♀️ do wizyty jeszcze daleko .
Zastanawiam się nawet nad 4 beta 🤭
Ja zrobiłam tylko dwie 🤷🏻‍♀️ ale lekarz polecił mi zrobić jeszcze dwie wiec jutro i w środę na pewno zrobię. Zresztą zrobiłabym tak czy inaczej, bo mam zle przeczucia.

Ja zrobiłam tylko dwie 🤷🏻‍♀️ ale lekarz polecił mi zrobić jeszcze dwie wiec jutro i w środę na pewno zrobię. Zresztą zrobiłabym tak czy inaczej, bo mam zle przeczucia.
Ciężkie to jest , ale nie powinnismy mieć złych przeczuć tylko myśleć ze wszystko będzie dobrze .
Wiec bierzemy się w garść i zaczynamy myśleć pozytywnie 🥰🤞

Pogadam w piątek na tej wizycie w klinice odnośnie mocnych bólów głowy.
Dziś obudziłam się z lekkim, ale mam tendencje do mocnych napięciowych bólów- przypominają czasem migreny.

Na mnie paracetamol działa, jakbym cukierki łykała.
Muszę omówić tę sprawę, bo będę w czarnej doopie, jak mnie złapie ten mocny ból zaczynający się w prawym oku.

Ja mam to samo , nie czuje się wgl w ciąży i zaczynam mieć obawy 🤷‍♀️🤦‍♀️ do wizyty jeszcze daleko .
Zastanawiam się nawet nad 4 beta 🤭
Jeszcze wczesnie, przyjdą na pewno objawy ;)
Odganialas ostatnio, to ja odganiam teraz te przeczucia 😌☺️
Season 6 Showtime GIF by Shameless

Dziewczyny może to tak jest,że po wielkiej radości przychodzą obawy i lęk....😐Ja też dziś załapałam jakieś obawy...taki niepokój...wkręcam sobie jak nic i to jest straszne bo raz i tak nie mam wpływu na pewne rzeczy a dwa są objawy delikatne,beta rośnie a jednak...

reklama
Do góry