reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dzień dobry, miłej soboty 🥰
Jak jesteśmy w temacie wózków to mi bardzo podoba się Bebetto Luca Pro i jest w miarę przystępny cenowo. Teoretycznie dziadkowie zaoferowali, że kupią wózek ale nie chciałabym ich zbytnio naciągać + jak wiele z was tu pisze, nastawiam się później na zakup porządnej spacerówki 😁 No i fotelik, na tym również nie zamierzamy oszczędzać.
Czy ktoś z was planuje zakup bazy pod fotelik? Zastanawiam się czy warto, ale chyba tak, bo dla mnie to będzie duża wygoda aby go na szybko wpiąć. Dość dużo jeździmy, a nie będę się martwić czy na pewno dobrze zabezpieczyłam ten fotelik pasami 🤔
ja już pisałam kilka postów wcześniej, że baza się super sprawdza :) wpięcie trwa wtedy kilka sekund, a łupinkę często wyciągamy z auta :) fotelik dla starszaka już tez miałam z bazą, obrotową i to tez był strzał w 10 :) teraz tez napewno kupię fotelik z bazą :) dodatkowo jest duża pewność, ze fotelik jest dobrze zamontowany bo po wpięciu u mnie był sygnał dźwiękowy :)

reklama
Mąż do mnie dzisiaj podczas seksu
Nie no naprawdę, musisz mnie szczuć?! 😫😫😫😫
So Excited Reaction GIF by Originals

Dziewczyny a macie takie jakby twardnienia brzucha? Czasem w nocy się zdarza, że budzę się bo czuje jak mi brzuch twardnieje 🫣 biorę luteinę 2x dziennie, ale zastanawiam się czy powinnam to skonsultować z lekarzem 😩
Czytałam, ze -co prawda w późniejszej ciąży, ale jednak - takie stawianie się brzucha może powodować skracanie szyjki. I często jest spowodowane zbyt duża aktywnością. Skonsultuj się z lekarzem :)

Dzień dobry, miłej soboty 🥰
Jak jesteśmy w temacie wózków to mi bardzo podoba się Bebetto Luca Pro i jest w miarę przystępny cenowo. Teoretycznie dziadkowie zaoferowali, że kupią wózek ale nie chciałabym ich zbytnio naciągać + jak wiele z was tu pisze, nastawiam się później na zakup porządnej spacerówki 😁 No i fotelik, na tym również nie zamierzamy oszczędzać.
Czy ktoś z was planuje zakup bazy pod fotelik? Zastanawiam się czy warto, ale chyba tak, bo dla mnie to będzie duża wygoda aby go na szybko wpiąć. Dość dużo jeździmy, a nie będę się martwić czy na pewno dobrze zabezpieczyłam ten fotelik pasami 🤔
bebetto jest lepszy jeśli chodzi o elementy niż junama... koła pompowane=lepsza amortyzacja. ogólnie wychodzi, że ma więcej bajerów zapewniających amortyzację dziecka... i kurde... robi się dylemat między wózkami

Mój do mnie już mówi, ze jak w końcu dostaniemy zgodę od lekarza i będę mogła wejść na trzona to chyba będzie musiał urlop w pracy wziąć 🤣
ale współczuję wam wstrzemięźliwości. pierwsze 5 tygodni nie miałam ochoty, aż w końcu było takie "dobra, tylko szybko rób co musisz" i po tym "o kurde... przyjemniej, dużo przyjemniej" i ochota mi wróciła 🤣

bebetto jest lepszy jeśli chodzi o elementy niż junama... koła pompowane=lepsza amortyzacja. ogólnie wychodzi, że ma więcej bajerów zapewniających amortyzację dziecka... i kurde... robi się dylemat między wózkami
ja znowu słyszałam ze koła pompowane mogą być minusem bo się mogą przebić i niektóre dziewczyny narzekają ze nie kupią już z pompowanymi 🤔 ja będę bardzo patrzeć na pewno na to żeby nie był to tylko wózek miejski i dobrze dawał radę także na ścieżkach leśnych czy parkach bo tez często po takich terenach spacerujemy,spacerówka tym bardziej musi dobrze dawać radę na takich terenach bo tez na wakacje jak wyjeżdżamy to różne tereny bywają 😀 Jak znacie jakieś fajne wózki tez na takie tereny leśne albo macie takie na oku to możecie polecać 😜

reklama
Do góry