reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
a kiedy to się wykonuje? Ja już nic nie pamietam. Powiedz mi coś więcej.
Pierwsze prenatalne najlepiej pomiędzy 11 a 13 tc. No ale to się czeka i najlepiej umawiać się, jak najprędzej.

U nas w województwie jest program i dofinansowanie i prenatalne w I i II trymestrze robią wszystkim przyszłym mamom.
Normalnie przysługuje na NFZ od 35 r.ż. lub po obciążeniach w wywiadzie przed 35 r.ż.

Pierwsze prenatalne najlepiej pomiędzy 11 a 13 tc. No ale to się czeka i najlepiej umawiać się, jak najprędzej.

U nas w województwie jest program i dofinansowanie i prenatalne w I i II trymestrze robią wszystkim przyszłym mamom.
Normalnie przysługuje na NFZ od 35 r.ż. lub po obciążeniach w wywiadzie przed 35 r.ż.
i to umawiasz się na NFZ? Ja mam 35. Czy może lekarz sam Cię kieruje?

A na własna rękę ile kosztują takie badania ? Mniej więcej ?

i to umawiasz się na NFZ? Ja mam 35. Czy może lekarz sam Cię kieruje?
Nikt mnie kierować nie musi. Ostatnio sama dzwoniłam do wybranego gabinetu.
U nas od kilku lat jest dofinansowanie z UE „Mama i dziecko” i każda przyszła mama ma to za darmo.

Ty pewnie z automatu dostaniesz z NFZ skierowanie.

Ja dziewczyny trochę lepiej jeśli chodzi o gorączkę, w nocy mnie jeszcze atakowało 38 ale odpukac do teraz już nic nie ma ( proszę Boga by tak zostało ) ale mam tak nos zawalony, ze masakra :( nie spałam cała noc bo oddychałam przez buzie a później miałam tak sucho w gardle, ze zaczęłam kaszleć 😫😫 Boże niech to się skończy już…

Myśle o tej irygacji nosa podobno skuteczne, robiła może któraś z was ?
Mocno przestrzegam. Dostałam wysiekowego zapalenia ucha środkowego, mimo, se stosowałam jakieś 10 lat i potrafiłam to robić. Spędziłam na L4 z gogantycznym bólem ponad 2 tygodnie, nie działał pierwszy doustny antybiotyk, dostałam następny, plus dwa do ucha i masc na saczek. Koszmar to był.
Żeby spać: olejek eukaliptusowy - spryskać pościel i piżamę. Toaleta nosa- psikamy zwykła woda morska kilka razy dziennie.

reklama
Mocno przestrzegam. Dostałam wysiekowego zapalenia ucha środkowego, mimo, se stosowałam jakieś 10 lat i potrafiłam to robić. Spędziłam na L4 z gogantycznym bólem ponad 2 tygodnie, nie działał pierwszy doustny antybiotyk, dostałam następny, plus dwa do ucha i masc na saczek. Koszmar to był.
Żeby spać: olejek eukaliptusowy - spryskać pościel i piżamę. Toaleta nosa- psikamy zwykła woda morska kilka razy dziennie.
O Boże, nie nie to ja nie chce ryzykować. Już wole się przemęczyć. A solą morska psikam, ale za wiele nie daje póki co 😣

Do góry