reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

4+2. Najgorsze jest to, ze nie czuję tej ciąży w ogóle i okrutnie mi to ryje bańkę 🤯 No ale co mi pozostało jak tylko czekanie 🤷🏻‍♀️
Ale spokojnie póki co. Też nie czułam. Potem w 9tc miałam mdłości które po kilku dniach przeszły i zaniknęły mi wszystkie objawy. Zgadnij jakie były moje najczęstsze wyszukiwania w google 🐷

reklama
Hej dziewczyny, witam się z Wami ze szpitala. Dzisiaj cały dzień wymiotowałam, nie byłam w stanie nic zjeść ani nawet łyka wody wziąć bo od razu wszystko oddawałam. I trafiłam na izbę przyjęć i na oddział pod kroplówki. Jestem zdołowana, przyszedł lekarz jakiś buc zrobił USG , pytam czy widać zarodek a on że widać zarodek 2mm ale nie nastawiać się na pozytywne zakończenie bo tętno słabe tylko 86 uderzeń na minutę. Powiedział że przy tętnie poniżej 120 trzeba nastawić się na najgorsze. Leżę i wyje z nerwów 😥
Kochana. Ja kojarzę, że na początku bije wolniej i potem się rozkręca. Na szybko znalazłam to "Serduszko zarodka początkowo bije z częstością ok. 60-90 uderzeń na minutę, a po szóstym tygodniu ciąży przyspiesza do nawet 180 uderzeń na minutę". Bądź dobrej myśli, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki 😘

Kochana. Ja kojarzę, że na początku bije wolniej i potem się rozkręca. Na szybko znalazłam to "Serduszko zarodka początkowo bije z częstością ok. 60-90 uderzeń na minutę, a po szóstym tygodniu ciąży przyspiesza do nawet 180 uderzeń na minutę". Bądź dobrej myśli, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki 😘
To samo chciałam napisać @Justynka28.

Trzymam kciuki🍀.
Nie ma to, jak nastraszyć kobietę w ciąży.

Kochana nawet nie wiesz jaka nadzieję we mnie wzbudziłas tym postem, dziękuję 🥹 boję się jak cholera, mam nadzieję że dzisiaj będzie jakiś milszy lekarz z którym da się pogadać.

Kochana nawet nie wiesz jaka nadzieję we mnie wzbudziłas tym postem, dziękuję 🥹 boję się jak cholera, mam nadzieję że dzisiaj będzie jakiś milszy lekarz z którym da się pogadać.
Ja będąc w szpitalu tez trafiłam na takiego lekarza ( o zgrozo ordynatora) który żartował sobie z pacjentek na każdym kroku. Kiedy mu powiedziałam, ze ciągnie mnie bardzo lewy jajnik i tym się martwię to stwierdził, ze kobieta w ciąży jajników nie ma hehehe..
Nie denerwuj się ! Może trafił się po prostu jakiś wstrętny dziad dla którego jesteś tylko kobieta w ciąży i jedna w te czy w tamte nic nie zmieni. Tak jak tu koleżanka wyżej napisała, tętno maluszka wzrasta w kolejnych dniach/tygodniach. Ale serduszko jest kochana, bije ! A to najwazniejsze ❤️ trzymam za Was kciuki nie poddawaj się !

reklama
Hej dziewczyny, witam się z Wami ze szpitala. Dzisiaj cały dzień wymiotowałam, nie byłam w stanie nic zjeść ani nawet łyka wody wziąć bo od razu wszystko oddawałam. I trafiłam na izbę przyjęć i na oddział pod kroplówki. Jestem zdołowana, przyszedł lekarz jakiś buc zrobił USG , pytam czy widać zarodek a on że widać zarodek 2mm ale nie nastawiać się na pozytywne zakończenie bo tętno słabe tylko 86 uderzeń na minutę. Powiedział że przy tętnie poniżej 120 trzeba nastawić się na najgorsze. Leżę i wyje z nerwów 😥
Co za trzon z niego ! Nie ogarniam jak lekarz może takie coś powiedzieć , przecież to jest nieludzkie 🤬🤬🤬
Mam nadzieje ze lekarz się zmieni i Cię uspokoi , a dziewczyny tutaj pisząc o serduszku napewno maja racje 🥰 wiec nie stresuj się bo Ci nie wolno !

Do góry