reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Cześć dziewczyny, życzę wam wszystkim miłej niedzieli. ❤️

@Justynka28 bardzo mi przykro, że trafiłaś na kogoś takiego, pewnie buc miał zły dzień i postanowił, że inni też taki będą mieć. 😡 Ale ja również gdzieś czytałam, że na początku tętno płodu jest niższe, więc nie przejmuj się proszę 😞 To była podobna historia, jak widać lekarze uwielbiają tak straszyć ciężarne 🙃

Ja również nie mam żadnych objawów, profilaktycznie tylko sikam na testy ciążowe (miałam ich sporo), aby upewnić się czy jestem w ciąży 😂 Dziś lekko tylko mnie piersi bolą, ale przed okresem potrafiły bardziej boleć 🤷🏼‍♀️ i dwa dni temu lekko mnie zemdliło po jedzeniu 😅

reklama
Hej dziewczyny, witam się z Wami ze szpitala. Dzisiaj cały dzień wymiotowałam, nie byłam w stanie nic zjeść ani nawet łyka wody wziąć bo od razu wszystko oddawałam. I trafiłam na izbę przyjęć i na oddział pod kroplówki. Jestem zdołowana, przyszedł lekarz jakiś buc zrobił USG , pytam czy widać zarodek a on że widać zarodek 2mm ale nie nastawiać się na pozytywne zakończenie bo tętno słabe tylko 86 uderzeń na minutę. Powiedział że przy tętnie poniżej 120 trzeba nastawić się na najgorsze. Leżę i wyje z nerwów
Jaki kretyn z niego… Brak słów! Dziewczyny mają racje na początku jest wolniejsze tętno, później przyspiesza. 😘
Mam nadzieję, ze dzisiaj już czujesz się lepiej, zdrowiej nam Kochana! ❤️

I ja się dzisiaj z Wami przywitam w innym nastroju niż wczoraj🙂.
Raz, że cały dzień było mi…hmm…ciężko na żołądku, jakby było w nim pełno powietrza- dopiero wieczorem zrobiło mi się lepiej, a dwa cycki jednak bolą.
Wieczorem miałam wręcz pypcia na coś bardzo niezdrowego, smażonego lub z serem ciągnącym na wierzchu- nie mamy na szczęście takich produktów w domu 😁.
Mąż już chciał pizzę zamawiać, ale na naszej Pipidówce godzina 20:30 to za późno na zamawianie przez telefon pizzy😝.
Dziś obudziłam się z metalicznym posmakiem w ustach- gdzieś wyczytałam, że zdarza się to na początku ciąży.

Dziś jest u nas piękne słońce i po śniadaniu zamierzam wziąć piesia i męża na długi, niedzielny spacer.

@Justynka28 , dziś może będzie mądrzejszy lekarz na dyżurze. Zdrowiej, nabieraj sił💪🏻.

Ostatnia edycja:
Ja mam to samo , nie czuje się wgl w ciąży i zaczynam mieć obawy 🤷‍♀️🤦‍♀️ do wizyty jeszcze daleko .
Zastanawiam się nawet nad 4 beta 🤭
Ja zrobiłam tylko dwie 🤷🏻‍♀️ ale lekarz polecił mi zrobić jeszcze dwie wiec jutro i w środę na pewno zrobię. Zresztą zrobiłabym tak czy inaczej, bo mam zle przeczucia.

Ja zrobiłam tylko dwie 🤷🏻‍♀️ ale lekarz polecił mi zrobić jeszcze dwie wiec jutro i w środę na pewno zrobię. Zresztą zrobiłabym tak czy inaczej, bo mam zle przeczucia.
Ciężkie to jest , ale nie powinnismy mieć złych przeczuć tylko myśleć ze wszystko będzie dobrze .
Wiec bierzemy się w garść i zaczynamy myśleć pozytywnie 🥰🤞

Pogadam w piątek na tej wizycie w klinice odnośnie mocnych bólów głowy.
Dziś obudziłam się z lekkim, ale mam tendencje do mocnych napięciowych bólów- przypominają czasem migreny.

Na mnie paracetamol działa, jakbym cukierki łykała.
Muszę omówić tę sprawę, bo będę w czarnej doopie, jak mnie złapie ten mocny ból zaczynający się w prawym oku.

Ja mam to samo , nie czuje się wgl w ciąży i zaczynam mieć obawy 🤷‍♀️🤦‍♀️ do wizyty jeszcze daleko .
Zastanawiam się nawet nad 4 beta 🤭
Jeszcze wczesnie, przyjdą na pewno objawy ;)
Odganialas ostatnio, to ja odganiam teraz te przeczucia 😌☺️
Season 6 Showtime GIF by Shameless

Dziewczyny może to tak jest,że po wielkiej radości przychodzą obawy i lęk....😐Ja też dziś załapałam jakieś obawy...taki niepokój...wkręcam sobie jak nic i to jest straszne bo raz i tak nie mam wpływu na pewne rzeczy a dwa są objawy delikatne,beta rośnie a jednak...

reklama
Do góry