reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Witam się z Wami przy piątku :) jakie macie plany na weekend? My musimy wpasć do teściowej, bo w tygodniu miała imieniny, a poza tym to planuję odpoczywać i nic nie robić ;) dziś niestety tkwię w pracy do 22. Aha, i powiedziałam mojej kierowniczce o ciąży. Uznałam, że lepiej żeby wiedziała w razie, gdybym musiała nagle wyjść albo wziąć wolne.

Jestem też po konsultacji z endokrynolożką, mam zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, więc tak jak myślałam. Kontrola za 5 tygodni, więc już po usg i potwierdzeniu ciąży przez lekarza. Glucophage mam przyjmować tak jak przyjmuję do 12 tyg.

Co do mdłości, to ja nie mam żadnych. Generalnie nie mam żadnych objawów, prócz lekkiego ćmienia brzucha i ciągnięcia w jajnikach. Żadnych zachcianek, nic. Może u mnie jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy?

reklama
Witam się z Wami przy piątku :) jakie macie plany na weekend? My musimy wpasć do teściowej, bo w tygodniu miała imieniny, a poza tym to planuję odpoczywać i nic nie robić ;) dziś niestety tkwię w pracy do 22. Aha, i powiedziałam mojej kierowniczce o ciąży. Uznałam, że lepiej żeby wiedziała w razie, gdybym musiała nagle wyjść albo wziąć wolne.

Jestem też po konsultacji z endokrynolożką, mam zwiększyć dawkę letroxu do 75 codziennie, więc tak jak myślałam. Kontrola za 5 tygodni, więc już po usg i potwierdzeniu ciąży przez lekarza. Glucophage mam przyjmować tak jak przyjmuję do 12 tyg.

Co do mdłości, to ja nie mam żadnych. Generalnie nie mam żadnych objawów, prócz lekkiego ćmienia brzucha i ciągnięcia w jajnikach. Żadnych zachcianek, nic. Może u mnie jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek objawy?
Hejka wszystkim dziewczynom!

Ja już po pracy jestem🙂.
Co do objawów, to poza pobolewaniem podbrzusza i lekkim bólem cycków, także nie mam innych dolegliwości stricte ciążowych.
Ooo, można napisać, że wręcz apetytu na nic nie mam, ale bez mdłości. O zachciankach nie ma mowy, bo zmuszam się do jedzenia. Może to za wcześnie, bo dopiero 5t4d?

A co do weekendu, to spokojnie mam zamiar go spędzić. Może w niedzielę z mamą do kina pojadę z okazji Dnia Kobiet, a potem do jakiejś knajpki🙂?

Rozłożyło mnie laski, i zaraz zwariuje z niepokoju :(
Czekam na teleporade od lekarza rodzinnego, ale gardło nie odpuszcza i gorączka już 37,6 :(
Ja jestem na L4 :-/
Dostałam bólu brzucha i rozwolnienia.
Do wizyty u lekarza zostaje w domu. Bardzo zle się czuje…
Zdrówka Kochane. Łącze się z Wami w niedoli. Obyśmy szybko pokonały przeziębienie. @Poziomka6 mam nadzieje, że u Ciebie już troszkę lepiej ze zdrówkiem i oprócz gardła nic Cię nie wzięło. Ja zrobiłam test na covid, bo miałam w domu i tknęło mnie w momencie kiedy nagle straciłam węch.🙁
Jak się czujesz kochana ? Dalej goraczkujesz ?
Dziękuję Kochana, już troszkę lepiej, obyło się bez wysokich temperatur. Nawet nie musiałam zbijać, bo lekarz powiedział, że jak osiągnie >38, to mam sięgnąć po paracetamol, na całe szczęście nie było potrzeby. Jestem strasznie przytkana, boli mnie głowa od tego, ale do zniesienia. Robię inhalacje, bo takie miałam zalecenia od lekarza i działają na kaszel i zatoki. 🙂 Mam nadzieję, że u Ciebie też szybko się zakończy i nie rozwinie się bardziej choróbsko! 😘 Dużo odpoczywaj!

często czytam, że jak na początku nie ma żadnych, to w pewnym momencie jak już przyjdą to wszystkie na raz i ze zdwojoną siłą 😅 zobaczymy jak będzie u nas :)
Wiesz co? W tej poprzedniej żywej do 9 tygodnia jedynie cycki mi dokuczały i to bardzo.

I nic poza tym nie miałam.
Teraz też na razie spokojnie, więc mam nadzieję, że tak zostanie.
Może u Ciebie też tak będzie?

Aaa, i czekam na wyniki TSH i Ft4.
Robiłam też glukozę i wyszła pięknie w środku zakresu referencyjnego🙂.
super, że glukoza w normie :)
ja tsh i ft4 mam zrobić na tę konsultacje za 5 tygodni. Lubię tę nową endo, czuję się bezpiecznie pod jej opieką.

Wiesz co? W tej poprzedniej żywej do 9 tygodnia jedynie cycki mi dokuczały i to bardzo.

I nic poza tym nie miałam.
Teraz też na razie spokojnie, więc mam nadzieję, że tak zostanie.
Może u Ciebie też tak będzie?
mnie teraz nawet piersi nie bolą :) ja też biorę baaardzo dużo proga, i na początku jak ładowałam w siebie te ilości to był dramat, nie mogłam spać tak mnie wszystko bolało. Teraz tak jakby organizm się przyzwyczaił? i nie bolą nic a nic.

U mnie weekend imprezowy, same urodziny więc robię też przy okazji za kierowcę żeby nie musieć się tłumaczyć czemu nie piję 😁 A co do objawów to może będziesz miała po prostu to szczęście, że Cię ominą 😊 🤞

reklama
Do góry