reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

4+2. Najgorsze jest to, ze nie czuję tej ciąży w ogóle i okrutnie mi to ryje bańkę 🤯 No ale co mi pozostało jak tylko czekanie 🤷🏻‍♀️
Ale spokojnie póki co. Też nie czułam. Potem w 9tc miałam mdłości które po kilku dniach przeszły i zaniknęły mi wszystkie objawy. Zgadnij jakie były moje najczęstsze wyszukiwania w google 🐷

reklama
Hej dziewczyny, witam się z Wami ze szpitala. Dzisiaj cały dzień wymiotowałam, nie byłam w stanie nic zjeść ani nawet łyka wody wziąć bo od razu wszystko oddawałam. I trafiłam na izbę przyjęć i na oddział pod kroplówki. Jestem zdołowana, przyszedł lekarz jakiś buc zrobił USG , pytam czy widać zarodek a on że widać zarodek 2mm ale nie nastawiać się na pozytywne zakończenie bo tętno słabe tylko 86 uderzeń na minutę. Powiedział że przy tętnie poniżej 120 trzeba nastawić się na najgorsze. Leżę i wyje z nerwów 😥
Kochana. Ja kojarzę, że na początku bije wolniej i potem się rozkręca. Na szybko znalazłam to "Serduszko zarodka początkowo bije z częstością ok. 60-90 uderzeń na minutę, a po szóstym tygodniu ciąży przyspiesza do nawet 180 uderzeń na minutę". Bądź dobrej myśli, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki 😘

Kochana. Ja kojarzę, że na początku bije wolniej i potem się rozkręca. Na szybko znalazłam to "Serduszko zarodka początkowo bije z częstością ok. 60-90 uderzeń na minutę, a po szóstym tygodniu ciąży przyspiesza do nawet 180 uderzeń na minutę". Bądź dobrej myśli, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki 😘
To samo chciałam napisać @Justynka28.

Trzymam kciuki🍀.
Nie ma to, jak nastraszyć kobietę w ciąży.

Kochana nawet nie wiesz jaka nadzieję we mnie wzbudziłas tym postem, dziękuję 🥹 boję się jak cholera, mam nadzieję że dzisiaj będzie jakiś milszy lekarz z którym da się pogadać.

Kochana nawet nie wiesz jaka nadzieję we mnie wzbudziłas tym postem, dziękuję 🥹 boję się jak cholera, mam nadzieję że dzisiaj będzie jakiś milszy lekarz z którym da się pogadać.
Ja będąc w szpitalu tez trafiłam na takiego lekarza ( o zgrozo ordynatora) który żartował sobie z pacjentek na każdym kroku. Kiedy mu powiedziałam, ze ciągnie mnie bardzo lewy jajnik i tym się martwię to stwierdził, ze kobieta w ciąży jajników nie ma hehehe..
Nie denerwuj się ! Może trafił się po prostu jakiś wstrętny dziad dla którego jesteś tylko kobieta w ciąży i jedna w te czy w tamte nic nie zmieni. Tak jak tu koleżanka wyżej napisała, tętno maluszka wzrasta w kolejnych dniach/tygodniach. Ale serduszko jest kochana, bije ! A to najwazniejsze ❤️ trzymam za Was kciuki nie poddawaj się !

reklama
Hej dziewczyny, witam się z Wami ze szpitala. Dzisiaj cały dzień wymiotowałam, nie byłam w stanie nic zjeść ani nawet łyka wody wziąć bo od razu wszystko oddawałam. I trafiłam na izbę przyjęć i na oddział pod kroplówki. Jestem zdołowana, przyszedł lekarz jakiś buc zrobił USG , pytam czy widać zarodek a on że widać zarodek 2mm ale nie nastawiać się na pozytywne zakończenie bo tętno słabe tylko 86 uderzeń na minutę. Powiedział że przy tętnie poniżej 120 trzeba nastawić się na najgorsze. Leżę i wyje z nerwów 😥
Co za trzon z niego ! Nie ogarniam jak lekarz może takie coś powiedzieć , przecież to jest nieludzkie 🤬🤬🤬
Mam nadzieje ze lekarz się zmieni i Cię uspokoi , a dziewczyny tutaj pisząc o serduszku napewno maja racje 🥰 wiec nie stresuj się bo Ci nie wolno !

Do góry