reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

U mnie też od kilku dni brak jakichkolwiek objawów, nawet piersi stały się już takie mniej dokuczliwe. Sutki mam za to gigantyczne! Mdłości nie mam, tylko jak gadam o jedzeniu albo na coś smacznego spojrzę, to mam uczucie takie głodu, że jak czegoś nie zjem, to wtedy mnie mdli, bo ssie mnie w żołądku. 😂 I nie musi być to na co patrzyłam lub o czym mówiłam, ale muszę zjeść od razu. 🙈

reklama
super, że glukoza w normie :)
ja tsh i ft4 mam zrobić na tę konsultacje za 5 tygodni. Lubię tę nową endo, czuję się bezpiecznie pod jej opieką.

mnie teraz nawet piersi nie bolą :) ja też biorę baaardzo dużo proga, i na początku jak ładowałam w siebie te ilości to był dramat, nie mogłam spać tak mnie wszystko bolało. Teraz tak jakby organizm się przyzwyczaił? i nie bolą nic a nic.
Bardzo ważne jest, żeby czuć zaufanie do lekarza.
Mam tak samo ze swoją endo- to doświadczona babka i już się cieszę na poniedziałkową wizytę.

A też gdzieś czytałam, że czasem organizm przyzwyczaja się do ciąży i wtedy objawy nie są nasilone lub w ogóle ich nie ma.

U mnie też od kilku dni brak jakichkolwiek objawów, nawet piersi stały się już takie mniej dokuczliwe. Sutki mam za to gigantyczne! Mdłości nie mam, tylko jak gadam o jedzeniu albo na coś smacznego spojrzę, to mam uczucie takie głodu, że jak czegoś nie zjem, to wtedy mnie mdli, bo ssie mnie w żołądku. 😂 I nie musi być to na co patrzyłam lub o czym mówiłam, ale muszę zjeść od razu. 🙈
Mi przy 37,7 kazał już wziąć Apap zeby gorączka nie szybowała w górę. Dzięki Bogu na razie spadła, ale łamie mnie w kościach i w dole kręgosłupa. Tez mam wizytę 16.03 i chyba zwariuje do tego czasu :(

Dziewczyny, ale wiecie, że nie musicie mieć objawów i to też jest ok? 😉 Nie wszystkie mają to samo, niektóre mają pełen pakiet niedogodności, inne zupełnie żadnych. Ja tam się cieszę, że mi nic nie jest 🙏 mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna 😅

@Biankus dziękuję, chyba lepiej. U nas to jest tak, że ja się trzymam zawsze w miarę, albo nie choruję albo lekki katar, czy gardło ewentualnie. Mąż za to zawsze łapie od córki wszystkie wirusy 🙈 także podwójna katastrofa w domu. Na szczęście chyba oboje wychodzą na prostą 🙏
@hachette my jesteśmy wykluczeni z życia towarzyskiego przez ciągłe chorowanie 😅 ale mam nadzieję, że chociaż nad jezioro uda nam się wyskoczyć w ten weekend.

Moje pierwsze wymioty zaliczone 🙁 a rano zapowiadało się że będzie nienajgorzej w tym temacie, masakra najgorsze że mdli mnie ale w miarę normalnie odczuwam głód i nie wiem czy przez to nie pogarszam sytuacji, może powinnam ograniczyć trochę jedzenie. Jestem wyssana przez te mdłości, dopadły mnie po południu że zdwojoną siła..
Z innych tematów - umówiłam się na ponowne USG na 17.03 więc czekam z niecierpliwością. I powiedziałam o ciąży swoim rodzicom, nie wytrzymałam 😅

Dziewczyny dużo zdrówka dla Was ❤️ i nie stresujcie się, ja w poprzedniej ciąży przechodziłam mnóstwo infekcji, szczególnie zatok , dwa razy nawet brałam antybiotyk i wszystko było dobrze, więc spokojnie, nie denerwujcie się , wszystko będzie dobrze 😊

Dziewczyny, ale wiecie, że nie musicie mieć objawów i to też jest ok? 😉 Nie wszystkie mają to samo, niektóre mają pełen pakiet niedogodności, inne zupełnie żadnych. Ja tam się cieszę, że mi nic nie jest 🙏 mam nadzieję, że radość nie jest przedwczesna 😅
Oj wiemy, wiemy, ale jak się długo starało o swoje pierwsze, jest ono wywalczone długimi staraniami, a po drodze miało się nieudaną ciążę jedynie z bolącymi cyckami, to tak trochę czekam na chociaż 1/10 objawów, które niektóre dziewczyny mają.

U mnie brak objawów automatycznie włącza czerwoną lampkę 🚨.

reklama
Dziewczyny czy robiliście same sobie badania przed wizytą czy lekarz zlecał?bo tak się zastanawiam czy coś robic

Do góry